Saltar apartados
 • UA
 • IUIT
 • Inici - Notícies publicades en Febrer, 2020

Inici - Notícies publicades en Febrer, 2020

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost
Notícies publicades en Febrer, 2020
 • Dimarts, 25
 • Curse Direcció i Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents

  LA UNIVERSITAT D'ALACANT I SEGITTUR ORGANITZEN EL I CURS DE DIRECCIÓ I GESTIÓ DE DESTINACIONS TURÍSTIQUES INTEL·LIGENTS

  El passat 24 de febrer a les 9.00 en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials la Universitat d'Alacant i SEGITTUR, a través de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, van inaugurar l'I Curs de Direcció i Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents

  Els taula presidencial va estar formada pel president de SEGITTUR, Enrique Martínez, i el degà de Ciències Econòmiques de la Universitat d'Alacant, Raúl Ruiz, acompanyats de la secretària general de la Universitat d'Alacant, Esther Algarra, el director de la Càtedra, Armando Ortuño; el degà de Filosofia i Lletres, Juan Mesa, i el coordinador del curs, Jorge Pereira.

  L'objectiu del curs és donar a conèixer els conceptes essencials de la destinació turística intel·ligent i el model de diagnòstic i planificació estratègica, oferint una visió general de la metodologia DTI per a contribuir a la millora contínua de les destinacions turístiques, així com exemples de bones pràctiques impulsades per les destinacions turístiques a Espanya.

  El curs està estructurat en set sessions en les quals es parlarà sobre la metodologia de destinacions turístiques intel·ligents, la transformació digital i noves tecnologies aplicades a la gestió turística, la intel·ligència turística i la direcció i la gestió de les destinacions. A més, hi haurà tres tallers pràctics sobre innovació turística, sostenibilitat i accessibilitat en les destinacions.

 • Dilluns, 17
 • Turisme i discapacitat

  PROPOSTA PER A MILLORAR LA INSERCIÓ LABORAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT EN EL SECTOR TURÍSTIC DE LA PROVÍNCIA D'ALACANT

  El turisme accessible requereix que es pense més enllà de les barreres físiques d'accés a les intalaciones

 • Dimecres, 12
 • logo iuit

  CONFERÈNCIA" Les cadenes de valor turístiques: El cas del Corredor Biològic el Pas dels Núvols, Costa Rica."

  Conferència que impartirà el professor-investigador Marco V. Soto Calderón (Professor de la Carrera de Turisme Ecològic. Universitat de Costa Rica.)que es troba realitzant una estada d'investigació aquestes setmanes en el IUIT.

  Data i hora: 20 de febrer de 2020 a les 11h.

  Aulari I aula 04G
  Entrada lliure.
 • CONFERENCIA TURISME RURAL

  CONFERENCIA "TURISME RURAL"

  El passat 6 de febrer en la seu universitària de Concentaina, va tenir lloc a la Casa de la Joventut, la Conferència: "El turisme rural" a càrrec de Daniel Díez Santo (gerent del Consell Municipal de Turisme de Cullera i col·laborador de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant) i Sílvia Faus Garcia (guia de turisme i gestora d'allotjaments rurals).

  Aquesta activitat s'emmarca dins del Cicle de Conferències que s'organitzen en commemoració del XXV Aniversari dels Estudis de Turisme de la Universitat d'Alacant.

 • Dimecres, 5
 • CARTELL JORNADA 26 MARÇ XXV ANIVERSARI ESTUDIS TURISME

  NOVA JORNADA 26 MARÇ 2020- XXV ANIVERSARI ESTUDIS TURISME .

  NOVA JORNADA 26 MARÇ 2020- "La formació superior en Turisme a Espanya. Balanç de 25 anys d'estudis universitaris i nous reptes"

 • FOTO DIRECTOR IUIT

  COMPORTAMENTS COMUNS DELS MALS DIRECTIUS

  Article de Jose Luis Gascó Gascó, Director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant publicat en la revista Economia 3 el 3 de febrer de 2020.

  Gascó, exposa alguns dels punts més crítics en la funció directiva. Ressaltant , que un bon tècnic , no equival necessàriament a un bon directiu, proposant una avaluació prèvia de les competències. El directiu ha de ser el canal pel qual flueixen i es potencien les idees, projectes i els éxits dels seus membres. La delegació, la confiança en els col·laboradors, el dret a equivocar-se, han d'estar integrats en la forma de gestió que exigeix l'empresa actual.

 • Dilluns, 3
 • VISITA AL INSTITUTO UNIVERSITARIO DE INVESTIGACIONES TURÍSTICAS

  VISITA A l'INSTITUT UNIVERSITARI D'INVESTIGACIONS TURÍSTIQUES

  Durant el matí del passat dia 30 de gener el IUIT va rebre la visita de Pablo Singerman, responsable del Màster de Turisme de la Universitat de Buenos Aires que s'imparteix des de la seua Facultat d'Econòmiques.

  El motiu de la seua visita va ser la participació en unes Jornades sobre l'Argentina realitzades en la nostra universitat.

  En la reunió que es va mantenir en les instal·lacions del nostre institut Universitari, es va tenir l'oportunitat de conèixer els mètodes de treball desenvolupats per la Universitat de Buenos Aires, quant als estudis de Turisme, ressaltant l'interès en l'exemple del IUIT per a la confecció dels seus programes i matèries.

  Va ser una ocasió per a establir les primeres bases d'una possible estreta col·laboració entre la UBA i la UA per a un futur no gaire llunyà.

 • Tornar al tauler principal

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464