Saltar apartados

Inici - Notícies publicades en Maig, 2018

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Maig, 2018
 • Dijous, 31
 • DIARI INFORMACION

  Coneixement, cooperació i creixement

   

  Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

  El coneixement exigeix cooperació honesta; la cooperació necessita comunicació transparent, completa, constructiva; interès real per aconseguir determinades metes per a tots els intervinents.

  Guanyar el futur, per tant, pansa per cooperar. I Gasterra, profundament implicat amb l'estudi, recerca, promoció i salvaguarda de la dieta mediterrània que des de 2010 forma part del patrimoni immaterial de la humanitat, és un gran exemple.

 • Dimecres, 30
 • GUIA D'IMPLANTACIÓ DTI_CV

  GUIA D'IMPLANTACIÓ DTI CV

  La Guia és fruit de la col·laboració entre l'Invat.tur-Agència Valenciana del Turisme i IUIT. S'estructura en set apartats. En primer lloc, s'aborda l'evolució de l'enfocament DTI com a context per a explicar el model DTI de la Comunitat Valenciana, repassant la perspectiva europea, espanyola i valenciana. En el capítol 3 s'explica el model DTI de la Comunitat Valenciana com a referència del procés d'implantació que té com a elements clau l'elaboració d'un Pla Director DTI i l'aplicació d'un sistema d'indicadors específic. La metodologia i els continguts bàsics del Pla Director es detallen en el capítol 4 i, en el capítol 5, el sistema d'indicadors organitzat en els següents àmbits: gobernanza, sostenibilitat, accessibilitat, innovació, connectivitat, sistema d'intel·ligència turística, informació, màrqueting en línia evolució de l'activitat turística. En el capítol 6 s'expliquen les característiques bàsiques de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTICV) i tots aquells elements de suport de l'Agència Valenciana del Turisme-Invat.tur dels quals poden beneficiar-se els municipis de la Comunitat Valenciana.

 • Dimarts, 29
 • 15 alumnes italians

  Visita al IUIT d'alumnat italià en el marc del Projecte Europeu Coastal Studentes Mobility

  15 alumnes italians van visitar el passat 28 de maig les instal·lacions de IUIT en el marc del Projecte Europeu Coastal Students Mobility - Co.s.mo.-

  Aquest projecte, liderat per Camera vaig donar Commercio Maremma i Tirrè en col·laboració amb FUNDEUN, pretén donar a estudiants connectats amb el sector turístic la possibilitat de desenvolupar les capacitats i els coneixements que demanda el mercat laboral a través d'una experiència internacional.

  Durant 30 dies, alumnes de diversos instituts de les províncies italianes de Livorno (Liceu Cecioni, IIS Vespucci Colombo, ISIS Buontalenti Cappellini Orlando) i Grosseto (ITCG Cerboni vaig donar Portoferraio. ISIS Follonica, ISIS Leopoldo II vaig donar Lorena, IISS Manetti Porciatti, ISIS Aldi) realitzaren a Alacant uns tallers formatius sobre turisme aplicat en diferents localitats de la província. Els organitzadors del projecte esperen que l'experiència, duta a terme amb exemples reals i pràctics i en un altre país de la UE diferent d'Itàlia, els ajude a créixer com a futurs professionals del Sector Turístic.

 • Diego López Olivares

  Mor el professor Diego López Olivares, referent en la recerca en turisme

   

  Amb profund dolor lamentem comunicar-vos que el professor Diego López Olivares, catedràtic de Geografia en la Universitat Jaume I, una de les referències en la recerca sobre turisme a Espanya i excel·lent persona, ha mort el 26 de maig.

  El professor López Olivares va col·laborar en diversos projectes amb membres del IUIT i ha tingut sempre una estreta relació amb els quals treballem en aquest camp, destacant el seu paper en l'adreça del Congrés Internacional de Turisme Universitat-Empresa, que s'organitza a Castelló des de fa més de dues dècades.

