Saltar apartados

Inici

IUIT
Investigación
Estudios

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

22/10/2018
Premis IUIT 2018

El president de la patronal hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), Toni Mayor, afronta la recta final del seu tercer mandat al capdavant del principal lobby sectorial de la província, que l'empresari pretén que siga l'últim. Major va ser triat per a rellevar a Pere Joan Devesa en 2008, i ha revalidat el càrrec en dues ocasions. La seua idea és retirar-se en 2020, quan vença l'actual mandat. En aquest context, l'Institut d'Estudis Turisticos (IUIT) de la Universitat d'Alacant (UA) va voler reconèixer la labor de Major, que l'any passat va adquirir dos hotels a Alacant i Elx per a eixir per primera vegada de la zona de les Marines, amb el Premi a la Trajectòria d'aquesta edició.

19/10/2018
Curs Smart màrqueting en turisme - #SmartMarketingCV

En el marc de l'estratègia de transformació digital del sector turístic de la Comunitat Valenciana, engeguem el curs Smart màrqueting en turisme - #SmartMarketingCV. Aquesta formació, coordinada per l'Oficina d'Assistència Tècnica DTICV, se celebrarà els dimarts i dijous del 6 al 29 de novembre de 2018.

 

 

17/10/2018
PRIMERA JORNADA D'ESTUDIS INTERDISCIPLINARIS SOBRE GASTRONOMIA

Les quatre ponències que conformen aquesta Primera Jornada d'Estudis Interdisciplinaris sobre Gastronomia aborden aspectes que resulten claus per a entendre com té lloc la percepció dels sabors i alguns dels elements que determinen la cultura del gust i el seu impacte social. Des de la pluralitat conceptual i metodològica que ofereixen la neurogastronomía, la creativitat culinària i la reflexió històrica anirem descobrint com la gastronomia no és una ciència estàtica, està vinculada a la nostra manera de ser, viu marcada per un dinamisme constant que la porta a transformar-se al llarg del temps. El que avui és tradicional ahir va ser avantguardista, innovador i tal vegada tan qüestionat com puguen ser avui les cuines més avançades.

16/10/2018
PREMIS IUIT 2018

 

 

VIDEO RESUM DEL LLIURAMENT DE PREMIS

 

El dilluns, 15 d'octubre, a les 18:00 hores, en la Sala Multimèdia del Rectorat de la Universitat d'Alacant, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis IUIT 2018, que en aquesta ocasió han reconegut la important labor a favor d'una de les nostres indústries bàsiques, el turisme, de professionals caracteritzats, en paraules del Director del IUIT, pel seu compromís amb les persones com a font de progrés, visió estratègica, capacitat de comunicació i de crear un clima que afavoreix la innovació, motivació i formació dels seus col·laboradors, experiència internacional i integració de diferents cultures, així com orientació al canvi i coherència entre els seus missatges i els seus comportaments.

L'acte ha estat presidit pel Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat, prof. Juan Llopis, al que han acompanyat en la taula la Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; el Vicepresident 1º de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Blanca, Eduardo Dolón; el director del IUIT, prof. José Luis Gascó; i el Secretari Acadèmic de l'Institut, prof. Josep Ivars.

La presentació dels premiats ha sigut a càrrec d'Oscar Carrión, director del Màster en Adreça de Restaurants de la UA, per a Antoni Mayor; Francisco Juan Martínez, director de l'Invattur, per a Antonio Serrano i Sofia Alonso, representants de l'Hotel Cases Noves; i Fernando Vera, catedràtic de la Universitat d'Alacant i exdirector del IUIT, per a Mar López i Carolina Cortés; lliurats en tots els casos pel Vicerector de Relacions Internacionals de la UA, prof. Juan Llopis.

11/10/2018
Jornades Internacionals d'Economia Col·laborativa

El 25 i 26 d'octubre, de 9,00h a 14,00 hores, se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Edifici Germà Bernàcer) les Jornades Internacionals ¿Economia Col·laborativa? Transport i allotjament a debat que el seu objectiu és informar als assistents sobre els nous models de negoci relacionats amb la mobilitat i l'allotjament turístics, mitjançant un enfocament eminent pràctic de la mà de professionals especialitzats. La temàtica principal serà l'encaix jurídic, fiscal i laboral de les noves plataformes de transport i allotjament turístic, així com els seus principals impactes i propostes futures.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

Per a inscriure't emplena aquest qüestionari.

