Saltar apartados

Inici

 

Estudios

 

SUBSCRIPCIÓ AL NOSTRE CANAL DE NOTÍCIES, RECEPCIÓ I REGLAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

07/09/2020
15 SETEMBRE 2020- JORNADA PER A la TRANSFERÈNCIA DE RESULTATS DE LA INVESTIGACIÓ

Jornada online, organitzada des de la Càtedra d'Inclusió social Aigües d'Alacant de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració de l'Institutuo Universitari d'Investigacions Turístiques i la Càtedra de Responsabilitat Social .

La xarrada pretén abordar propostes per a millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat en el sector turístic.

 En la jornada participen:

 Raquel Huete, investigadora responsable del projecte d'investigació, qui presentarà els resultats d'aquest. 

 Vicente Sabater, investigador, parlarà d'experiències i pràctiques en empreses. 

 Rosario Navalón, investigadora, presentarà bones pràctiques en empreses

 Irene Baix, investigadora, presentant la Responsabilitat Social Corporativa i la inclusió de persones amb discapacitat. 

  

Inscripció gratuïta per correu electrònic: empleacctur@gmail.com

 Els inscrits recibiran un correu pel Google Meet

 

03/09/2020
WEBINAR" TOURISM RECOVERY AND COMPETITIVENESS : SURREY PERSPECTIVES"

El Centre per a la Competitivitat de l'Economia del Visitant (COVE) està organitzant el Webinar: Recuperació i Competitivitat del Turisme: Perspectives de Surrey, que cobreix els següents temes relacionats amb Covid-19:

 

 

  • Intencions turístiques, risc i incertesa
  • Impacte de la política fiscal en la productivitat i la recuperació del turisme
  • Impactes en la força laboral del sector hoteler: resiliència i recuperació
  • Impacte en els mercats de passatgers del transport aeri: evidència del mercat xinès

Registrar-se ací per a unir-se

03/09/2020
CONNEXIÓ ONLINE "ELS DESAFIAMENTS DEL TURISME EN L'ERA COVID"

Acte en línia de Casa Mediterrani

«ELS DESAFIAMENTS DEL TURISME EN L'ERA COVID» amb la participiación de NURIA MONTES, ADELAIDA LILLO I CRISTINA RODES

Dilluns, 7 de Setembre de 2020

19:00 h.

consultar programació ací

03/09/2020
LA VOLTA Al COL·LE

Article de José Luis Gascó Gascó ,Director del IUIT i del Club de les Bones Decisions, publicat en la revista Economia 3, el 3 de setembre de 2020.

En paraules de Gasco: "Tornar al col·le com a sinònim de retorn a les rutines necessàries per a avançar."

Article Economía 3

07/09/2020
INFORME
La Càtedra, amb la col·laboració de Visit Benidorm, ha desenvolupat un informe que descriu les mesures adoptades pel municipi de Benidorm per a fer front a la crisi sanitària.

Ja es pot consultar l'informe “Conversió en zona de vianants, Platges i Protocol de Seguretat i Sanitat a Benidorm”, on es descriuen les mesures adoptades pel municipi de Benidorm a través del seu pla de treball: Benidorm DTI + Segur Nova governança de la Destinació Turística Intel·ligent per a la seguretat, gestió del canvi, la professionalitat i sostenibilitat de la destinació.

Aquestes accions, amb la seguretat com a eix fonamental, s'estructuren en tres línies de treball interconnectades: la gestió d'espais públics mitjançant conversions en zona de vianants del viari, la gestió de platges mitjançant el Pla Benidorm Beach Safety i l'aposta per la confiança i monitoratge sanitari a través dels protocols Covid-19 Protocol-ON i els projectes Patti Recovery i City Sentinel.

02/09/2020
PODEMOS SUPORTAR UN NOU CONFINAMENT? I EL NOSTRE SECTOR TURÍSTIC?

Article d'Adelaida Lillo Bañuls, professora Titular de la UA en Economia aplicada i membre de l'Institut Universitari d'Investigacions turístiques.

Publicat en el periòdic informació l'1 de setembre de 2020,

31/07/2020
WEBINAR RECOPILACIÓ I ANÀLISI DE DADES SECUNDÀRIES EN INVESTIGACIÓ TURÍSTICA

Webinar gratuït organitzat  pel Centre d'Investigació de Turisme i Hospitalitat dels EUA I Àsia en la Universitat de Temple i el Centre per a la Competitivitat de l'Economia del Visitant (CoVE) sobre la recopilació i l'anàlisi de dades secundàries en la investigació del turisme..

