Saltar apartados

Inici

 

IUIT
Investigación
Estudios

 NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS 

Subscriga's al nostre TAULÓ DE NOTÍCIES i li mantindrem informat per correu electrònic

ENVIAMENT DE NOTÍCIES A IUIT

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

25/05/2018
Reglament General de Protecció de Dades en la Unió Europea

A partir d'avui, 25 de maig, entra en vigor una nova normativa europea per a protegir la privadesa dels clients i usar correctament les seues dades.

Per aquesta raó, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

 

Amb motiu de l'aplicació del Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea , a partir del 25 de maig de 2018, l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant ha actualitzat les seues Polítiques de Privadesa.

22/05/2018
Tallers del IUIT amb Invat·tur

Durant el present mes de maig el IUIT ha dut a terme juntament amb l'Invat.tur-Agència Valenciana del Turisme tres tallers (Alacant, València i Castelló) amb municipis de tota Comunitat per a avançar en la seua estratègia de destinació turística intel·ligent. En aquests tallers s'ha debatut i assessorat a les destinacions per a la implantació dels principis DTI-CV, plasmats en la recentment publicada guia per a DTIs (https://es.slideshare.net/invattur/gua-de-implantacin-dti-comunitat-valenciana)

21/05/2018
Desdejuni de Treball en INVAT·TUR: "Aspectes pràctics del nou reglament de protecció de dades en el sector hoteler"

 

El 25 de maig de 2018 entra en vigor el nou Reglament de Protecció de Dades.

 

21/05/2018
Madrid, capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

L'investigador del IUIT, Armando Ortuño Padilla, ha sigut triat per a liderar el projecte que convertisca a Madrid en capital mundial de la construcció i l'enginyeria civil

11/05/2018
Desdejuni Invat·tur sobre Protecció de Dades

El pròxim 21 de maig a les 9:30 h es celebrarà el Desdejuni Invat·tur Aspectes pràctics del nou reglament de protección de dades en el sector hoteler, a càrrec de Juan José Cortés Vélez, lletrat de Devesa y Calvo Abogados.

 

- Lloc de celebració: Invat·tur

- Inscripcions gratuïtes: Formulario

- Programa

10/05/2018
Entrevista en Informació TV a José Luis Gascó, director de l'Institut de Recerques Turístiques

Com es motiva a un grup quan el pressupost no és suficient? Solament es treballa per diners? S'hauria de demanar referències a les anteriors empreses en les quals va treballar el candidat? Estan molt preparats ara els CV? És recomanable un contracte de pràctiques? Els joves d'avui, reconeixen els seus deures?

José Luis Gascó, director de l'Institut, respon a aquestes preguntes; a més ens recorda que en investigació, publicacions i docència estem entre les setanta-cinc millors universitats a nivell mundial atenint-nos als rànquings més importants.

 

09/05/2018
Rànquing d'Universitats espanyoles per Grau 2018

El periòdic El Mundo ha presentat una completíssima classificació de les universitats d'Espanya. En aquest rànquing ordena a les millors universitats del país, i reconeix els millors centres públics, així com també els més destacats en l'àmbit privat. Realitza, també, una divisió d'institucions per Grau, identificant a les millors universitats per a estudiar cada disciplina.

08/05/2018
Evolució digital

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

La clau de l'èxit no és precisament la tecnologia sinó, una vegada més, les persones. El seu compromís amb la nova orientació de l'activitat, amb el canvi permanent al que es veuen sotmeses les empreses, la seua formació, la captació i manteniment de talent adaptat a les noves exigències.

08/05/2018
Pas dels creuers per la Comunitat Valenciana.

Abordem com afecta el pas dels creuers a la Comunitat Valenciana.

Entre el minut 11.50 i 24 s'entrevista a Gaetano Cerchiello, Col·laborador docent i investigador en programes de Turisme de la UA

 

26/04/2018
Monografia "L'allotjament col·laboratiu", editat per Tirant el Blanch

En el llibre s'aborda un tema d'extraordinària actualitat i interès, tant pel volum de negoci que representa, com per la gran controvèrsia que el mateix genera. Cal assenyalar, en aquest sentit, que al costat dels avantatges que representa per la facilitat de contractació i la possibilitat d'incrementar l'oferta d'allotjament disponible, pot al·ludir-se a importants inconvenients o riscos posats de manifest, especialment, pels empresaris del sector hoteler i d'apartaments turístics i per les autoritats locals. En l'obra s'analitza amb rigurosidad el marc jurídic aplicable, que destaca pel seu fragmentariedad, i les relacions jurídiques contractuals entre els diferents intervinents en aquest tipus d'activitat: plataforma, amfitrió, hoste i, eventualment, empreses gestores d'arrendaments d'habitatges d'ús turístic.

