Saltar apartados
 • UA
 • IUIT
 • Inici - Notícies publicades en Febrer, 2018

Inici - Notícies publicades en Febrer, 2018

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Notícies publicades en Febrer, 2018
 • Dimarts, 27
 • igualtat Invattur Benidorm

  Jornada Igualtat de gènere en el sector hoteler

  El pròxim 6 de març, a les 10.00 hores, organitzat per l'Agència Valenciana de Turisme i Florida Universitària, se celebra la Jornada IGUALTAT DE GÈNERE EN EL SECTOR HOTELER  

  Més informació ací.

 • PECES

  Projecte PECES: Premis Europeus a la Creativitat i a l'Emprendimiento Social,

  Aquests premis naixen amb la finalitat d'estimular la creativitat, la innovació i l'emprendimiento social com a resposta als nous reptes als quals han d'enfrontar-se el col·lectiu de joves (i no tan joves) en l'actualitat. Comptem amb les següents categories: - Global; - Turística; - Sostenible; - Tecnològica / Videojocs (dins d'aquesta categoria també es tindran en consideració projectes i/o idees encaminades a la creació i el desenvolupament de videojocs). - Saludable. - Audiovisual. - Social. - Social Mitjana. - Innovació Digital. - Indústries Culturals i Creatives.

  Tots els emprenedors premiats i els seus equips rebran formació sobre aquest tema, així com assistència en la implantació del model de negoci de la mà de professionals i entitats (tant públiques com a privades) de reconegut prestigi. També tindran accés a diferents programes de Preaceleración i/o Acceleració mitjançant una anàlisi exhaustiva de cadascuna de les candidatures a competició. A posteriori, LLANÇADORA, l'ACCELERADORA d'empreses de capital privat impulsada per JUAN ROIG, definirà quin és el programa més adequat per a cada idea o projecte empresarial.

  Ens agradaria, per tant, que ens ajudàreu a la difusió de la convocatòria entre els seus alumnes i ex-alumnes que puguen tenir algun

  projecte que presentar, ja siga a través de mailing intern, tauler d'anuncis, premsa universitària, web i/o RRSS.

  La convocatòria per a presentar projectes romandrà oberta fins al 21 de març i els tindran lloc els dies 6 i 7 d'abril a l'Alfàs del Pi.

  Tota la informació la poden trobar en http://www.premiospeces.eu

 • Dilluns, 26
 • Curs expert universitari

  Cursos d'Expert Universitari

  Arranquen els Cursos d'Expert Universitari en Turisme Mice i Housekeeping, amb la presència del secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, José Luis Gascó Director de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques i representants de les tres associacions col·laboradores, HOSBECAssociació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turisticos d'Alacant i Asego.
 • Poster

  XV Edició Programa de Postgrau en Guia Turístic i Interpretació del Patrimoni

  Divendres passat, 23 de febrer, va tenir lloc l'acte per a commemorar la XV edició del Postgrau Oficial en Guies Turístics de la Universitat d'Alacant, organitzat per l'Institut Universitari d'investigacions turístiques.

  L'acte va ser presidit pel Vicerector de Qualitat i innovació educativa, Francisco Torres, el Director de l'IU de recerques turístiques i la Directora del Programa Rosario Navalón. 

 • Dijous, 22
 • Amb la Directora General de Turisme

  Ambaixadors de l'Hospitalitat

  L'Institut Universitari de Recerques Turístiques que organitza el Postgrau en Guies turístics i Interpretació del patrimoni va desenvolupar ahir, Dia Internacional del Guia de Turisme, una Taula Redona sobre el concepte Hospitalitat mediterrània, entorn de la figura del "Guia de Turisme com a Ambaixador d'hospitalitat". En aquesta activitat va participar la Directora General de Turisme Raquel Huete, juntament amb professionals del sector i representants de les associacions de guiat turístic de la Comunitat Valenciana.

 • Dimarts, 20
 • XV EDICIÓ GUIA TURÍSTIC

  XV Edició Programa de Postgrau en Guia Turístic i Interpretació del Patrimoni

  Han passat ja anys des que iniciem una col·laboració entre Empresa i Universitat; al final, ha resultat una relació entre persones que cerquen, cadascuna des del seu sector, oferir un servei de qualitat: siga des de Condor Vacances, Orizonia, Special tours, Projecte Europa o Bist.

  Malgrat els avatars del temps, aquesta relació no ha fet més que enfortir-se i per açò resulta just festejar aquesta aliança.

  Agraïm, com sempre la vostra amabilitat i generós interès.

 • Dilluns, 19
 • AMBAIXADORS D'HOSPITALITAT

  DIA INTERNACIONAL DEL GUIA DE TURISME: AMBAIXADORS DE L'HOSPITALITAT


  Dimecres que ve, 21 de febrer, de 17.00 h. a 19.00 h. celebrem el Dia internacional del Guia de Turisme.