 Detalls de l'esdeveniment:

10.00 AM EDT (GMT -4)
Dimarts 4 d'agost de 2020
Ideal per a investigadors de turisme i professionals de la indústria.
07/07/2020
LA RECUPERACIÓ TURÍSTICA ARRIBARÀ EN 2023 I SERVIRÀ PER A MILLORAR EN LA LÍNEA VERDA I DIGITAL

 

Article publicat en el periòdic informació  el  7 de juliol de 2020, que arreplega l'entrevista realitzada a Josep Ivars, professor titular de la Universitat d'Alacant, i membre de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques.

Josep Ivars considera que la crisi provocada pel covid-19 ha de servir per a «repensar» el model, fugir de la massificació i millorar la sostenibilitat i la digitalització.

Article informació

06/07/2020
DÉU MEU, DÓNA'M PACIÈNCIA...PERÒ JA!

 

Article de José Luis Gascó Gascó ,Director del IUIT i del Club de les Bones Decisions, publicat en la revista Economia 3, el 6 de juliol de 2020.

A destacar de la paraules de Gascó:

"Necessitem mirada llarga i pas curt. Visió a llarg i atenció al curt termini. Revisió en molts casos del nostre model de negoci per a adaptar-lo a les noves circumstàncies provisionals -o definitives"

 

02/07/2020
LA UNIVERSITAT D'ALACANT ESCALA EN EL RÁNKING DE SHANGAI I SE SITUA ENTRE LES MILLORS DEL MÓN EN ESTUDIS DE TURISME

El Rànquing Acadèmic d'Universitats del Món (ARWU) Academic Rànquing of World Universities), també conegut com a Classificació de Shanghái (Xangai Rànquing) que presenta anualment a les 500 millors universitats del món sent considerada una de les classificacions més conegudes mundialment, destaca a la Universitat d'Alacant, en la seua classificació, ocupant el lloc 31 del món i el lloc 2 d'Espanya, aprovant amb nota en els rànquings internacionals,

És de destacar que la Universitat d'Alacant és considerada com una institució pública dinàmica i acollidora amb un compromís de llarga data amb el desenvolupament social i la innovació, dues de les seues característiques identificatives. La institució Alacantina actualment ofereix nombrosos títols de pregrau i postgrau completament adaptats a les necessitats del mercat laboral en constant evolució. Dissenyat sota les premisses de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), oferint títols actuals que donen suport a l'equilibri necessari entre la teoria i la pràctica per a completar la formació de futurs professionals.

La Universitat d'Alacant compta amb l'últim en tecnologia disponible per als seus estudiants, així com d'un ampli nombre de docents que dediquen el seu esforç a la universitat i utilitzen els mètodes d'ensenyament més avançats per a guiar, motivar i encoratjar en els processos d'avaluació contínua.

Consta de programes de doctorat interessants per a aquells que decideixen triar una carrera acadèmica o d'investigació, així com cursos de mestratge professional i cursos especialitzats en tots els camps del coneixement. La mobilitat dels estudiants i la investigació es considera essencial en el procés d'aprenentatge-ensenyament.

Amb un dels campus més atractius d'Espanya per la seua qualitat ambiental i arquitectura moderna, la Universitat d'Alacant dóna suport a una educació completa que es complementa amb l'art, la música, la cultura i l'esport. A més de comptar amb museu propi, posseeix unes instal·lacions esportives de primera classe, un campus universitari amb més d'un milió de metres quadrats i una xarxa de seus universitàries repartides per la província d'Alacant d'acord amb la idiosincràsia de cada regió, i tot això fa que la Universitat d'Alacant siga Una ciutat de coneixement i benestar oberta a tothom. 

Notícia d'Actualitat Universitaria

27/06/2020
L'AGENDA D'INVESTIGACIÓ PER Al TURISME EN L'ETAPA POST-COVID. RESPOSTA A UNA CRISI SENSE PRECEDENTS

Un grup d'investigadors entre els quals es troben els professors Josep Ivars Baidal, Fernando Vera Rebollo i Marc Fuster Huguet de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant (IUTT), han elaborat "L'agenda d'investigació per al turisme en l'etapa postcovid. Resposta a una crisi sense precedents. juntament amb altres investigadors pertanyents a diferents centres d'investigació dedicats al turisme a Espanya,.Es tracta d'un informe sobre la COVID i el turisme i promouen una agenda futura d'investigació.