23/04/2018
CURSE MÀRQUETING DIGITAL I COMUNICACIÓ PER A DESTINACIONS TURÍSTIQUES

A partir del 9 de maig la Universitat d'Alacant a través de FUNDEUN engegarà el primer Curs de Màrqueting Digital i Comunicació per a Destinacions Turístiques. "Avui el turisme és un motor clau en el progrés socioeconòmic d'un municipi i aquests necessiten que els seus gestors estiguen altament qualificats per a traslladar mitjançant l'ús d'eines digitals les propostes i experiències que el municipi té per a oferir al visitant" manté Rafa Lafont, Director de FUNDEUN, en referència a les motivacions per a engegar aquest curs.

21/04/2018
II Congrés Mundial de l'OMT sobre Destinacions Turístiques Intel·ligents

L'Organització Mundial del Turisme juntament amb el Govern del Regne d'Espanya i el Govern del Principat d'Astúries organitzen l'II Congrés Mundial de l'OMT de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que se celebrarà a Oviedo (Astúries, Espanya) del 25 al 27 de Juny de 2018.

20/04/2018
CURSE MÀRQUETING DIGITAL I COMUNICACIÓ PER A DESTINACIONS TURÍSTIQUES

El màrqueting digital evoluciona a una velocitat de vertigen fent que resulte difícil assimilar tots els canvis que es van produint en aquest àmbit. Sumat a açò, les destinacions turístiques tenen objectius i necessitats en el camp de la comunicació i el màrqueting que són molt diferents als quals pot tenir qualsevol empresa o institució.

19/04/2018
La Universitat d'Alacant, en el Top Mundial de l'Investigacióen Turisme

El sentir general dels investigadors que han fet possible que la UA entre en el rànquing mundial del turisme apunta al fet que el seu treball ha cercat principalment el benefici de l'entorn més proper, tant local com a provincial i autonòmic, àmbits que no reconeixen els rànquing mundials però que han aconseguit finalment a tot el planeta per la seua repercussió sobre la gestió mundial del turisme

18/04/2018
Potencial del turisme industrial en les comarques del Vinalopó i la Foia de Castalla

Ahir es van presentar a Biar els resultats de la recerca "Potencial del turisme industrial en les comarques del Vinalopó i la Foia de Castalla", a càrrec de Rosario Navalón, coordinadora del projecte i membre del IUIT-UA, en el marc de la Jornades de Turisme industrial d'Alacant. En aquestes jornades es van tractar aspectes relacionats amb l'engegada del Pla de competitivitat turística en aquestes zones, amb la presència de la Directora General Raquel Huete, el Gerent del Patronat Provincial de turisme Costa Blanca, i tècnics de la Conselleria de Turisme. A ella van assistir representants polítics i tècnics de la majoria dels municipis de l'àrea: Biar, Villena, Agost, el Pinós, Salines, Beneixama, Onil, Castalla, Saix, Novelda.

09/04/2018
Tres universitats espanyoles entre les líders mundials en gestió turística

Segons el Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU) publicat en 2017, la Universitat d'Alacant, la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i la Universitat de les Illes Balears es troben entre les setanta-cinc millors institucions d'ensenyament superior en matèria turística.

15/03/2018
Guia d'Implantació de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

La Guia d'Implantació de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana és una eina de suport per a les destinacions que cerquen evolucionar la seua planificació i gestió seguint els paràmetres del model DTI de la Comunitat Valenciana.

Més informació sobre l'estratègia #DTICV

07/03/2018
Per què moren les empreses?

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

Aconseguir el compromís qualificat de tots en l'empresa juga, per tant, un paper fonamental en la continuïtat en el temps, en l'èxit sostingut de la companyia.

02/03/2018
Inclusion of Roma and Migrants in Schools (RoMigSc)

El Projecte RoMigSc pretén encarar la inclusió dels xiquets immigrants i d'ètnia gitana en el seu ambient d'aprenentatge (amb el suport de professors i voluntaris), així com promoure l'interès de la joventut en general pel voluntariat (fins i tot a través del reconeixement formal del seu treball). El projecte, al seu torn, recolza iniciatives per a la millora en la inclusió de xiquets d'ètnia gitana i immigrants en el terreny del voluntariat mitjançant la identificació de grups interessats, incloent els legisladors.

15/02/2018
IV CONGRÉS INTERNACIONAL DE TURISME RESIDENCIAL

Se celebrarà en la Universitat d'Alacant (Espanya) els dies 13, 14 i 15 de setembre de 2018. (Veure Plànol d'Ubicació)

Aquest Congrés té com a objectiu la difusió i l'intercanvi dels coneixements i de les recerques que en l'actualitat s'estan realitzant des de la perspectiva de l'urbanisme turístic en general i del turisme residencial en particular.

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464