Saltar apartados

Inici

IUIT
Investigación
Estudios

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

01/08/2018
Trobada amb Professionals en Tendències i Innovació en el Sector Hoteler

De setembre a desembre

4º Grau en Turisme i 5º Doble Grau en Turisme + ADE

11/07/2018
Beques per a pràctiques professionals en Invat·tur

 

¡ATENCIÓ! Ja es poden sol·licitar les beques que s'ofereixen para GVA Invat·tur - Institut Valencià de Tecnologies Turístiques.

Entre els dies 10 i 30 de juliol, tots dos inclosos, està obert el termini de sol·licitud de beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de turisme en l'Invat·tur, per a l'exercici 2018. S'han convocat 5 beques per a les següents modalitats:

  • Recerca de mercats i tendències turístiques
  • Intel·ligència i vigilància competitiva
  • TIC - projectes tecnològics
  • TIC - comunicació online
  • R+D+i en cuina.

Tota la informació relacionada amb la gestió del tràmit es troba en la següent pàgina:

http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=19584

Convocatòria de beques (DOGV 8334, 09.07.2018):

https://www.dogv.gva.es/datos/2018/07/09/pdf/2018_6542.pdf

Bases reguladores per a la concessió de beques (DOGV 8188, 12.12.2017):

http://www.dogv.gva.es/datos/2017/12/12/pdf/2017_11287.pdf

Per a qualsevol dubte o consulta tècnica relacionada amb el procés de sol·licitud:

generalitat_en_red@gva.es.

10/07/2018
Publicacions en premsa. Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm

 

Publicacions en Diari Informació, La Vanguardia i Benidorm.org sobre el pròxim Fòrum internacional de Turisme que se celebrarà a Benidorm els pròxims 18 i 19 d'octubre.

 

06/07/2018
Optimismo y productividad

 

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

L'estudi per a desenvolupar un mètode eficaç capaç d'incrementar l'optimisme dels treballadors, de millorar la seua actitud i, com a conseqüència d'açò, augmentar la productivitat de la companyia és, al meu entendre, una línia de recerca fonamental per a millorar la capacitat de competir de les empreses alhora que incideix positivament en la felicitat dels empleats. És clarament una d'aqueixes apostes guanya-gana que haurien d'estar subjacents en totes les activitats humanes.

05/07/2018
Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm "Smart Data"

El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm "Smart Data" és un projecte impulsat per Turisme de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Benidorm i la Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració d'HOSBEC i la Fundació Turisme de Benidorm.

El Fòrum ha abordat des dels seus inicis en 1995 diferents temàtiques clau per a la planificació i gestió de les destinacions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana

02/07/2018
Colomer: "Davant la 'robotización', el turisme haurà de seguir lligat a la capacitat d'empatizar"

La Generalitat Valenciana ha apostat pel valor de l'hospitalitat que ofereix la destinació als seus visitants en aquest nou rumb de l'estratègia per al turisme de la regió. I sobre aquest aspecte van debatre els convidats al fòrum organitzat per Alacant Plaza i l'Agència Valenciana del Turisme, amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, com a principal capdavanter d'aquest nou camí.

28/06/2018
Premis als millors Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) relacionats amb turisme

Fins al pròxim 14 d'octubre està obert el termini per a presentació als premis a Treball Fi de Grau (TFG) i Treballe Fi de Màster (TFM) relacionats amb turisme

26/06/2018
II Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents
Durant la present setmana s'està celebrant a Oviedo l'II Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents#SDWC2018, organitzat per l'OMT, la Secretaria d'Estat de Turisme i el Principat d'Astúries. En el mateix s'han donat cita investigadors, empresaris, representants polítics i destinacions de tot el món per a debatre sobre DTIs.
En aquest marc el professor Josep Ivars ha presentat la comunicació 'Les organitzacions de gestió de destinacions davant l'ecosistema turístic intel·ligent: oportunitats i riscos" elaborada juntament amb Paco Femenia, David Giner i Marco Celdrán, per a donar a conèixer la perspectiva dels gestors locals de turisme que treballen en el marc #DTI-CV
19/06/2018
Alejandro Hernández: "Vendre no consisteix a parlar; vendre és preguntar al client"

Esbrinar què vol el client en lloc d'intentar col·locar-li el producte (o la idea, o la proposició...) sense més.