 

L'informe consta de quatre parts, la primera aborda el context geopolític de la crisi, gens aliè al turisme ja que repercuteix en fluxos mundials amb un nivell d'interconnexió econòmic mai vist en la història de la humanitat. La segona part analitza les variables de les quals dependrien els efectes de la crisi a Espanya i els seus efectes futurs en el turisme. En tercer lloc, es presenten les propostes realitzades per a mitigar l'impacte sobre la mobilitat i l'hostaleria i enumera les mesures sectorials i transversals que s'han anunciat des de les diferents administracions. El treball conclou amb una agenda d'investigació, en la qual s'arrepleguen les qüestions a incorporar per a donar resposta a les necessitats de destinacions, empreses i col·lectius socials.

 

Actualitat Universitària

12/06/2020
INVESTIGACIONS TURÍSTIQUES OBTÉ FACTOR D'IMPACTE EN EL SCIMAGO JOURNAL & COUNTRY RANK

Investigacions Turístiques obté per primera vegada factor d'impacte en el Scimago Journal & Country Rank (https://www.scimagojr.com/).

Se situa en el Quartil 3 en la categoria Social Sciences (miscellaneus) i com la primera revista espanyola en Tourism, Leisure and Hospitality Management.

11/06/2020
QUATRE INVESTIGADORS DE L'IUIT TRIATS ENTRE ELS MILLORS DOCENTS DE LA UA
Quatre investigadors de l´IUIT triats entre els millors docents de la UA
Els professors Fernando Vera, Tomás Mazón, Nuria Fernández i María Reyes González han rebut el diploma que acredita la seua excel·lència docent, després de l'aplicació per primera vegada del programa DOCENTIA en la nostra universitat.
El lliurament dels premis s'ha fet durant la celebració aquest dijous 11 de juny de 2020 en la Universitat d'Alacant en el Solemne Acte de Clausura del Curs Acadèmic 2019-2020 en el Paranimf.
En aquest acte s'ha premiat  136 professors dels 2.286 que componen la plantilla de la UA.
Una celebració amb una forta càrrega simbòlica, realitzada sense públic, que s'ha pogut seguir en directe a través d'Internet i a la qual tan sols han assistit l'equip de direcció, l'equip deganal i dos professors en representació del col·lectiu de docents que avui ha rebut el reconeixement en el marc de la primera edició del programa a l'avaluació de l'activitat docent.
10/06/2020
TAST EN INNOVACIÓ: COMPRA PÚBLICA D'INNOVACIÓ ENFOCADA Al TURISME SEGUR
DESCRIPCIÓ DE L'ESDEVENIMENT

Una actuació que persegueix portar la innovació sostenible orientada a potenciar el desenvolupament de nous mercats,a través de l'instrument de contractació pública tenint en compte criteris d'innovació en l'adjudicació de contractes. En aquest cas, el focus es posarà en el TURISME SEGUR.

 Dijous 18 de Juny 2020, 10.00 hores

Lloc: Alacant (per determinar)

Fòrum presencial de 25 Persones. Es podrà seguir virtualment.

Dossier Informatiu. Ací

inscripció ací

09/06/2020
COM INTERPRETAR EL XOC TURÍSTIC PROVOCAT PER LA COVID-19-19?"

Dins del cicle de la UA "Diàlegs en el Territori: coneixement en temps de pandèmia", el dimecres 10 de juny a les 19 hores, tindrà lloc un debat online sobre com interpretar els efectes de la Covid-19 en el turisme, amb la participació de:

- Ana Ramón, professora del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada i membre de l'Institut Investigacions Turístiques, Universitat d'Alacant
- Noemí Mira, CEO de Bookaris.com.
- Josep Ivars, professor del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física i membre de l'Institut Investigacions Turístiques, Universitat d'Alacant

Informació i inscripcions:https://www.calp.es/es/content/sede-universitaria

Videoconferència de Google Meet

Accés a través de l'enllaç: http://web.ua.es/seus/online

08/06/2020
EL TURISME QUE VE EN LA COSTA SENSE HOTELS

Article del Pais publicat el 07.06.20

Entrevista realitzada a Jose Luis Gascó Gascó, director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques

02/06/2020
ACTUALITAT UNIVERSITÀRIA

Quatre membres de l'Institut d'Investigacions Turístiques de la UA figuren entre els 150 professionals més influents del turisme espanyol

