Saltar apartados

Inici

IUIT
Investigación
Estudios

 NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

- Subscriga's al nostre TAULÓ DE NOTÍCIES i li mantindrem informat per correu electrònic
- Reglament General de Protecció de dades de la Unió Europea

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

15/06/2018
Ple de recepcionistes en l'Invattur per a aprendre a optimitzar ingressos

 

El Màster en Direcció d'Hotels congrega a més de 180 professionals en una jornada tècnica per a escoltar la formació a càrrec de Chema Herrero, professor d'aquest màster i un dels majors especialistes en «revenue management»

15/06/2018
El major esdeveniment de recepcionistes a Espanya

Benidorm va acollir 14 de maig el major esdeveniment exclusiu per a recepcionistes a nivell nacional

15/06/2018
Benidorm acull el major esdeveniment de Revenue Management per a recepcionistes

Un total de 150 persones van assistir a aquesta formació de “Revenue Management para recepcionistas“  organitzada pel Master en Direcció d'Hotels de la Universitat d'Alacant.

12/06/2018
JORNADES DE TURISME I CINEMA

Dimarts, 19 de juny de 2018 se celebrarà, organitzat per l'ajuntament de l'Alfàs del Pi i l'Agència Valenciana del Turisme, una jornada de Turisme i Cinema emmarcada en la 30ª Edició Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi, en l'INVAT.TUR (Passeig Tolls, 2, 03502 Benidorm).

 

L'objectiu de la jornada és posar de manifest el valor dels rodatges (cinema, televisió, publicitat) com a element promocional de les destinacions de la Comunitat Valenciana i la creació d'un producte turístic cinematogràfic.

11/06/2018
Publicació de notícies i reserva de sala "Fernando Vera"

A través de Secretaria podran, els membres del IUIT, fer les reserves de la sala "Fernando Vera" i fer-nos arribar les notícies que desitgen que publiquem en el nostre tauler d'anuncis i en xarxes socials.

31/05/2018
Coneixement, cooperació i creixement

 

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

El coneixement exigeix cooperació honesta; la cooperació necessita comunicació transparent, completa, constructiva; interès real per aconseguir determinades metes per a tots els intervinents.

Guanyar el futur, per tant, pansa per cooperar. I Gasterra, profundament implicat amb l'estudi, recerca, promoció i salvaguarda de la dieta mediterrània que des de 2010 forma part del patrimoni immaterial de la humanitat, és un gran exemple.

30/05/2018
GUIA D'IMPLANTACIÓ DTI CV

La Guia és fruit de la col·laboració entre l'Invat.tur-Agència Valenciana del Turisme i IUIT. S'estructura en set apartats. En primer lloc, s'aborda l'evolució de l'enfocament DTI com a context per a explicar el model DTI de la Comunitat Valenciana, repassant la perspectiva europea, espanyola i valenciana. En el capítol 3 s'explica el model DTI de la Comunitat Valenciana com a referència del procés d'implantació que té com a elements clau l'elaboració d'un Pla Director DTI i l'aplicació d'un sistema d'indicadors específic. La metodologia i els continguts bàsics de de el Pla Director es detallen en el capítol 4 i, en el capítol 5, el sistema d'indicadors organitzat en els següents àmbits: gobernanza, sostenibilitat, accessibilitat, innovació, connectivitat, sistema d'intel·ligència turística, informació, màrqueting en línia evolució de l'activitat turística. En el capítol 6 s'expliquen les característiques bàsiques de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTICV) i tots aquells elements de suport de l'Agència Valenciana del Turisme-Invat.tur dels quals poden beneficiar-se els municipis de la Comunitat Valenciana.

29/05/2018
Visita al IUIT d'alumnat italià en el marc del Projecte Europeu Coastal Studentes Mobility

15 alumnes italians van visitar el passat 28 de maig les instal·lacions de IUIT en el marc del Projecte Europeu Coastal Students Mobility - Co.s.mo.-

Aquest projecte, liderat per Camera vaig donar Commercio Maremma i Tirrè en col·laboració amb FUNDEUN, pretén donar a estudiants connectats amb el sector turístic la possibilitat de desenvolupar les capacitats i els coneixements que demanda el mercat laboral a través d'una experiència internacional.

Durant 30 dies, alumnes de diversos instituts de les províncies italianes de Livorno (Liceu Cecioni, IIS Vespucci Colombo, ISIS Buontalenti Cappellini Orlando) i Grosseto (ITCG Cerboni vaig donar Portoferraio. ISIS Follonica, ISIS Leopoldo II vaig donar Lorena, IISS Manetti Porciatti, ISIS Aldi) realitzaren a Alacant uns tallers formatius sobre turisme aplicat en diferents localitats de la província. Els organitzadors del projecte esperen que l'experiència, duta a terme amb exemples reals i pràctics i en un altre país de la UE diferent d'Itàlia, els ajude a créixer com a futurs professionals del Sector Turístic.

25/05/2018
Reglament General de Protecció de Dades en la Unió Europea

A partir d'avui, 25 de maig, entra en vigor una nova normativa europea per a protegir la privadesa dels clients i usar correctament les seues dades.

