Saltar apartados

Inici

IUIT
Investigación
Estudios

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

18/09/2018
Benidorm reconeixerà a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la UA en el Dia Mundial del Turisme

 

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Benidorm reconeix el treball que realitza l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant.

18/09/2018
«El turisme intel·ligent no és sol apps, cal crear una estratègia integral per a la destinació»

Marco Antonio Celdrán, doctor en Turisme amb esment internacional i professor de la Universitat d'Alacant, acaba de defensar la seua tesi en la qual analitza la plantificación turística i les anomenades destinacions intel·ligents. Celdrán té clar que l'ús de les noves tecnologies és fonamental però adverteix que tot no es queda a dissenyar una bona aplicació pel mòbil. Defensa la necessitat de crear una estratègia integral de la destinació i, d'altra banda, apel·la a aprofitar el turisme nàutic-esportiu per a combatre l'estacionalización en la Costa Blanca.

17/09/2018
Ja no es pot mesurar l'èxit en l'augment de turistes

Tal com ens indica el Dr. Vera, a hores d'ara ja no es pot mesurar l'èxit del turisme en l'augment de turistes

17/09/2018
FORMACIÓ - Càtedra "Pedro Zaragoza Orts"

Graus, Màsters i Cursos

13/09/2018
L'aeroport d'Alacant-Elx perd 90.000 turistes en plena temporada

Article de F.J. Benito en Diari Informació basat en les entrevistes a quatre membres del IUIT: Fernando Vera, Javier Jiménez, David Giner i José Luis Gascó

11/09/2018
El big data i el IoT per a millorar l'experiència dels nous perfils de demanda turística

Desdejuni Invat·tur que se celebra el 20 de setembre en la seu de l'Institutito Valencià de Tecnologies Turístiques a Benidorm i en el qual Álex Gomara, partner account manager Turisme Vodafone parlarà sobre les oportunitats que ofereixen el big data i el IoT a l'hora de millorar l'experiència dels turistes.

Les inscripcions es realitzen a través de la web d'Invat·tur des de la pàgina del propi esdeveniment. Per a açò és necessari estar registrat prèviament.

15/02/2018
IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RESIDENCIAL

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018. (Veure Plànol d'ubicació)

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

10/09/2018
Torrevella acull per primera vegada la defensa d'una tesi doctoral

La seu de la Universitat d'Alacant jutja el treball del doctorand Marque Antonio Celdrán sobre destinacions turístiques titulada "Nous escenaris per a la planificació i gestió de les destinacions turístiques. L'enfocament destinacions turístiques intel·ligents".

10/09/2018
"Una major qualitat de la destinació és l'única forma de competir amb Turquia, Tunísia o Egipte"

La tendència enguany segueix pujant la despesa mitjana per turista a Espanya, "com a conseqüència de les importants inversions empresarials realitzades i els esforços de tots els participants a millorar el posicionament de les nostres destinacions cap a una major qualitat", va comentar el director de la IUIT de la Universitat d'Alacant.

09/09/2018
La revestisca "Recerques Turístiques" editada pel IUIT, inclosa en Scopus

La revista "Investigacions Turístiques" que edita, des de 2011, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha sigut acceptada per a la seua inclusió en Scopus, una de les majors bases de dades de cites i resums de bibliografia científica revisada per parells. D'aquesta manera, els continguts i treballs més recents que s'han publicat apareixeran indexats en aquesta prestigiosa base de dades i el mateix succeirà amb els articles que van a ser publicats d'ara endavant.

Amb aquesta notícia es reconeix la trajectòria i nivell aconseguit per la nostra revista, referència obligada ja per als investigadors i estudiosos, en divulgar els avanços del coneixement científic en matèria de turisme, gràcies a l'esforç de l'equip editor, del consell assessor i consell de redacció i a la tasca d'avaluació que, de forma generosa, realitzen els/les revisors/es anònims/es respecte als articles, la qual cosa justifica la qualitat científica dels treballs publicats.

Naturalment, part essencial d'aqueix nivell i crèdit aconseguit respon a l'excel·lència dels treballs i articles que els/les autors/es ens remeten per a la seua publicació en la revista.

 

06/09/2018
Fira Internacional de Turisme

 

S'ha engegat la 39 edició de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que tindrà lloc del 23 al 27 de gener de 2019.

