Saltar apartados

Inici

 

Bon Nadal 

SUBSCRIPCIÓ A NUESTRO TABLÓN DE NOTICIAS, ENVIAMENT DE NOTÍCIES I REGLAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

10/12/2018
Publicació del nº 16 de la revista d'Investigacions Turístiques/New issue of of Investigaciones Turísticas

 

Acaba d'eixir publicat el número 16 (juliol-desembre de 2018) de la revista d'Investigacions Turístiques, editada per aquest Institut i inclosa en Scopus, base de dades de cites.

Accés al nombre en:
https://investigacionesturisticas.ua.es/index

Estem segurs que l'aconseguit és el resultat de la qualitat dels textos que ens arriben, del treball d'un excel·lent equip d'edició i del bon fer de la gent estupenda que col·labora en els processos d'avaluació.

Una salutació afectuosa

Fernando Vera Rebollo, editor
Carlos Baños Castiñeira, secretario de redacción

07/12/2018
Vídeo i resum de l'acte de lliurament dels Premis 2018 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

El 3 de desembre de 2018, en la Sala Multimèdia de l'Edifici de Rectorat de la Universitat d'Alacant, la Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" va fer lliurament dels Premis TFG i TFM 2018 sobre turisme. A aquesta edició es van presentar 32 candidatures en la categoria de TFG i 9 en la categoria de TFM.

Els Premis han sigut resolts per part del Jurado a partir de l'anàlisi i discussió de la documentació rebuda per a cadascuna de les candidatures, on es consideren aspectes tals com la incidència dels treballs en la millora de la competitivitat de les destinacions i de les organitzacions turístiques, els seus aspectes pràctics i aplicació, l'anàlisi de la situació actual i futura del turisme, així com altres circumstàncies que afecten a l'àmbit del turisme.

04/12/2018
Cursos d'especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània

La dieta mediterrània ha sigut recentment reconeguda per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial, una decisió que reforça l'objectiu d'establir-la com a estil de vida de referència.

Curs resultat de la unió entre el CdT i la Universitat d'Alacant.

29/11/2018
Raquel Huete s'incorpora a la Universitat d'Alacant

La nostra companya Raquel Huete es reincorpora a la Universitat d'Alacant després de finalitzar la seua etapa com a Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana. Des del IUIT ens complau donar-li la benvinguda a la qual és la seua casa, la nostra universitat, i agrair-li públicament la labor desenvolupada durant l'acompliment del seu càrrec. Raquel s'ha esforçat dia després de dia per la gestió turística basada en el coneixement, la professionalitat, la innovació i el compromís social. Des de Turisme Comunitat Valenciana, sota l'adreça del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'ha intensificat la cooperació amb les universitats i centres de recerca, potenciant la innovació des de l'Invat.tur com un dels pilars bàsics de la política turística valenciana. En un marc de col·laboració públic-privada, Raquel ha contribuït a impulsar fites fonamentals en el turisme valencià com el Llibre Blanco per a una nova estratègia turística de la Comunitat Valenciana i, sobretot, la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, a més de treballar en àmbits estratègics com la projecció de l'oferta i el know-how turístic valencià en la Unió Europea, el desenvolupament de les destinacions turístiques intel·ligents, la regulació dels habitatges d'ús turístic, la potenciació de l'accessibilitat en les empreses i destinacions turístiques o l'imminent Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana, entre uns altres. I tota aquesta activitat l'ha exercit amb vertadera passió, la mateixa que aplicarà a partir d'ara a les seues tasques docents i investigadores. ¡Bienvenida a casa!

22/11/2018
Training professional en l'Hotel Vila de Biar del grup Hoteler Daniya

El 21 de novembre, l'alumnat de TADE i Turisme i Administració d'empreses, van realitzar un training professional en l'Hotel Vila de Biar del Grup Hoteler Daniya.

