Saltar apartados

Inici

IUIT
Investigación
Estudios

 

SUBSCRIPCIÓ A NUESTRO TABLÓN DE NOTICIAS, ENVIAMENT DE NOTÍCIES I REGLAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

16/11/2018
Indices de confiança empresarial en el Sector Turístic

L'Índex de Confiança Empresarial del Sector Turístic de la Comunitat Valenciana (ICESTUR-CV) és un indicador elaborat per l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través de la signatura d'un conveni entre ambdues parts, amb la finalitat d'aproximar al món empresarial, un indicador de la confiança empresarial de les activitats desenvolupades en el sector turístic valencià.

14/11/2018
Hackea la teua destinació!

Des del dissabte 24 de novembre a les 10:00h fins al diumenge 25 de novembre a les 18:00h en el Centre Cultural Verge del Carmen de Torrevella s'organitza el segon hackathon desenvolupant aplicacions alhora que aprenen i comparteixen experiències mitjançant el treball col·laboratiu, afavorint la seua motivació i creativitat, així com les seues competències en l'àmbit de l'emprendimiento amb la Categoria %u201CDesenvolupe d'Aplicacions%u201D. Aquest premi es concedeix al desenvolupament d'aplicacions mòbils o aplicacions web.

08/11/2018
10 claus per a potenciar la reputació online en una Destinació Turística

 

 

Dimecres, 14 de novembre, a les 13 hores, en el Saló de Graus de la Facultat d'Econòmiques (Universitat d'Alacant)

Entrada gratuïta

Rafael González, soci director de Vivential Value, des d'on en els últims 10 anys ha liderat projectes d'innovació en intel·ligència turística al costat de destinacions de referència a nivell regional i internacional en cultura, platja, naturalesa o gastronomia.

 

06/11/2018
Entrevista amb Toni Mayor, president d'HOSBEC per Francisco Monllor durant el lliurament de premis de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques 2018

 

 

 

 

  • ¿Quina opinió li mereixen destinacions turístiques com Turquia, que han visitat recentment?,
  • ¿Quins factors creu que han afectat al mercat britànic?,
  • ¿Està el canvi climàtic afectant al turisme?
  • ¿S'està apostant per major qualitat a major preu per part dels hotels?
  • ¿Són efectives les accions que s'estan realitzant para desestacionalizar la demanda?
  • ¿Què opina del projecte de Benidorm com a destinació intel·ligent?
  • ¿Com creu que es pot solucionar el problema de les cambreres de pisos?
  • ¿Què opina dels habitatges turístics?
  • ¿Creu que és adequada la qualificació dels professionals del sector turístic?
01/11/2018
PREMIS AAPET PEDRO ZARAGOZA ORTS Al TURISME 2018

L'Associació Alacantina de Periodistes i Escriptors de Turisme fa públics els noms dels guanyadors en els PREMIS AAPET PEDRO ZARAGOZA ORTS Al TURISME 2018.

L'acte de lliurament dels premis es realitzarà pròximament en el Saló d'Actes del MARQ .

23/10/2018
La Universitat d'Alacant premia la visió estratègica i el compromís amb els persones en els seus Premis del Turisme

Els premis d'enguany han reconegut la trajectòria professional d'Antoni Mayor, president de la patronal hotelera HOSBEC; la innovació d'Hotel Cases Noves, del Castell del Castell de Guadalest;així com la rellevància professional en Turisme dels exalumnes Mar López González i Carolina Cortés García, ambdues treballadores del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca.

22/10/2018
Premis IUIT 2018

El president de la patronal hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), Toni Mayor, afronta la recta final del seu tercer mandat al capdavant del principal lobby sectorial de la província, que l'empresari pretén que siga l'últim. Major va ser triat per a rellevar a Pere Joan Devesa en 2008, i ha revalidat el càrrec en dues ocasions. La seua idea és retirar-se en 2020, quan vença l'actual mandat. En aquest context, l'Institut d'Estudis Turisticos (IUIT) de la Universitat d'Alacant (UA) va voler reconèixer la labor de Major, que l'any passat va adquirir dos hotels a Alacant i Elx per a eixir per primera vegada de la zona de les Marines, amb el Premi a la Trajectòria d'aquesta edició.

19/10/2018
Curs Smart màrqueting en turisme - #SmartMarketingCV

En el marc de l'estratègia de transformació digital del sector turístic de la Comunitat Valenciana, engeguem el curs Smart màrqueting en turisme - #SmartMarketingCV. Aquesta formació, coordinada per l'Oficina d'Assistència Tècnica DTICV, se celebrarà els dimarts i dijous del 6 al 29 de novembre de 2018.

 

 

16/10/2018
PREMIS IUIT 2018

 

 

VIDEO RESUM DEL LLIURAMENT DE PREMIS

 

El dilluns, 15 d'octubre, a les 18:00 hores, en la Sala Multimèdia del Rectorat de la Universitat d'Alacant, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis IUIT 2018, que en aquesta ocasió han reconegut la important labor a favor d'una de les nostres indústries bàsiques, el turisme, de professionals caracteritzats, en paraules del Director del IUIT, pel seu compromís amb les persones com a font de progrés, visió estratègica, capacitat de comunicació i de crear un clima que afavoreix la innovació, motivació i formació dels seus col·laboradors, experiència internacional i integració de diferents cultures, així com orientació al canvi i coherència entre els seus missatges i els seus comportaments.

