Saltar apartados

Inici

 

IUIT
Investigación
Estudios

 NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS 

Subscriu-te al nostre tauler de notícies i et mantindrem informat per correu electrònic

ENVIAMENT DE NOTÍCIES A IUIT

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/04/2018
II II Congrés Mundial de l'OMT sobre Destinacions Turístiques Intel·ligents

L'II Congrés Mundial de l'OMT sobre Destinacions Turístiques Intel·ligents, promogut per l'Organització Mundial del Turisme, el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital i el Govern del Principat d'Astúries, servirà de fòrum per a debatre acadèmicament treballs de recerca entorn de futurs models turístics basats en la Innovació i la Tecnologia, que permeten una Accessibilitat i el Desenvolupament Sostenible de l'activitat turística i dels territoris en el segle XXI

Call for papers / Presentació de Comunicacions

Els treballs de recerca seran rigorosament avaluats per la seua novetat, abast i solidesa. Les comunicacions tractaren d'abordar aquelles temàtiques relacionades amb Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) considerant que la innovació, les tecnologies i la sostenibilitat són els pilars dels DTI. Es proposen les següents àrees temàtiques:

  • La gestió de destinacions turístiques basada en dades
  • Noves solucions tecnològiques per a mesurar els objectius del turisme sostenible
  • La vinculació de l'economia circular i el turisme
  • La importància de l'accessibilitat en les destinacions turístiques intel·ligents

Enviament de resums

Els treballs de recerca, que s'exposaran mitjançant comunicació oral, seran avaluats pel Comitè Científic per a la seua possible acceptació, sobre la base d'un resum estès que haurà de ser enviat abans del 30 d'abril de 2018.

El resum estès, amb una extensió mínima de 4.000 caràcters, ha de ser escrit amb l'objectiu de fer-ho interessant i comprensible per als participants en general i no solament per als especialistes en el tema.

Els treballs s'aniran avaluant de forma contínua i la decisió del Comitè Científic es comunicarà a l'autor de contacte amb anterioritat al 10 de maig de 2018 per correu electrònic o a través de l'aplicació de registre.

El treball complet haurà d'enviar-se una vegada que el resum haja sigut acceptat, sent la data límit per al seu enviament el 15 de juny de 2018.

Els treballs presentats es publicaran en la pàgina web oficial del Congrés.

20/04/2018
CURSE MÀRQUETING DIGITAL I COMUNICACIÓ PER A DESTINACIONS TURÍSTIQUES

El màrqueting digital evoluciona a una velocitat de vertigen fent que resulte difícil assimilar tots els canvis que es van produint en aquest àmbit. Sumat a açò, les destinacions turístiques tenen objectius i necessitats en el camp de la comunicació i el màrqueting que són molt diferents als quals pot tenir qualsevol empresa o institució.

19/04/2018
La Universitat d'Alacant, en el Top Mundial de la Recerca en Turisme

El sentir general dels investigadors que han fet possible que la UA entre en el rànquing mundial del turisme apunta al fet que el seu treball ha cercat principalment el benefici de l'entorn més proper, tant local com a provincial i autonòmic, àmbits que no reconeixen els rànquing mundials però que han aconseguit finalment a tot el planeta per la seua repercussió sobre la gestió mundial del turisme

18/04/2018
Potencial del turisme industrial en les comarques del Vinalopó i la Foia de Castalla

Ahir es van presentar a Biar els resultats de la recerca "Potencial del turisme industrial en les comarques del Vinalopó i la Foia de Castalla", a càrrec de Rosario Navalón, coordinadora del projecte i membre del IUIT-UA, en el marc de la Jornades de Turisme industrial d'Alacant. En aquestes jornades es van tractar aspectes relacionats amb l'engegada del Pla de competitivitat turística en aquestes zones, amb la presència de la Directora General Raquel Huete, el Gerent del Patronat Provincial de turisme Costa Blanca, i tècnics de la Conselleria de Turisme. A ella van assistir representants polítics i tècnics de la majoria dels municipis de l'àrea: Biar, Villena, Agost, el Pinós, Salines, Beneixama, Onil, Castalla, Saix, Novelda.

09/04/2018
Tres universitats espanyoles entre les líders mundials en gestió turística

Segons el Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU) publicat en 2017, la Universitat d'Alacant, la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i la Universitat de les Illes Balears es troben entre les setanta-cinc millors institucions d'ensenyament superior en matèria turística.

06/04/2018
Torrevieja, la otra 'meca' de Airbnb: 3.000 viviendas, y 11 millones de volumen de negocio

No sólo las grandes ciudades son la meca para las plataformas de alquiler turístico. También lo son las medianas y que, además, son turísticas. Como es el caso de Torrevieja, donde el 40% de las casas son de segunda residencias y muchas de ellas, se destinan al alquiler vacacional.

23/03/2018
Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza

Hem obert la web de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza. Anirem actualitzant-la sistemàticament.

La Càtedra d'Estudis Turístics %u201CPedro Zaragoza Orts%u201D té per objecte l'anàlisi, la recerca i la docència de la realitat, problemàtica i perspectives de les empreses i destinacions turístiques en general, des de tots els punts de vista que s'estimen rellevants, ocupant-se de desenvolupar el programa formatiu i les tasques de recerca que contribuïsquen a millorar la formació i coneixements en aquesta matèria.

15/03/2018
Guia d'Implantació de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

La Guia d'Implantació de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana és una eina de suport per a les destinacions que cerquen evolucionar la seua planificació i gestió seguint els paràmetres del model DTI de la Comunitat Valenciana.

Més informació sobre l'estratègia #DTICV

15/03/2018
Jornades internacionals sobre noves tendències d'allotjament turístic i transport

Se celebrarà 24 i 25 d'abril de 2018, de 9.00 a 14.00 hores en el Saló d'Actes Alfredo Orts (Edifici Optica i Optometria) de la Universitat d'Alacant

07/03/2018
Per què moren les empreses?

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

Aconseguir el compromís qualificat de tots en l'empresa juga, per tant, un paper fonamental en la continuïtat en el temps, en l'èxit sostingut de la companyia.

02/03/2018
Inclusion of Roma and Migrants in Schools (RoMigSc)

El Projecte RoMigSc pretén encarar la inclusió dels xiquets immigrants i d'ètnia gitana en el seu ambient d'aprenentatge (amb el suport de professors i voluntaris), així com promoure l'interès de la joventut en general pel voluntariat (fins i tot a través del reconeixement formal del seu treball). El projecte, al seu torn, recolza iniciatives per a la millora en la inclusió de xiquets d'ètnia gitana i immigrants en el terreny del voluntariat mitjançant la identificació de grups interessats, incloent els legisladors.

15/02/2018
IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RESIDENCIAL

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018. (Veure Plànol d'Ubicació)

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464