L'alumnat ha recorregut tots els departaments de l'Hotel i posteriorment la Regidora de Turisme de Biar els ha fet una presentació de destinació.
A continuació i en presència de tots els participants, Eva Valero Juan, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la Universitat d'Alacant va lliurar, tant a l'Alcalde de Biar com al Director General del grup Daniya, un diploma d'agraïment per la col·laboració rebuda.

22/11/2018
L'Ajuntament, urbanistes i els veïns exigeixen que el Port i la ciutat vagen de la mà

Armando Ortuño, membre de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, va coincidir amb Navarro en subratllar les dificultats que mostra el Port durant les últimes dècades per a donar resposta als problemes sorgits, de forma anàloga al que li ocorre a la ciutat en el seu conjunt. «Actualment s'està finalitzant la redacció del Pla Estratègic del Port on, precisament, a la meua manera d'entendre, s'hauria de donar resposta a dues qüestions que considere clau.

16/11/2018
Indices de confiança empresarial en el Sector Turístic

L'Índex de Confiança Empresarial del Sector Turístic de la Comunitat Valenciana (ICESTUR-CV) és un indicador elaborat per l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través de la signatura d'un conveni entre ambdues parts, amb la finalitat d'aproximar al món empresarial, un indicador de la confiança empresarial de les activitats desenvolupades en el sector turístic valencià.

16/10/2018
PREMIS IUIT 2018

 

 

VIDEO RESUM DEL LLIURAMENT DE PREMIS

 

El dilluns, 15 d'octubre, a les 18:00 hores, en la Sala Multimèdia del Rectorat de la Universitat d'Alacant, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis IUIT 2018, que en aquesta ocasió han reconegut la important labor a favor d'una de les nostres indústries bàsiques, el turisme, de professionals caracteritzats, en paraules del Director del IUIT, pel seu compromís amb les persones com a font de progrés, visió estratègica, capacitat de comunicació i de crear un clima que afavoreix la innovació, motivació i formació dels seus col·laboradors, experiència internacional i integració de diferents cultures, així com orientació al canvi i coherència entre els seus missatges i els seus comportaments.

L'acte ha estat presidit pel Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat, prof. Juan Llopis, al que han acompanyat en la taula la Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; el Vicepresident 1º de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Blanca, Eduardo Dolón; el director del IUIT, prof. José Luis Gascó; i el Secretari Acadèmic de l'Institut, prof. Josep Ivars.

La presentació dels premiats ha sigut a càrrec d'Oscar Carrión, director del Màster en Adreça de Restaurants de la UA, per a Antoni Mayor; Francisco Juan Martínez, director de l'Invattur, per a Antonio Serrano i Sofia Alonso, representants de l'Hotel Cases Noves; i Fernando Vera, catedràtic de la Universitat d'Alacant i exdirector del IUIT, per a Mar López i Carolina Cortés; lliurats en tots els casos pel Vicerector de Relacions Internacionals de la UA, prof. Juan Llopis.

03/10/2018
Un bufe d'aire fresc

«Una empresa social, en la definició utilitzada per Deloitte en l'informe referit, és una organització la missió de la qual combina el creixement dels ingressos i l'obtenció de beneficis amb la necessitat de recolzar i respectar el seu entorn i la xarxa de parts interessades»

01/10/2018
Lliurament de diplomes als 120 alumnes de màsters turístics en la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant ha celebrat l'acte de clausura del curs 2017/2018 del Màster en Adreça de Restauració i F&B Hoteler, Màster en Adreça d'Hotels, Expert en Housekeeping i Expert en Turisme MICE

Fotogalería en aquest enllaç

01/10/2018
Premis de Turisme Ciutat de Benidorm 2018.

L'Ajuntament de Benidorm, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, ha fet lliurament dels Premis de Turisme "Ciutat de Benidorm" 2018.

En aquests premis s'ha inclòs un esment especial a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, valorant amb açò la seua tasca investigadora i docent.

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464