Per a participar en FITUR, pose's en contacte amb l'expositor tutular del seu stan. Quan el titular li done d'alta en l'aplicació de catàleg, rebrà una carta amb el seu usuari i contrasenya d'accés a Zona d'Expositors, des d'on podran actualitzar les seues dades, contactar amb visitants en el Punt de Trobada, gestionar cites, etc.

Contacte amb Línia Ifema en el telèfon 902 22 15 15 per a qualsevol aclariment o sol·licitar usuari i contrasenya

05/09/2018
Falsos autònoms

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

Quantes mesures s'adopten per a corregir aquesta disfunció del mercat laboral haurien de ser benvingudes per a tots els agents socials.

05/09/2018
Cursos d'especialització

Oferta de cursos que inicien la seua docència entre setembre i desembre de 2018

05/09/2018
Concurse Premis TFG/TFM Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts

La Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts convoca els premis a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant al llarg del curs acadèmic 2017/2018.

 

01/08/2018
Trobada amb Professionals en Tendències i Innovació en el Sector Hoteler

De setembre a desembre

4º Grau en Turisme i 5º Doble Grau en Turisme + ADE

10/07/2018
Publicacions en premsa. Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm

 

Publicacions en Diari Informació, La Vanguardia i Benidorm.org sobre el pròxim Fòrum internacional de Turisme que se celebrarà a Benidorm els pròxims 18 i 19 d'octubre.

 

06/07/2018
Optimismo y productividad

 

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

L'estudi per a desenvolupar un mètode eficaç capaç d'incrementar l'optimisme dels treballadors, de millorar la seua actitud i, com a conseqüència d'açò, augmentar la productivitat de la companyia és, al meu entendre, una línia de recerca fonamental per a millorar la capacitat de competir de les empreses alhora que incideix positivament en la felicitat dels empleats. És clarament una d'aqueixes apostes guanya-gana que haurien d'estar subjacents en totes les activitats humanes.

05/07/2018
Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm "Smart Data"

El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm "Smart Data" és un projecte impulsat per Turisme de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Benidorm i la Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració d'HOSBEC i la Fundació Turisme de Benidorm.

El Fòrum ha abordat des dels seus inicis en 1995 diferents temàtiques clau per a la planificació i gestió de les destinacions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana

02/07/2018
Colomer: "Davant la 'robotización', el turisme haurà de seguir lligat a la capacitat d'empatizar"

La Generalitat Valenciana ha apostat pel valor de l'hospitalitat que ofereix la destinació als seus visitants en aquest nou rumb de l'estratègia per al turisme de la regió. I sobre aquest aspecte van debatre els convidats al fòrum organitzat per Alacant Plaza i l'Agència Valenciana del Turisme, amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, com a principal capdavanter d'aquest nou camí.

28/06/2018
Premis als millors Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) relacionats amb turisme

Fins al pròxim 14 d'octubre està obert el termini per a presentació als premis a Treball Fi de Grau (TFG) i Treballe Fi de Màster (TFM) relacionats amb turisme

19/06/2018
Alejandro Hernández: "Vendre no consisteix a parlar; vendre és preguntar al client"

Esbrinar què vol el client en lloc d'intentar col·locar-li el producte (o la idea, o la proposició...) sense més.

Màster en Direcció i gestió de RRHH

 

11/06/2018
Publicació de notícies i reserva de sala "Fernando Vera"

A través de Secretaria podran, els membres del IUIT, fer les reserves de la sala "Fernando Vera" i fer-nos arribar les notícies que desitgen que publiquem en el nostre tauler d'anuncis i en xarxes socials.

25/05/2018
Reglament General de Protecció de Dades en la Unió Europea

A partir d'avui, 25 de maig, entra en vigor una nova normativa europea per a protegir la privadesa dels clients i usar correctament les seues dades.

Per aquesta raó, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

 

21/05/2018
Madrid, capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

L'investigador del IUIT, Armando Ortuño Padilla, ha sigut triat per a liderar el projecte que convertisca a Madrid en capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

09/05/2018
Rànquing d'Universitats espanyoles per Grau 2018

El periòdic El Mundo ha presentat una completíssima classificació de les universitats d'Espanya. En aquest rànquing ordena a les millors universitats del país, i reconeix els millors centres públics, així com també els més destacats en l'àmbit privat. Realitza, també, una divisió d'institucions per Grau, identificant a les millors universitats per a estudiar cada disciplina.

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464