Saltar apartados
 • UA
 • IUIT
 • Inici - Notícies publicades en Novembre, 2020

Inici - Notícies publicades en Novembre, 2020

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2020
 • Diumenge, 29
 • noticia hosteltur 29

  NOTA DE PREMSA HOSTELTUR "LA UNIVERSITAT D'ALACANT IMPARTEIX FORMACIÓ SOBRE PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA HOTELERA"

  Publicació del 29.11.20 en el diari Hosteltur.

  Divendres passat 27 de novembre es va inaugurar la primera Màster Class de l'Expert en Direcció Comercial d'Hotels de la Universitat d'Alacant amb el professor Eduardo Serrano, Expert en planificació estratègica de negocis hotelers i Director General d'ESM i Associats.

  En el marc d'aquest Programa formatiu, el primer mòdul està dedicat en exclusiva a aprofundir en el Màrqueting Estratègic aplicat a l'hotelería destacant la importància de la planificació i la direcció de la gestió estratègica.

 • the future of destinations

  THE FUTURE OF DESTINATIONS

  University of Surrey

  L'Escola de gestió hotelera i turística li convida a unir-se el pròxim 8 de desembre al seminari sobre: EL FUTUR DE LES DESTINACIONS

  Ponents:

  Susan Deer, directora de relacions industrials, ABTA

  Richard Veal, MD, SimpleView

  Will Wright, cofundador de Destination Core

  Ponents acadèmics de Surrey i

  Yoo Ri Kim

  Brigitte Stangl

  Husna Zainal Abidi

  Cartell

 • redintur

  CICLE DE WEBINARIOS SOBRE ELS REPTES EN LA FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA SEGONS EL COL·LECTIU OCUPADOR EL CAS DELS ESTUDIS UNIVERSITARIS EN TURISME

  El pròxim 2 de desembre de11:30 a 13.30, diverses agències de qualitat de diverses comunitats autònomes, han organitzat un seminari online que abordarà els principals reptes que ha d'afrontar la formació universitària en turisme.

  Els objectius són:

  Oferir una visió general i actualitzada dels principals reptes de la formació universitària en Turisme des de la perspectiva del col·lectiu ocupador .

  Presentar l'opinió del col·lectiu ocupador sobre l'adequació de la formació universitària en Turisme .

  Debatre sobre quins haurien de ser els àmbits de millora específics per a la formació universitària en Turisme.

  Inscripció

 • Dijous, 26
 • logo iuit

  NOTA DE PREMSA HOSTELTUR"LA UNIVERSITAT D'ALACANT INICIA L'EXPERT EN DIRECCIÓ COMERCIAL D'HOTELS"

  Divendres passat 20 de novembre va tenir lloc l'inici de laª 6 edició de l'Expert en Direcció Comercial d'Hotels de la Universitat d'Alacant organitzat al costat de la Fundació Empresa Universitat d'Alacant i El Club de les Bones Decisions d'UNNIUN.

  L'objectiu de l'Expert en Direcció Comercial d'Hotels de la Universitat d'Alacant és promoure que els alumnes aprenguen dels millors professionals del sector. La finalitat del Programa és que els estudiants sàpien com marcar un rumb clar i un ritme adequat en les seues empreses adaptant-se al canvi i seguint les tendències del mercat gràcies a una metodologia formativa activa, variada i participativa: 200 hores de formació semipresencial que facilita la interacció, participació, resolució de dubtes, el networking i compartir experiències enriquidores i d'interès per a tots.

 • JORNADA DE TURISME ESPORTIU

  "JORNADES DE TURISME ESPORTIU EN ALICANTE"SUMMIT VIRTUAL 2 DESEMBRE A LES 18:00 "

  L'era post-covid deixa la necessitat de continuar fomentant la imatge d'Alacant com a ciutat d'avantguarda, demostrant que és una ciutat segura, innovadora, sostenible i una destinació ideal per al foment del turisme esportiu.

  Amb la finalitat d'abordar la temàtica de l'esport i el turisme com una entitat pròpia que mereix ser tractada des d'una perspectiva professional i integradora naix aquest Summit virtual, organitzat per Turisme Esportiu Costablanca i amb la col·laboració entre altres de la UA (Universitat d'Alacant

  L'esdeveniment comptarà amb les ponències de figures representatives en diferents àmbits públics i privats en l'organització d'esdeveniments esportius i turístics que aportaran les seues idees per a dinamitzar i consolidar el sector.