10/10/2018
OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER A CONTRACTES PREDOCTORALES VINCULATS A PROJECTES R+D+i

S'acaba d'obrir la convocatòria per a contractes predoctorales adscrits a projectes d'Excel·lència o Reptes del Ministeri de l'Economia, Indústria i Competitivitat de la convocatòria 2017 (actual Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats) entre els quals es troba el projecte Smart Tourism Planning, que es desenvolupa en l'Institut Universitari de Recerques Turístiques.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 29 d'octubre de 2018 a les 15 hores.

Tota la informació en el següent enllaç de Projectes Públics de la Universitat d'Alacant:

http://aplicacionesua.cpd.ua.es/otri/cp/extracto.asp?id=82723

03/10/2018
Un bufe d'aire fresc

«Una empresa social, en la definició utilitzada per Deloitte en l'informe referit, és una organització la missió de la qual combina el creixement dels ingressos i l'obtenció de beneficis amb la necessitat de recolzar i respectar el seu entorn i la xarxa de parts interessades»

02/10/2018
Marriot 'fitxa' talent en la UA: 15 estudiants del màster d'hotels es formaran a EUA

La Universitat d'Alacant (UA) s'ha convertit en un dels centres de referència a tot el món per a formar als futurs professionals del sector turístic.

01/10/2018
Turisme de creuers

Obert el termini d'inscripció per al curs "Turisme de creuers"

01/10/2018
Lliurament de diplomes als 120 alumnes de màsters turístics en la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant ha celebrat l'acte de clausura del curs 2017/2018 del Màster en Adreça de Restauració i F&B Hoteler, Màster en Adreça d'Hotels, Expert en Housekeeping i Expert en Turisme MICE

Fotogalería en aquest enllaç

01/10/2018
Premis de Turisme Ciutat de Benidorm 2018.

L'Ajuntament de Benidorm, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, ha fet lliurament dels Premis de Turisme "Ciutat de Benidorm" 2018.

En aquests premis s'ha inclòs un esment especial a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, valorant amb açò la seua tasca investigadora i docent.

27/09/2018
Emprenc en Turisme

Perquè potser et planteges un futur diferent al de treballar per a uns altres o en grans empreses i prefereixes ser el teu propi cap, muntar el teu equip i desenvolupar un projecte de negoci en el sector turístic.

Presentem les fotografies durant el desenvolupament del curs

26/09/2018
Visita de Tom Baum, Professor de la Universitat de Stratclyde

Dijous passat dia 20 de setembre el professor Tom Baum, Professor in Human Resource Management en la Universitat de Strathclyde va participar en un seminari de recerca amb alguns investigadors de l'Institut de Recerques Turístiques, destacant alguns dels temes clau que hauran d'analitzar-se i tenir-se en consideració en els pròxims anys en tot el referent a ocupació, organització del treball i adreça de recursos humans en les empreses del sector turístic.

25/09/2018
Trobada d'Humanitats i Empresa

La Trobada se celebrarà dijous que ve, 4 d'octubre, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

18/09/2018
Benidorm reconeixerà a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la UA en el Dia Mundial del Turisme

 

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Benidorm reconeix el treball que realitza l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant.

18/09/2018
«El turisme intel·ligent no és sol apps, cal crear una estratègia integral per a la destinació»

Marco Antonio Celdrán, doctor en Turisme amb esment internacional i professor de la Universitat d'Alacant, acaba de defensar la seua tesi en la qual analitza la plantificación turística i les anomenades destinacions intel·ligents. Celdrán té clar que l'ús de les noves tecnologies és fonamental però adverteix que tot no es queda a dissenyar una bona aplicació pel mòbil. Defensa la necessitat de crear una estratègia integral de la destinació i, d'altra banda, apel·la a aprofitar el turisme nàutic-esportiu per a combatre l'estacionalización en la Costa Blanca.

17/09/2018
Ja no es pot mesurar l'èxit en l'augment de turistes

Tal com ens indica el Dr. Vera, a hores d'ara ja no es pot mesurar l'èxit del turisme en l'augment de turistes

17/09/2018
FORMACIÓ - Càtedra "Pedro Zaragoza Orts"

Graus, Màsters i Cursos

13/09/2018
L'aeroport d'Alacant-Elx perd 90.000 turistes en plena temporada

Article de F.J. Benito en Diari Informació basat en les entrevistes a quatre membres del IUIT: Fernando Vera, Javier Jiménez, David Giner i José Luis Gascó

10/09/2018
"Una major qualitat de la destinació és l'única forma de competir amb Turquia, Tunísia o Egipte"

La tendència enguany segueix pujant la despesa mitjana per turista a Espanya, "com a conseqüència de les importants inversions empresarials realitzades i els esforços de tots els participants a millorar el posicionament de les nostres destinacions cap a una major qualitat", va comentar el director de la IUIT de la Universitat d'Alacant.