Per aquesta raó, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

 

21/05/2018
Madrid, capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

L'investigador del IUIT, Armando Ortuño Padilla, ha sigut triat per a liderar el projecte que convertisca a Madrid en capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

10/05/2018
Entrevista en Informació TV a José Luis Gascó, director de l'Institut de Recerques Turístiques

Com es motiva a un grup quan el pressupost no és suficient? Solament es treballa per diners? S'hauria de demanar referències a les anteriors empreses en les quals va treballar el candidat? Estan molt preparats ara els CV? És recomanable un contracte de pràctiques? Els joves d'avui, reconeixen els seus deures?

José Luis Gascó, director de l'Institut, respon a aquestes preguntes; a més ens recorda que en investigació, publicacions i docència estem entre les setanta-cinc millors universitats a escala mundial atenint-nos als rànquings més importants.

 

09/05/2018
Rànquing d'Universitats espanyoles per Grau 2018

El periòdic El Mundo ha presentat una completíssima classificació de les universitats d'Espanya. En aquest rànquing ordena a les millors universitats del país, i reconeix els millors centres públics, així com també els més destacats en l'àmbit privat. Realitza, també, una divisió d'institucions per Grau, identificant a les millors universitats per a estudiar cada disciplina.

08/05/2018
Evolució digital

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

La clau de l'èxit no és precisament la tecnologia sinó, una vegada més, les persones. El seu compromís amb la nova orientació de l'activitat, amb el canvi permanent a què es veuen sotmeses les empreses, la seua formació, la captació i manteniment de talent adaptat a les noves exigències.

08/05/2018
Pas dels creuers per la Comunitat Valenciana.

Abordem com afecta el pas dels creuers a la Comunitat Valenciana.

Entre el minut 11.50 i 24 s'entrevista a Gaetano Cerchiello, Col·laborador docent i investigador en programes de Turisme de la UA

 

26/04/2018
Monografia "L'allotjament col·laboratiu", editat per Tirant el Blanch

En el llibre s'aborda un tema d'extraordinària actualitat i interès, tant pel volum de negoci que representa, com per la gran controvèrsia que el mateix genera. Cal assenyalar, en aquest sentit, que al costat dels avantatges que representa per la facilitat de contractació i la possibilitat d'incrementar l'oferta d'allotjament disponible, pot al·ludir-se a importants inconvenients o riscos posats de manifest, especialment, pels empresaris del sector hoteler i d'apartaments turístics i per les autoritats locals. En l'obra s'analitza amb rigurosidad el marc jurídic aplicable, que destaca pel seu fragmentariedad, i les relacions jurídiques contractuals entre els diferents intervinents en aquest tipus d'activitat: plataforma, amfitrió, hoste i, eventualment, empreses gestores d'arrendaments d'habitatges d'ús turístic.

23/04/2018
CURS MÀRQUETING DIGITAL I COMUNICACIÓ PER A DESTINACIONS TURÍSTIQUES

A partir del 9 de maig la Universitat d'Alacant a través de FUNDEUN engegarà el primer Curs de Màrqueting Digital i Comunicació per a Destinacions Turístiques. "Avui el turisme és un motor clau en el progrés socioeconòmic d'un municipi i aquests necessiten que els seus gestors estiguen altament qualificats per a traslladar mitjançant l'ús d'eines digitals les propostes i experiències que el municipi té per a oferir al visitant" manté Rafa Lafont, Director de FUNDEUN, en referència a les motivacions per a engegar aquest curs.

21/04/2018
II Congrés Mundial de l'OMT sobre Destinacions Turístiques Intel·ligents

L'Organització Mundial del Turisme juntament amb el Govern del Regne d'Espanya i el Govern del Principat d'Astúries organitzen l'II Congrés Mundial de l'OMT de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que se celebrarà a Oviedo (Astúries, Espanya) del 25 al 27 de juny de 2018.

19/04/2018
La Universitat d'Alacant, en el Top Mundial de l'Investigacióen Turisme

El sentir general dels investigadors que han fet possible que la UA entre en el rànquing mundial del turisme apunta al fet que el seu treball ha cercat principalment el benefici de l'entorn més proper, tant local com a provincial i autonòmic, àmbits que no reconeixen els rànquings mundials però que han aconseguit finalment a tot el planeta per la seua repercussió sobre la gestió mundial del turisme

09/04/2018
Tres universitats espanyoles entre les líders mundials en gestió turística

Segons el Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU) publicat en 2017, la Universitat d'Alacant, la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i la Universitat de les Illes Balears es troben entre les setanta-cinc millors institucions d'ensenyament superior en matèria turística.

07/03/2018
Per què moren les empreses?

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

Aconseguir el compromís qualificat de tots en l'empresa juga, per tant, un paper fonamental en la continuïtat en el temps, en l'èxit sostingut de la companyia.

02/03/2018
Inclusion of Roma and Migrants in Schools (RoMigSc)

El Projecte RoMigSc pretén encarar la inclusió dels xiquets immigrants i d'ètnia gitana en el seu ambient d'aprenentatge (amb el suport de professors i voluntaris), així com promoure l'interès de la joventut en general pel voluntariat (fins i tot a través del reconeixement formal del seu treball). El projecte, al seu torn, recolza iniciatives per a la millora en la inclusió de xiquets d'ètnia gitana i immigrants en el terreny del voluntariat mitjançant la identificació de grups interessats, incloent-hi els legisladors.

15/02/2018
IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RESIDENCIAL

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018. (Veure Plànol d'ubicació)

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464