  Servisquen aquestes breus línies per a expressar el suport del IUIT als seus familiars i companys de la UJI per la pèrdua d'un company molt volgut que va treballar de manera infatigable i sempre amb il·lusió per a impulsar la formació universitària i la recerca sobre turisme a Espanya.

  Descanse en pau.

 • Divendres, 25
 • Protecció de dades

  Reglament General de Protecció de Dades en la Unió Europea

  A partir d'avui, 25 de maig, entra en vigor una nova normativa europea per a protegir la privadesa dels clients i usar correctament les seues dades.

  Per aquesta raó, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

   

 • Dimarts, 22
 • INVATTUR

  Tallers del IUIT amb Invat·tur

  Durant el present mes de maig el IUIT ha dut a terme juntament amb l'Invat.tur-Agència Valenciana del Turisme tres tallers (Alacant, València i Castelló) amb municipis de tota Comunitat per a avançar en la seua estratègia de destinació turística intel·ligent. En aquests tallers s'ha debatut i assessorat a les destinacions per a la implantació dels principis DTI-CV, plasmats en la recentment publicada guia per a DTIs (https://es.slideshare.net/invattur/gua-de-implantacin-dti-comunitat-valenciana)

 • Dilluns, 21
 • logo Cátedra

  Desdejuni de Treball en INVAT·TUR: "Aspectes pràctics del nou reglament de protecció de dades en el sector hoteler"

   

  El 25 de maig de 2018 entra en vigor el nou Reglament de Protecció de Dades.

   

 • Armando Ortuño Padilla

  Madrid, capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

  L'investigador del IUIT, Armando Ortuño Padilla, ha sigut triat per a liderar el projecte que convertisca a Madrid en capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

 • Divendres, 11
 • logo Cátedra

  Desdejuni Invat·tur sobre Protecció de Dades

  El pròxim 21 de maig a les 9:30 h es celebrarà el Desdejuni Invat·tur Aspectes pràctics del nou reglament de protección de dades en el sector hoteler, a càrrec de Juan José Cortés Vélez, lletrat de Devesa y Calvo Abogados.

   

  - Lloc de celebració: Invat·tur

  - Inscripcions gratuïtes: Formulario

  - Programa

 • Dijous, 10
 • Director IUIT

  Entrevista en Informació TV a José Luis Gascó, director de l'Institut de Recerques Turístiques

  Com es motiva a un grup quan el pressupost no és suficient? Solament es treballa per diners? S'hauria de demanar referències a les anteriors empreses en les quals va treballar el candidat? Estan molt preparats ara els CV? És recomanable un contracte de pràctiques? Els joves d'avui, reconeixen els seus deures?

  José Luis Gascó, director de l'Institut, respon a aquestes preguntes; a més ens recorda que en investigació, publicacions i docència estem entre les setanta-cinc millors universitats a escala mundial atenint-nos als rànquings més importants.

   

 • Dimecres, 9
 • EL MUNDO

  Rànquing d'Universitats espanyoles per Grau 2018

  El periòdic El Mundo ha presentat una completíssima classificació de les universitats d'Espanya. En aquest rànquing ordena a les millors universitats del país, i reconeix els millors centres públics, així com també els més destacats en l'àmbit privat. Realitza, també, una divisió d'institucions per Grau, identificant a les millors universitats per a estudiar cada disciplina.

 • Dimarts, 8
 • DIARI INFORMACION

  Evolució digital

  Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

  La clau de l'èxit no és precisament la tecnologia sinó, una vegada més, les persones. El seu compromís amb la nova orientació de l'activitat, amb el canvi permanent a què es veuen sotmeses les empreses, la seua formació, la captació i manteniment de talent adaptat a les noves exigències.

 • A Punt

  Pas dels creuers per la Comunitat Valenciana.

  Abordem com afecta el pas dels creuers a la Comunitat Valenciana.

  Entre el minut 11.50 i 24 s'entrevista a Gaetano Cerchiello, Col·laborador docent i investigador en programes de Turisme de la UA

   

 • Tornar al tauler principal

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464