L'Institut d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant té fins a quatre dels seus membres en el ránquing dels «150 professionals més influents del turisme espanyol» elaborat per Sergestur,

NOTÍCIA DEL DIAR INFORMACIÓN publicada 02.06.2020

 

28/05/2020
ELS 150 PROFESSIONALS MÉS INFLUENTS DEL TURISME ESPANYOL SEGONS SESGETUR

 

El professor José Fernando Vera Rebollo, ha sigut nomenat, com un dels professionals més influents del sector turístic d'Espanya en el rànquing SERGESTUR

En el mateix rànquing també es troben, Oscar Carrión, director del Màster de Direcció de Restaurants i Daniel Agar, coordinador acadèmic del Màster en Direcció d'Hotels del IUIT de la Universitat d'Alacant

¡L´enhorabona a tots trés!

27/05/2020
LIDERAR EN TEMPS DE CRISI

Article de José Luis Gascó Gascó , Director de l'IUIT i del Club de les bones decisions, publicat en la revista Economía 3, el 27 de maig de 2020.

Ressaltem una cita de Gasco:

. Els directius, com tots els treballadors, són importants, sens dubte, sense ells el dia a dia de les empreses no funcionaria, i sense dia a dia no hi ha futur.

13/05/2020
INFORME IMPACTE COVID-19 S/SECTOR TURÍSTIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Teniu disponible l'enllaç a l'Informe IMPACTE COVID-19 SOBRE SECTOR TURÍSTIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA, amb les dades actualitzades el mes d'Abril.

Esperem que siga del vostre interès.

12/05/2020
DIVENDRES 15 DE MAIG | 9.00 A 10.00 | WEBINAR | OBRIR O NO OBRIR, AQUEIXA ÉS LA QÜESTIÓ. CLAUS PER A CALCULAR QUAN S'HA D'INICIAR L'ACTIVITAT EN CANAL HORECA

Divendres que ve  15 de maig, de 9.00 a 10.00, es durà a terme el Webinar «Obrir o no obrir, aqueixa és la qüestió. Claus per a calcular quan s'ha d'iniciar l'activitat en canal HORECA»

Obrir o no obrir, aquesta és la qüestió. En aquestes fases de desescalada cap a la “nova normalitat” del COVID-19, la rendibilitat d'un negoci de restauració transcorre per la revisió i control dels diferents indicadors de vendes i costos de l'establiment. Conèixer en profunditat aquests indicadors i les diferents variables ens permetrà prendre una decisió de la viabilitat de l'inici de l'activitat del nostre negoci.

En aquest webinar analitzarem diferents aspectes perquè els gestors/propietaris dels establiments del canal HORECA valoren totes les possibilitats i tinguen present les diferents variables que afecten aquest nou escenari d'una exhaustiva gestió i control.

La sessió serà impartida per Gabriel Mayol, amb més de 15 anys d'experiència en les àrees d'Hospitality i Management, actualment Responsable de compres d'aliments i begudes en la cadena Hotels Globals, professor del Grau de Turisme de la Universitat de les Illes Balears i formador en altres universitats espanyoles.

INSCRIPCIÓ

11/05/2020
PUBLICACIÓ Nº19 REVISTA INVESTIGACIONS TURÍSTIQUES

Teneis disponible la publicació núm.19 de la revista Investigaciones Turísticas, que com sempre presenta una gran qualitat en els articles i excel·lent treball d'edició.

Accés a la publicació

11/05/2020
La IA, fonamental en la tornada del turisme: "Hay que posar-la al servei de les persones"

Entrevista realitzada per la revista Economía 3 a Francesc , secretari autonòmic de Turisme, el qual destaca que la Intel·ligència Artificial (IA) serà clau . L'important és garantir la seguretat de l'usuari i, probablement, és el millor moment per a aplicar tota la tecnologia possible al servei de les persones.

també va ser entrevistat , director de l'Instituto d'Investigacions Turístiques, que destaca la importància d'apel·lar a la "Consciència ètica i a la seguretat ciutadana."

Notícia publicada per Economia 3 el 11/05/2020

04/05/2020
El turisme després del COVID-19

 Article publicat en la revista Economia 3, el 3 de maig de 2020, de José Luis Gascó Gascó, Director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant

Entre altres coses l'article parla sobre la situació actual del turisme després del coronavirus, el ressorgir del turisme de proximitat i el què caldria fer des d'ara i fins al control real de l'emergència sanitàriame.

GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)
02/05/2020
Llibre gratuït descarregable sobre eines digitals per a treballar en equip

Durant aquests dies de confinament tots ens hem adonat de l'enorme importància dels temes digitals per a l'èxit del treball diari. En aquest sentit, un grup de professors han elaborat un llibre amb una recopilació d'eines digitals que cada vegada seran més necessàries per a aquells alumnes que pretenguen treballar en empreses privades i organitzacions en general. Es tracta d'eines que en un breu espai de temps qualsevol professional haurà de conèixer, perquè seran comunes en qualsevol equip de treball.

Són aplicacions que tenen una versió gratuïta, que permeten l'autoaprenentatge de l'alumne, i que només tenen versió de pagament quan són usades per grans empreses.

La intenció no és que els alumnes les sàpien utilitzar totes, sinó que almenys coneguen la seua existència, estiguen interessats a aprofundir en el seu maneig i puguen lluir-se en una entrevista de treball.

El llibre s'ha publicat amb els logos de la Facultat de Dret, Facultat d'Econòmiques i Institut de Turisme, ja que es dirigeix a aquests alumnes.

enllaç per a descarregar gratuïtament.

GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)
27/04/2020
L'IMPACTE DEL COVID-19 EN L'ACTIVITAT TURÍSTICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Els professors Fernando Vera i Josep Ivars han elaborat un informe sobre l'impacte del Covid-19 en l'activitat turística de la Comunitat Valenciana.

L'informe analitza sintèticament el context i els factors de canvi, estima una sèrie d'escenaris de demanda i realitza una proposta d'acció per a la gestió de la crisi i la recuperació de l'activitat turística.

Aquest document està disponible en la web de la Càtedra Prospect Comunitat Valenciana 2030.

 

GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)
27/04/2020
Hotels «búnquer», tests, gels i neteja extrema per a la desescalada en la Costa Blanca

Experts en la gestió turística adverteixen que garantir la seguretat sanitària és fonamental i avancen que les noves tecnologies seran estratègiques per a reduir el contacte fins que arribe la desitjada vacuna

 

Notícia publicada en el periodico informació d'Alacant el 26 d'abril de 2020

 

GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)
20/04/2020
SEMINARI-DIVENDRES 24 D'ABRIL | 9.00 - 10.15 | WEBINAR | REPTES I SOLUCIONS PER A l'ETAPA POSTERTO

Divendres que ve 24 d'abril, de 9.00 a 10.15, durem a terme el seminari en líniaWebinar «Reptes i solucions per a l'etapa postERTO» organitzat pel Club de les Bones Decisions, Garrigues i AEFA en col·laboració amb Alicante Plaza, Economía 3, El Cercle i el Club de RH de Castelló.

La sessió serà impartida per Avelino Álvarez, Soci de Garrigues i Sergio Santana, Associat Sènior de Garrigues, signatura internacional de serveis legals i tributaris que assessora en dret empresarial en els principals escenaris econòmics del mercat global.

Divendres que ve 24 d'abril, de 9.00 a 10.15, durem a terme el Webinar «Reptes i solucions per a l'etapa post ERTE» organitzat pel Club de les Bones Decisions, Garrigues i AEFA en col·laboració amb Alacant Plaza, Economia 3, El Cercle i el Club de RH de Castellón

La sessió serà impartida per Avelino Álvarez, Soci de Garrigues i Sergio Santana, Associat Sènior de Garrigues, signatura internacional de serveis legals i tributaris que assessora en dret empresarial en els principals escenaris econòmics del mercat global.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)JornadesCursos i tallers
20/04/2020
SEMINARI-DIJOUS 23 D'ABRIL | 9.00 %u2013 10.30 | WEBINAR | POSA EN MARXA LA TEUA E-COMMERCE EN NOMÉS 4 SETMANES

Dijous que ve 23 d'abril, de 9.00 a 10.30, es durà a terme el Webinar «Posa en marxa la teua E-Commerce en només 4 setmanes» a través de la col·laboració entre El Club de les Bones Decisions, Sirho, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA i The Digital Thinking.

La sessió serà impartida per Aitana García Abad, Sòcia-fundadora de The Digital Thinking, Consultoria Estratègica de Negoci Digital que fa costat a les empreses en el llançament, transformació i creixement dels seus negocis en Internet


La crisi del Covid-19 ha provocat que l'E-Commerce siga un canal estratègic per a les companyies. Els consumidors han hagut d'acostumar-se a marxes forçades a una nova manera de comprar i això suposarà un abans i un després en els hàbits de compra. Et donem les claus i passos que cal seguir per a tenir el teu nou canal de comerç electrónic en marxa en tan sols quatre setmanes.