Màster en Direcció i gestió de RRHH

 

15/06/2018
Ple de recepcionistes en l'Invattur per a aprendre a optimitzar ingressos

 

El Màster en Direcció d'Hotels congrega a més de 180 professionals en una jornada tècnica per a escoltar la formació a càrrec de Chema Herrero, professor d'aquest màster i un dels majors especialistes en «revenue management»

11/06/2018
Publicació de notícies i reserva de sala "Fernando Vera"

A través de Secretaria podran, els membres del IUIT, fer les reserves de la sala "Fernando Vera" i fer-nos arribar les notícies que desitgen que publiquem en el nostre tauler d'anuncis i en xarxes socials.

31/05/2018
Coneixement, cooperació i creixement

 

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

El coneixement exigeix cooperació honesta; la cooperació necessita comunicació transparent, completa, constructiva; interès real per aconseguir determinades metes per a tots els intervinents.

Guanyar el futur, per tant, pansa per cooperar. I Gasterra, profundament implicat amb l'estudi, recerca, promoció i salvaguarda de la dieta mediterrània que des de 2010 forma part del patrimoni immaterial de la humanitat, és un gran exemple.

30/05/2018
GUIA D'IMPLANTACIÓ DTI CV

La Guia és fruit de la col·laboració entre l'Invat.tur-Agència Valenciana del Turisme i IUIT. S'estructura en set apartats. En primer lloc, s'aborda l'evolució de l'enfocament DTI com a context per a explicar el model DTI de la Comunitat Valenciana, repassant la perspectiva europea, espanyola i valenciana. En el capítol 3 s'explica el model DTI de la Comunitat Valenciana com a referència del procés d'implantació que té com a elements clau l'elaboració d'un Pla Director DTI i l'aplicació d'un sistema d'indicadors específic. La metodologia i els continguts bàsics del Pla Director es detallen en el capítol 4 i, en el capítol 5, el sistema d'indicadors organitzat en els següents àmbits: gobernanza, sostenibilitat, accessibilitat, innovació, connectivitat, sistema d'intel·ligència turística, informació, màrqueting en línia evolució de l'activitat turística. En el capítol 6 s'expliquen les característiques bàsiques de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTICV) i tots aquells elements de suport de l'Agència Valenciana del Turisme-Invat.tur dels quals poden beneficiar-se els municipis de la Comunitat Valenciana.

25/05/2018
Reglament General de Protecció de Dades en la Unió Europea

A partir d'avui, 25 de maig, entra en vigor una nova normativa europea per a protegir la privadesa dels clients i usar correctament les seues dades.

Per aquesta raó, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

 

21/05/2018
Madrid, capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

L'investigador del IUIT, Armando Ortuño Padilla, ha sigut triat per a liderar el projecte que convertisca a Madrid en capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

09/05/2018
Rànquing d'Universitats espanyoles per Grau 2018

El periòdic El Mundo ha presentat una completíssima classificació de les universitats d'Espanya. En aquest rànquing ordena a les millors universitats del país, i reconeix els millors centres públics, així com també els més destacats en l'àmbit privat. Realitza, també, una divisió d'institucions per Grau, identificant a les millors universitats per a estudiar cada disciplina.

08/05/2018
Evolució digital

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

La clau de l'èxit no és precisament la tecnologia sinó, una vegada més, les persones. El seu compromís amb la nova orientació de l'activitat, amb el canvi permanent a què es veuen sotmeses les empreses, la seua formació, la captació i manteniment de talent adaptat a les noves exigències.

19/04/2018
La Universitat d'Alacant, en el Top Mundial de l'Investigacióen Turisme

El sentir general dels investigadors que han fet possible que la UA entre en el rànquing mundial del turisme apunta al fet que el seu treball ha cercat principalment el benefici de l'entorn més proper, tant local com a provincial i autonòmic, àmbits que no reconeixen els rànquings mundials però que han aconseguit finalment a tot el planeta per la seua repercussió sobre la gestió mundial del turisme

02/03/2018
Inclusion of Roma and Migrants in Schools (RoMigSc)

El Projecte RoMigSc pretén encarar la inclusió dels xiquets immigrants i d'ètnia gitana en el seu ambient d'aprenentatge (amb el suport de professors i voluntaris), així com promoure l'interès de la joventut en general pel voluntariat (fins i tot a través del reconeixement formal del seu treball). El projecte, al seu torn, recolza iniciatives per a la millora en la inclusió de xiquets d'ètnia gitana i immigrants en el terreny del voluntariat mitjançant la identificació de grups interessats, incloent-hi els legisladors.

15/02/2018
IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RESIDENCIAL

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018. (Veure Plànol d'ubicació)

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464