  Programa

  Formulari d'inscripció

  Cartell

 • logo hosteltur

  NOTA DE PREMSA HOSTELTUR"TOTAL REVENUA MANAGEMENT EN ALIMENTS, BEGUDA I SPA

  Publcación de 26.11.20 en el Diari Hosteltur

  La importància de la gestió integral del Revenue en els diferents àrees de negoci del sector.

  Tercera sessió de la sèrie Open Talks organitzats per la Universitat d'Alacant sota la temàtica del Total Revenue Management. El webinar va girar entorn de la gestió del Revenue en Aliments & Begudes i Spas i va comptar amb dos professionals experts en la matèria, Jana Bravo, consultora de Revenue especialitzada en Spas a les Illes Canàries, i Carlo Proverbi, CEO d'Hotel Leading Consulting i d'International Barman Academy per a LatAm i US, a més de sommelier internacional de vins i purs.

 • foto Jose Luis Gasco

  L'elevat nivell d'incertesa en turisme exigeix la focalització constant en el client

  Article d'opinió de José Luis Gascó Gasco, director del IUIT (Institut Universitari d'Investigacions Turístiques) publicat el 26.11.20 en revista Economia 3

  En paraules de Gasco" L'esforç, .. ha de ser conjunt empreses/administracions per a posar de nou en valor des de tots els punts de vista i especialment des de la seguretat, cadascun de les destinacions i dels subsectors que depenen i impulsen al seu torn el turisme, i amb ells, el país. És necessària una comunicació sòlida, consistent i homogènia que pose de nou en valor la marca Espanya."

 • Dimarts, 24
 • | WEBINAR | TOTAL REVENUE MANAGEMENT: ALTERNATIVE ACCOMMODATION

  DIMARTS 1 DE DESEMBRE | 18.00 - 19.00 H | WEBINAR | TOTAL REVENUE MANAGEMENT: ALTERNATIVE ACCOMMODATION

  Amb la participació del Secretari Autonòmic de Turisme Don Francesc Colomer .

  Dimarts que ve 1 de desembre de 18.00 a 19.00 h es durà a terme l'últim Webinar «Total Revenue Management: Alternative Accommodation» delº 3 cicle de «OpenTalks %u2013 Aplicació del Total Revenue Management en la indústria turística».

  El seminari organitzat pel Club de les Bones Decisions i la direcció acadèmica del Programa Superior en Total Revenue Management de la Universitat d'Alacant té com a objectiu de tancar l'últim webinar delº 3 cicle d'OpenTalks .

  La finalitat d'aquest webinar (que serà en anglès) és oferir als assistents la visió de la gestió del Revenue en allotjaments no hotelers. Més concretament, en el lloguer residencial/viles i en els hostels.

  La sessió comptarà amb dos grans professionals especialistes en estratègies de Revenue Management en aquest sector. Ells són Cidália Pinte, Head of Revenue en Novasol As i que parlarà de la seua experiència al capdavant de la gestió del Revenue en Generator, el més prestigiós operador d'Hostels del món; i Stanislas Helou Head of Supply Europe en Onefinestay (Accor) i anteriorment Market Manager en Airbnb Luxe.

 • Dilluns, 23
 • expert hotels

  PRESENTACIÓ DE LA 6a EDICIÓ DE L'EXPERT EN DIRECCIÓ COMERCIAL D'HOTELS

  El Club de les Bones Decisions presenta laª 6 edició de l'Expert en Direcció Comercial d'Hotels (DCH) en la Universitat d'Alacant amb els professionals: Daniel Agar, formador i consultor especialista en hotels; Vicente Marhuenda, director d'hotel i docent de la UA; i Pablo Guzman, director general en Poble Penya-segat Suites.

 • Divendres, 20
 • projecte Smart Tourism Planning

  Distingits 2 articles elaborats en el marc del Projecte Smart Tourism Planning

  Dos articles publicats en el marc del projecte Smart Tourism Planning.projecte i pertanyents a la tesi doctoral per compendi de Francisco Femenia Serra han sigut creditors de sengles distincions en revistes científiques d'alt impacte:

  %u2022 Best Paper Award 2019 de The services Industries Journal

  Highly Commended Paper in the 2020 Emerald Literati Awards, per un article publicat en la revista Tourism Review

  Tots dos treballs aborden l'anàlisi de les destinacions intel·ligents des de l'enfocament de la demanda.