Inscripció

 

Informació sobre jornades, cursos, conferències...GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)JornadesCursos i tallers
20/04/2020
SEMINARI- DILLUNS 20 D'ABRIL | 17.00 %u2013 18.30 | WEBINAR | QUADRE DE COMANDAMENT, L'EINA FONAMENTAL DAVANT EL NOU ESCENARI

Aquest dilluns 20 d'abril, de 17.00 a 18.30, es durà a terme el Webinar «Quadre de Comandament, l'eina fonamental davant el nou escenari» a través de la col·laboració entre El Club de les Bones Decisions, Data Strategy Institute, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA i Why Strategic Response.

La sessió serà impartida per Antonio Andrés Lencina, Fundador de Why Strategic Response, agència d'acompanyament estratègic i transformació digital a més d'exercir d'Interim Manager en diferents projectes empresarials.


Ens trobem en un moment de canvi profund tant en l'economia com en la societat. Aquest nou escenari que se'ns obri tindrà uns clars líders, aquells que siguen capaços de manejar la informació de manera àgil i efectiva.

Això precisament és el que ens ofereix un quadre de comandament. Informació en temps real de la nostra empresa, per a fer seguiment estratègic i comprovar si a nivell tàctic s'està complint amb el marcat des de Direcció. Avui dia ja no podem quedar-nos arrere a l'hora de treballar la informació de la nostra empresa, no serveix de res realitzar anàlisis superficials de les dades.

Inscripció

Informació sobre jornades, cursos, conferències...GrausTurismeTurisme + ADE (TADE)JornadesCursos i tallers
15/03/2020
L'ADMINISTRACIÓ POT SUSPENDRE CONTRACTES PEL CORONAVIRUS, PERÒ HA D'INDEMNITZAR

13/03/2020 - NOTÍCIA A ALICANTE PLAZA. La crisi sanitària provocada pel coronavirus té un impacte directe en l'economia global i en l'activitat de les empreses a tot el món: tancament de col·legis, prohibició d'actes culturals, esportius o lúdics que suposen una afluència important de persones, treballadors en quarantena o prestant serveis des de casa, tancament per falta de subministraments, cancel·lacions de contractes per causes de força major, tancaments de fronteres...

Tot això es va abordar aquest divendres en un seminari en línia organitzat amb experts de Garrigues des del Club de les Bones Decisions de la UA, en col·laboració amb l'IUIT, els deganats d'Econòmiques i Dret, El Ciercle de Directius, UNNIUN Business Education, Data Strategy institute i el Club de RH de Castelló, a més d'Alicante Plaza i Economía 3.

 Accedeix a l'enregistrament complet del seminari, així com a la presentació utilitzada en la sessió per a descobrir, detalladament, tot el que han abordat els advocats de Garrigues, emplenant aquest formulari

 

13/03/2020
SUSPENSIÓ DE L'ACTIVITAT DOCENT PRESENCIAL

Alacant, 12 de març de 2020

Seguint les instruccions de la Generalitat Valenciana, i en coordinació amb la resta d'universitats públiques valencianes, se suspèn l'activitat docent presencial de manera indefinida a partir del pròxim dilluns, dia 16 de març.

Se suspenen així mateix totes les activitats extraacadèmiques de qualsevol índole programades tant al Campus de Sant Vicent del Raspeig, com en les altres seus o aules universitàries.

La docència s'impartirà de manera virtual. La Universitat d'Alacant ha fet públic el Pla de Continuïtat de la Docència en el qual s'inclouran les instruccions i directrius per a garantir-la.

- -

Davant la possible proliferació de rumors i falsedats, es recorda a tota la comunitat universitària que la secció sobre el COVID-19 de la pàgina del Servei de Prevenció és l'únic canal intern per a informar-te dels comunicats oficials de la UA.

https://sp.ua.es/es/documentos-de-interes/coronavirus/informacion-coronavirus.html

11/03/2020
ENTREVISTA INFORMACIÓ TV-OXIGENATE

Entrevista en Informació TV a José Luis Gascó Gascó, director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques .
En aquesta entrevista, acompanyat de Cecilia Castañeda, compten les noves propostes de programes formatius que està llançant el Club de les Bones Decisions, especialment el Data Strategist.