09/09/2018
La revestisca "Recerques Turístiques" editada pel IUIT, inclosa en Scopus

La revista "Investigacions Turístiques" que edita, des de 2011, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha sigut acceptada per a la seua inclusió en Scopus, una de les majors bases de dades de cites i resums de bibliografia científica revisada per parells. D'aquesta manera, els continguts i treballs més recents que s'han publicat apareixeran indexats en aquesta prestigiosa base de dades i el mateix succeirà amb els articles que van a ser publicats d'ara endavant.

Amb aquesta notícia es reconeix la trajectòria i nivell aconseguit per la nostra revista, referència obligada ja per als investigadors i estudiosos, en divulgar els avanços del coneixement científic en matèria de turisme, gràcies a l'esforç de l'equip editor, del consell assessor i consell de redacció i a la tasca d'avaluació que, de forma generosa, realitzen els/les revisors/es anònims/es respecte als articles, la qual cosa justifica la qualitat científica dels treballs publicats.

Naturalment, part essencial d'aqueix nivell i crèdit aconseguit respon a l'excel·lència dels treballs i articles que els/les autors/es ens remeten per a la seua publicació en la revista.

 

05/09/2018
Falsos autònoms

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

Quantes mesures s'adopten per a corregir aquesta disfunció del mercat laboral haurien de ser benvingudes per a tots els agents socials.

05/09/2018
Cursos d'especialització

Oferta de cursos que inicien la seua docència entre setembre i desembre de 2018

05/09/2018
Concurse Premis TFG/TFM Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts

La Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts convoca els premis a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant al llarg del curs acadèmic 2017/2018.

 

01/08/2018
Trobada amb Professionals en Tendències i Innovació en el Sector Hoteler

De setembre a desembre

4º Grau en Turisme i 5º Doble Grau en Turisme + ADE

10/07/2018
Publicacions en premsa. Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm

 

Publicacions en Diari Informació, La Vanguardia i Benidorm.org sobre el pròxim Fòrum internacional de Turisme que se celebrarà a Benidorm els pròxims 18 i 19 d'octubre.

 

06/07/2018
Optimismo y productividad

 

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

L'estudi per a desenvolupar un mètode eficaç capaç d'incrementar l'optimisme dels treballadors, de millorar la seua actitud i, com a conseqüència d'açò, augmentar la productivitat de la companyia és, al meu entendre, una línia de recerca fonamental per a millorar la capacitat de competir de les empreses alhora que incideix positivament en la felicitat dels empleats. És clarament una d'aqueixes apostes guanya-gana que haurien d'estar subjacents en totes les activitats humanes.

05/07/2018
Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm "Smart Data"

El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm "Smart Data" és un projecte impulsat per Turisme de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Benidorm i la Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració d'HOSBEC i la Fundació Turisme de Benidorm.

El Fòrum ha abordat des dels seus inicis en 1995 diferents temàtiques clau per a la planificació i gestió de les destinacions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana

02/07/2018
Colomer: "Davant la 'robotización', el turisme haurà de seguir lligat a la capacitat d'empatizar"

La Generalitat Valenciana ha apostat pel valor de l'hospitalitat que ofereix la destinació als seus visitants en aquest nou rumb de l'estratègia per al turisme de la regió. I sobre aquest aspecte van debatre els convidats al fòrum organitzat per Alacant Plaza i l'Agència Valenciana del Turisme, amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, com a principal capdavanter d'aquest nou camí.

25/05/2018
Reglament General de Protecció de Dades en la Unió Europea

A partir d'avui, 25 de maig, entra en vigor una nova normativa europea per a protegir la privadesa dels clients i usar correctament les seues dades.

Per aquesta raó, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

 

09/05/2018
Rànquing d'Universitats espanyoles per Grau 2018

El periòdic El Mundo ha presentat una completíssima classificació de les universitats d'Espanya. En aquest rànquing ordena a les millors universitats del país, i reconeix els millors centres públics, així com també els més destacats en l'àmbit privat. Realitza, també, una divisió d'institucions per Grau, identificant a les millors universitats per a estudiar cada disciplina.

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464