 • Dijous, 19
 • 01-Open-3ed-24-noc-1-scaled-1-1

  DIMARTS 24 DE NOVEMBRE | 17.00- 18.00 H | WEBINAR | TOTAL REVENUE MANAGEMENT: ALIMENTS & BEGUDES I SPA

  Dimarts que ve 24 de novembre de 17.00 a 18.00 h es durà a terme el Webinar «Total Revenue Management: Aliments & Begudes i SPA» en el marc delº 3 cicle de «OpenTalks %u2013 Aplicació del Total Revenue Management en la indústria turística». El seminari ha sigut organitzat pel Club de les Bones Decisions i la direcció acadèmica del Programa Superior en Total Revenue Management de la Universitat d'Alacant.

  Els professionals que participen són : Jana Bravo, Sòcia Directora de la consultora Revenue 360º i Experta en la gestió i maximització del Revenue en Spas i Carlo Proverbi CEO d'Hotel Leading Consulting, una consultora mexicana especialitzada en F&B.

  L'objectiu del webinar és oferir als assistents la visió de dues indústries del sector turístic que cada vegada aconsegueixen més el focus d'atenció, com són els Aliments i Begudes i l'Spa.

 • noticia hosteltur

  Cinc estratègies hoteleres per a mantenir-se a flotació

  Publicació en Hosteltur el 19.11.20

  Per a afrontar els durs moments que ens ha tocat viure els experts assenyalen que són moltes i molt diferents les possibles estratègies que poden adoptar els hotels, quasi tantes com tipus d'establiments existeixen

  Aida Muñoz, directora d'Estratègia de Revenue d'HIP , i Herminio Haro, amb el mateix càrrec en el Mandarí Oriental Emirates Palace a Abu Dhabi, han enumerat algunes d'elles més generalitzades en el webinar celebrat sobre Total revenue management en hotels en el marc d'OpenTalks Estratègies d'èxit en turisme, organitzat per la Universitat d'Alacant.

  1.- Potenciar la venda directa

  2.- Analitzar la rendibilitat de cada canal

  3.- Fidelizar per a incrementar el ràtio de client repetidor

  4.- Paquetizar per a aportar valor

  5.- Tenir el poder sobre l'inventari

 • Dimecres, 18
 • PROGRAMA JORNADA ATC 19 novembre 2020.

  III Jornada " Alacant pel Turisme de Creuers"

  " Alacant Costablanca, un enclavament d'enorem potencial per al turisme de creuers"

  El pròxim 19 de novembre de 2020, a partir de les 9.00 h, es posarà en marxa una nova edició de la Jornada anual que organitza l'Associació Alacant or el Turisme de Creuers .

  Jornada online

  Retrasmisioón en directe Canal de Youtube

  Cartell

  Programa

 • Dijous, 12
 • open talk

  NOTA DE PREMSA PORTADA EN HOSTELTUR " LA GESTIÓ TOTAL DEL REVENUE ALS HOTELS I EN EL SEU INVENTARI"

   

  Publicació del 12.11.202 en diari Hosteltur.

  3ª Sèrie Open Talks de la Universitat d'Alacant

  Sensacionals intervencions el Dimarts 10 de Novembre per part d'Aída Muñoz, Director of Revenue Strategy en HIP Barcelona, i Herminio Haro, Director of Revenue Strategy en el Mandarin Oriental Emirates Palace d'Abu Dhabi.

  La xarrada va ser moderada per Pablo Torres, Director Tècnic del Programa Superior en Total Revenue Management de la Universitat d'Alacant.

  La sessió s'engloba dins del marc de la sèrie OPEN TALKS de la Universitat d'Alacant, que es va centrar en la gestió total del revenue a les habitacions de l'Hotel

 • webinar 17 novembre

  DIMARTS 17 DE NOVEMBRE | 17.00 -18.00 H | WEBINAR | TOTAL REVENUE MANAGEMENT: AVIATION & RENT A CAR

  Dimarts que ve 17 de novembre de 17.00 a 18.00 h es realitzarà el Webinar «Total Revenue Management: Aviation & Rent a Car» sent aquest el segon delº 3 cicle de «OpenTalks %u2013 Aplicació del Total Revenue Management en la indústria turística». El seminari ha sigut organitzat pel Club de les Bones Decisions i la direcció acadèmica del Programa Superior en Total Revenue Management de la Universitat d'Alacant.

  L'objectiu del webinar és oferir als assistents la visió de les indústries pioneres quant a la gestió total del Revenue. Se centrarà en, com operen l'aviació i el lloguer de cotxes amb la finalitat d'extraure idees i estratègies quant a la maximització d'ingressos i la innovació per a crear noves fonts d'ingressos.

  La sessió comptarà amb dos grans professionals especialistes en estratègies de Revenue Management en aviació i en lloguer de cotxes respectivament. Ells són Nadine Meichsner, Consultora especialitzada en Revenue Management i Ancillary Revenue en Lufthansa Consulting (segona major aerolínia d'Europa).