 

10/03/2020
CURS TURISME MICE

¿Vols conèixer tot sobre el turisme MICE; importància, tipus d'esdeveniments, organització i gestió...?

El pròxim 02/04/2020 comença el curs Turisme Mice, impartit per Sergio Torres López-Pastor.
Aquest curs té com a objectius: Conèixer tot sobre el turisme MICE, importància, tipus d'esdeveniments, organització i gestió, actors i promoció

Data: del 02/03/2020 al 31/03/2020

Formulari de Prescripció:

 05/02/2020
NOVA JORNADA 26 MARÇ 2020- XXV ANIVERSARI ESTUDIS TURISME .

NOVA JORNADA 26 MARÇ 2020- "La formació superior en Turisme a Espanya. Balanç de 25 anys d'estudis universitaris i nous reptes"

06/03/2020
XXXVIII CAFÈ-TERTÚLIA:"LA DONA EN EL SECTOR TURÍSTIC"

Com cada primer dimecres de mes, ahir de vesprada va tenir lloc la tertúlia AAPET a l'Hotel Spa Porta Maris amb el títol: "La Dona en el sector turístic". Aquesta jornada es va organitzar amb la col·laboració de María del Carmen Sigüenza Poveda, professora de cicles formatius d'Hostaleria i Turisme.

Les convidades van ser; Raquel Huete Nieves, professora Titular de la UA en el Departament de Sociologia i investigadora de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant. Va ser directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana de 2016 a 2018 i va tutoritzar la tesi de María del Carmen Sigüenza; Cristina Rodes Sala, directora en AC Hotel Alacant by Marriott i Hotel AC Elda i Delegada d'Operacions de Llevant, amb la supervisió de 4 hotels i Carolina Fredes Castillejo, directora del Museu a l'aire lliure Vil-la Romana de l'Albir, un dels jaciments tardoromans més importants de la Comunitat Valenciana. També van gaudir de la jornada tres membres de l'AAPET; Rafael Rodríguez, Damián Uclés i Rosa López.

02/03/2020
LA DIVERSITAT COM A FONT D'AVANTATGES COMPETITIUS

Article publicat en la revista Economia 3, el 2 de març de 2020, de José Luis Gascó Gascó, Director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant

L'article, comença amb una espècie de declaració de principis: la diversitat, més que un repte o un desafiament, és una realitat i, per descomptat, una oportunitat per a les empreses.

Una de les reflexions a les quals arriba Gascó és, que la diversitat i la cerca del desenvolupament individual de cada persona facilita el contrast d'idees, les opinions i propostes en llibertat; facilita, en definitiva, la innovació i millora els resultats del negoci.

25/02/2020
LA UNIVERSITAT D'ALACANT I SEGITTUR ORGANITZEN EL I CURS DE DIRECCIÓ I GESTIÓ DE DESTINACIONS TURÍSTIQUES INTEL·LIGENTS

El passat 24 de febrer a les 9.00 en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials la Universitat d'Alacant i SEGITTUR, a través de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, van inaugurar l'I Curs de Direcció i Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Els taula presidencial va estar formada pel president de SEGITTUR, Enrique Martínez, i el degà de Ciències Econòmiques de la Universitat d'Alacant, Raúl Ruiz, acompanyats de la secretària general de la Universitat d'Alacant, Esther Algarra, el director de la Càtedra, Armando Ortuño; el degà de Filosofia i Lletres, Juan Mesa, i el coordinador del curs, Jorge Pereira.

L'objectiu del curs és donar a conèixer els conceptes essencials de la destinació turística intel·ligent i el model de diagnòstic i planificació estratègica, oferint una visió general de la metodologia DTI per a contribuir a la millora contínua de les destinacions turístiques, així com exemples de bones pràctiques impulsades per les destinacions turístiques a Espanya.

El curs està estructurat en set sessions en les quals es parlarà sobre la metodologia de destinacions turístiques intel·ligents, la transformació digital i noves tecnologies aplicades a la gestió turística, la intel·ligència turística i la direcció i la gestió de les destinacions. A més, hi haurà tres tallers pràctics sobre innovació turística, sostenibilitat i accessibilitat en les destinacions.