L'acte ha estat presidit pel Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat, prof. Juan Llopis, al que han acompanyat en la taula la Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; el Vicepresident 1º de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Blanca, Eduardo Dolón; el director del IUIT, prof. José Luis Gascó; i el Secretari Acadèmic de l'Institut, prof. Josep Ivars.

La presentació dels premiats ha sigut a càrrec d'Oscar Carrión, director del Màster en Adreça de Restaurants de la UA, per a Antoni Mayor; Francisco Juan Martínez, director de l'Invattur, per a Antonio Serrano i Sofia Alonso, representants de l'Hotel Cases Noves; i Fernando Vera, catedràtic de la Universitat d'Alacant i exdirector del IUIT, per a Mar López i Carolina Cortés; lliurats en tots els casos pel Vicerector de Relacions Internacionals de la UA, prof. Juan Llopis.

03/10/2018
Un bufe d'aire fresc

«Una empresa social, en la definició utilitzada per Deloitte en l'informe referit, és una organització la missió de la qual combina el creixement dels ingressos i l'obtenció de beneficis amb la necessitat de recolzar i respectar el seu entorn i la xarxa de parts interessades»

02/10/2018
Marriot 'fitxa' talent en la UA: 15 estudiants del màster d'hotels es formaran a EUA

La Universitat d'Alacant (UA) s'ha convertit en un dels centres de referència a tot el món per a formar als futurs professionals del sector turístic.

01/10/2018
Lliurament de diplomes als 120 alumnes de màsters turístics en la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant ha celebrat l'acte de clausura del curs 2017/2018 del Màster en Adreça de Restauració i F&B Hoteler, Màster en Adreça d'Hotels, Expert en Housekeeping i Expert en Turisme MICE

Fotogalería en aquest enllaç

01/10/2018
Premis de Turisme Ciutat de Benidorm 2018.

L'Ajuntament de Benidorm, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, ha fet lliurament dels Premis de Turisme "Ciutat de Benidorm" 2018.

En aquests premis s'ha inclòs un esment especial a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, valorant amb açò la seua tasca investigadora i docent.

18/09/2018
Benidorm reconeixerà a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la UA en el Dia Mundial del Turisme

 

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Benidorm reconeix el treball que realitza l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant.

18/09/2018
«El turisme intel·ligent no és sol apps, cal crear una estratègia integral per a la destinació»

Marco Antonio Celdrán, doctor en Turisme amb esment internacional i professor de la Universitat d'Alacant, acaba de defensar la seua tesi en la qual analitza la plantificación turística i les anomenades destinacions intel·ligents. Celdrán té clar que l'ús de les noves tecnologies és fonamental però adverteix que tot no es queda a dissenyar una bona aplicació pel mòbil. Defensa la necessitat de crear una estratègia integral de la destinació i, d'altra banda, apel·la a aprofitar el turisme nàutic-esportiu per a combatre l'estacionalización en la Costa Blanca.

17/09/2018
Ja no es pot mesurar l'èxit en l'augment de turistes

Tal com ens indica el Dr. Vera, a hores d'ara ja no es pot mesurar l'èxit del turisme en l'augment de turistes

13/09/2018
L'aeroport d'Alacant-Elx perd 90.000 turistes en plena temporada

Article de F.J. Benito en Diari Informació basat en les entrevistes a quatre membres del IUIT: Fernando Vera, Javier Jiménez, David Giner i José Luis Gascó

10/09/2018
"Una major qualitat de la destinació és l'única forma de competir amb Turquia, Tunísia o Egipte"

La tendència enguany segueix pujant la despesa mitjana per turista a Espanya, "com a conseqüència de les importants inversions empresarials realitzades i els esforços de tots els participants a millorar el posicionament de les nostres destinacions cap a una major qualitat", va comentar el director de la IUIT de la Universitat d'Alacant.

09/09/2018
La revestisca "Recerques Turístiques" editada pel IUIT, inclosa en Scopus

La revista "Investigacions Turístiques" que edita, des de 2011, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, ha sigut acceptada per a la seua inclusió en Scopus, una de les majors bases de dades de cites i resums de bibliografia científica revisada per parells. D'aquesta manera, els continguts i treballs més recents que s'han publicat apareixeran indexats en aquesta prestigiosa base de dades i el mateix succeirà amb els articles que van a ser publicats d'ara endavant.

Amb aquesta notícia es reconeix la trajectòria i nivell aconseguit per la nostra revista, referència obligada ja per als investigadors i estudiosos, en divulgar els avanços del coneixement científic en matèria de turisme, gràcies a l'esforç de l'equip editor, del consell assessor i consell de redacció i a la tasca d'avaluació que, de forma generosa, realitzen els/les revisors/es anònims/es respecte als articles, la qual cosa justifica la qualitat científica dels treballs publicats.

Naturalment, part essencial d'aqueix nivell i crèdit aconseguit respon a l'excel·lència dels treballs i articles que els/les autors/es ens remeten per a la seua publicació en la revista.

 

05/09/2018
Falsos autònoms

Article publicat en Diari Informació per José Luis Gascó, Director del IUIT

Quantes mesures s'adopten per a corregir aquesta disfunció del mercat laboral haurien de ser benvingudes per a tots els agents socials.

05/09/2018
Cursos d'especialització

Oferta de cursos que inicien la seua docència entre setembre i desembre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464