 • Dilluns, 9
 • Opentalks 20 novembre

  DIMARTS 10 DE NOVEMBRE | 17.00 -18.00 H | WEBINAR | HOTELS

  Webinar en directe

  Dimarts que ve 10 de novembre de 17.00 a 18.00 h es durà a terme el Webinar «Total Revenue Management: hotels» sent aquest el primer delº 3 cicle de «OpenTalks %u2013 Aplicació del Total Revenue Management en la indústria turística». El seminari ha sigut organitzat pel Club de les Bones Decisions i la direcció acadèmica del Programa Superior en Total Revenue Management de la Universitat d'Alacant.

  L'objectiu del webinar és ajudar als assistents oferint idees i estratègies pràctiques i aplicables sobre venda directa, maximització d'inventari i paquetización. La sessió comptarà amb dos grans professionals a nivell internacional especialistes en estratègies de Revenue Management hoteler. Ells són Aida Muñoz, Director of Revenue Strategy en HIP Investment (filial de Blackstone, el major inversor hoteler del món) i Herminio Haro, Director of Revenue Strategy en l'Emirates Palace Mandarin Oriental a Abu Dhabi, hotel emblema en la capital d'Emirats pertanyent a una de les principals cadenes d'hotels de luxe del món.

   

 • Dimecres, 4
 • encuentro con profesionales

  Trobada amb Professionals Direcció Estratègica EN EL MÀSTER UNIVERSITARI EN DIRECCIÓNY PLANIFICACIÓ DEL TURISME

  Els dies 5, 25 de novembre i 10 de desembre de 2020 e ncol·laboració amb la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, s'han organitzat 3 sessions que impartiran professionals del sector turístic dins del cicle Trobades amb professionals en Direcció Estratègica .

  Aquestes sessions s'impartiran de manera virtual en l'horari oficial de l'assignatura Direcció
  Estratègica, pertanyent al Màster en Direcció i Planificació del Turisme.

  Pla de les sessions:

  - 5 de novembre (18-20 hores): Benjamí Gualde (Head of Màrqueting, Grup Santa María).
  - 25 de novembre (18-20 hores): Leire Bilbao (Directora Gerent de Visit Benidorm).
  - 10 de desembre (18-20 hores): Federico Fuster (CEO d'Hotels GF).

 • Dimarts, 3
 • patagonia_chile-01

  MÀRQUETING DIGITAL PER A DESTINACIONS TURÍSTIQUES

  Patagònia Xile.Masterclass Online

  Cartell Jornades

  • Inscripció gratuïta
  • Jornades:

  Claus del Màrqueting d'Influencers

  11 novembre a les 10 h. Cartell

  Gestió de reputació online per a destinacions turístiques en temps de COVID-19

  9 desembre a les 10 h. Cartell

  Taller d'anuncis en Xarxes Socials per a destinacions turístiques(Facebook i Instagram)

  13 de gener a les 10 h. Cartell

  Casos d'èxit en màrqueting digital(València i Noruega)

  10 de març a les 10 h. Cartell

 • XX-Fòrum-Turisme-Benidorm-2020

  EL VIGÉSIMO FÒRUM INTERNACIONAL DE TURISME DE BENIDORM

  SE CELEBRARÁ ELS DIES 2 I 3 DE DESEMBRE DE 2020

  El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm és una trobada impulsada per la Càtedra d'Estudis Turístics «Pedro Zaragoza Orts» de la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament de Benidorm, el Patronat Costa Blanca, Turisme de la Comunitat Valenciana, la Fundació Turisme de Benidorm i HOSBEC.

  Des dels seus inicis en 1995, el Fòrum s'ha desenvolupat cada dos anys i ha abordat diferents temàtiques claus per a la planificació i gestió de les destinacions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana.

  Enguany el Fòrum celebra la seua XX EDICIÓ i una vegada més es reinventa per a adaptar-se a la situació viscuda en els últims mesos, incrementant la seua distribució gràcies a la seua modalitat online que permetrà seguir el desenvolupament del Fòrum via streaminng.

    

  ¿Vols assistir al fòrum virtualment? inscriure't arai gaudeix de l'esdeveniment en Streaming

  Inscripció gratuïta

   

  Contacte

  CATEDRAPEDROZARAGOZA@UA.ES

  HTTPS://WEB.UA.ES/ES/PEDROZARAGOZA/CATEDRA.HTML

   

 • Tornar al tauler principal

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464