  Lloc Sala de conferències de la Seu Universitària d'Alacant (C/ Sant Fernando, 40)

  Esperem comptar amb la vostra presència

 • Dijous, 15
 • IV CITR

  IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RESIDENCIAL

  Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018. (Veure Plànol d'ubicació)

  Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

 • Setmana Turisme Responsable

  La Universitat d'Alacant trau el Turisme al carrer aquest cap de setmana en la II edició FUTUR en el centre de la ciutat

  Més d'un centenar d'estudiants de quart curs del grau en Turisme de la Universitat d'Alacant han organitzat la Primera Setmana del Turisme Sostenible i Responsable. Amb una programació extensa i variada, aquest gran esdeveniment se celebra els dies 16, 17 i 18 de febrer en diferents espais del centre de la ciutat, que són la Seu Universitària del carrer Sant Fernando 40, la Sala Sèneca i l'hotel ABBA Centrum. La Primera Setmana conté en sí tres micro esdeveniments denominats la II edició de FUTUR - Fira Universitària de Turisme, l'III Esdeveniment Acadèmic del Turisme i la IV Trobada entre Professionals del Sector Turístic. Els esdeveniments estan enfocats a destinataris diferents: professors i alumnes, un altre esdeveniment de caràcter més professional i un tercer esdeveniment més lúdic, com és la II Fira de Turisme, per a gaudir tota la família i els xiquets.

 • Dimecres, 14
 • LLIBRES GRATIS

  DESCÀRREGA GRATUÏTA D'INFORMES

  Selecciona la publicació que t'interesse i clica en DESCÀRREGA; facilita'ns el teu nom, cognoms i  correu electrònic i et donarem accés als nostres informes i a les activitats vinculades a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques.

 • Dilluns, 12
 • corts valencianes

  Projecte de Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana

  Un dels objectius generals del projecte de Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat és dotar a la Comunitat Valenciana d'una Llei innovadora que, prenent en consideració les disposicions del Codi Ètic Mundial per al turisme, la diferencie d'altres destinacions.

  El passat 30 de gener va intervenir el nostre director, José Luis Gascó en la fase de participació ciutadana del procediment del Projecte de llei.

 • Diumenge, 11
 • Any saludable

  Un estudi de la UA recomana a l'Alfàs recolzar la creació d'un clúster local sobre turisme de salut

  L'estudi de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, realitzat per María Reyes González Ramírez, Francisco Monllor Fuster, José Luis Gascó Gascó i Juan Llopis Taverner, recomana al municipi que recolze la creació d'un clúster local sobre turisme de salut i benestar.

 • Divendres, 9
 • Kristín Loftsdóttir

  Conferència de la professora convidada: Kristi Loftsdóttir

  En el marc de les activitats del Grup de Planificació i Gestió sostenible del turisme, la professora Pitu Espès ha organitzat una conferència de la professora convidada en la Universitat d'Alacant: Kristin Loftsdóttir, professora d'Antropologia Cultural de la Universitat d'Islàndia, amb el títol: %u201CImagining Exotic Iceland: Economic Crash and the Creation of Iceland as a Tourism Destination", que tindrà lloc dimarts que ve 13 de febrer en l'Aulari 2, aula 0D13. La conferència està oberta a tots els membres del IUIT que desitgen assistir.

 • XVIII Jornades lusità-espanyoles

  XVIII Jornades lusità-espanyoles

  Entre el 7 i 10 de febrer de 2018, se celebren XXVIII Jornades Lusità-Espanyoles de Gestió Científica, que enguany tenen lloc en Guarda (Portugal), sota el lema %u201CInterioritat i Competitivitat: Desafiaments Globals de la Gestió%u201D.

  Formen part del Comitè Científic els següents membres del nostre Institut: José Luis Gascó, Bartolomé Marco, Enrique Claver, Francisco García, Juan Llopis, María Mercedes Úbeda, María Reyes González i Vicente Sabater.

 • Associació Biar

  Associació per al desenvolupament del Turisme Industrial

  La setmana passada es va celebrar una reunió en el municipi de Biar, en la qual van estar presentes representants de diversos municipis de l'Alt i Mitjà Vinalopó i d'i de la Foia de Castalla amb la intenció d'impulsar la creació d'una associació per al desenvolupament del turisme industrial en aquestes comarques.

 • Taller hospitalitat mediterrània

  Taller d'Hospitalitat Mediterrània

  Els Tallers sobre Hospitalitat Mediterrània, impulsats per l'Agència Valenciana de Turisme, aniran desenvolupant-se en diversos llocs de la Comunitat Valenciana al llarg de tot l'any.

  Un dels primers ha sigut realitzat per alumnat del Grau de Turisme, en companyia de la nostra investigadora, Charo Navalón

 • Dimarts, 6
 • Fòrum turisme 2018

  Fòrum de turisme amb un enfocament cap al client internacional i la gestió immobiliària associada al turisme

  El pròxim 21 de febrer tindrà lloc a Benidorm el Fòrum Alacant Plaza dedicat a analitzar el client internacional en els sectors immobiliari i turístic. Entre altres temes es debatrà sobre els reptes que planteja la gestió i el finançament en el sector immobiliari, així com els que planteja la reconversió i el finançament en el sector turístic.

  L'esdeveniment tindrà lloc:

  - A partir de les 9 h en l'Hotel Alce Club & Spa.

  Els participants han de confirmar la seua assistència:

  -
  Per correu electrònic: foroap@alicanteplaza.es
  - Per telèfon : 963536966

 • Divendres, 2
 • DIARI INFORMACION

  Economia de confiança

  Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

  La revolució de l'economia ha suposat l'avanç de les tecnologies basades en internet i la seua capacitat de relacionar entitats, empreses i persones

 • Curs d'expert en housekkeeping

  Curs Expert en Housekeeping

  Gestió de pisos i neteja en allotjaments

 • Expert en Turisme MICE

  Curs d'Expert en Turisme MICE

  Gestió i venda de reunions, incentius, congressos i exposicions

 • Tornar al tauler principal

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464