17/02/2020
PROPOSTA PER A MILLORAR LA INSERCIÓ LABORAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT EN EL SECTOR TURÍSTIC DE LA PROVÍNCIA D'ALACANT

El turisme accessible requereix que es pense més enllà de les barreres físiques d'accés a les intalaciones

12/02/2020
CONFERÈNCIA" Les cadenes de valor turístiques: El cas del Corredor Biològic el Pas dels Núvols, Costa Rica."
Conferència que impartirà el professor-investigador Marco V. Soto Calderón (Professor de la Carrera de Turisme Ecològic. Universitat de Costa Rica.)que es troba realitzant una estada d'investigació aquestes setmanes en el IUIT.

Data i hora: 20 de febrer de 2020 a les 11h.

Aulari I aula 04G
Entrada lliure.
12/02/2020
CONFERENCIA "TURISME RURAL"

El passat 6 de febrer en la seu universitària de Concentaina, va tenir lloc a la Casa de la Joventut, la Conferència: "El turisme rural" a càrrec de Daniel Díez Santo (gerent del Consell Municipal de Turisme de Cullera i col·laborador de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant) i Sílvia Faus Garcia (guia de turisme i gestora d'allotjaments rurals).

Aquesta activitat s'emmarca dins del Cicle de Conferències que s'organitzen en commemoració del XXV Aniversari dels Estudis de Turisme de la Universitat d'Alacant.

05/02/2020
COMPORTAMENTS COMUNS DELS MALS DIRECTIUS

Article de Jose Luis Gascó Gascó, Director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant publicat en la revista Economia 3 el 3 de febrer de 2020.

Gascó, exposa alguns dels punts més crítics en la funció directiva. Ressaltant , que un bon tècnic , no equival necessàriament a un bon directiu, proposant una avaluació prèvia de les competències. El directiu ha de ser el canal pel qual flueixen i es potencien les idees, projectes i els éxits dels seus membres. La delegació, la confiança en els col·laboradors, el dret a equivocar-se, han d'estar integrats en la forma de gestió que exigeix l'empresa actual.

03/02/2020
VISITA A l'INSTITUT UNIVERSITARI D'INVESTIGACIONS TURÍSTIQUES

Durant el matí del passat dia 30 de gener el IUIT va rebre la visita de Pablo Singerman, responsable del Màster de Turisme de la Universitat de Buenos Aires que s'imparteix des de la seua Facultat d'Econòmiques.

El motiu de la seua visita va ser la participació en unes Jornades sobre l'Argentina realitzades en la nostra universitat.

En la reunió que es va mantenir en les instal·lacions del nostre institut Universitari, es va tenir l'oportunitat de conèixer els mètodes de treball desenvolupats per la Universitat de Buenos Aires, quant als estudis de Turisme, ressaltant l'interès en l'exemple del IUIT per a la confecció dels seus programes i matèries.

Va ser una ocasió per a establir les primeres bases d'una possible estreta col·laboració entre la UBA i la UA per a un futur no gaire llunyà.

29/01/2020
Jornada sobre "La Consultoria Turística: una professió de futur

Ahir es va celebrar una interessant Jornada sobre "La Consultoria Turística: una professió de futur" en la qual es van revelar les claus del bon consultor turístic per part del ponent Juan Castro, director de Castroconsulting Màrqueting & Strategy.

En aquesta jornada es va presentar també el primer Curs de Consultor Turístic de la Universitat d'Alacant, o s'informà els assistents sobre els seus objectius, programa, docents i la possibilitat de realitzar pràctiques extracurriculars en consultores turístiques.

Aquest curs, que donarà principi el 2 de març, mantindrà obert el termini d'inscripcions fins al 25 de febrer (places molt limitades i subjectes a rigorós ordre d'inscripció). Més informació en https://fundeun.es/curso/cursoconsultorturistico/

24/01/2020
XVII Col·loqui Internacional de Turisme AGE-UGI

Per a afavorir i incentivar la participació dels estudiants de postgrau, el Comitè Organitzador del XVII-Col·loqui-internacional-de-turisme AG- GI ofereix 3 beques a les seues aportacions de major qualitat.

Les beques consistiran en la inscripció gratuïta al XVII Col·loqui, acreditant la seua condició d'estudiants de postgrau

El present col·loqui internacional pretén, perseguint proposar temàtiques que atraguen la participació de joves investigadors i ser una plataforma per a debatre sobre tota la investigació que actualment s'està realitzant en la disciplina de la Geografia del Turisme

22/01/2020
OBERT TERMINI MATRÍCULA

S'informa que ja està obert el termini d'inscripcions per al Curs d'Especialització Turisme de Creuers.

Informació

inscripció

21/01/2020
JORNADA: La consultoria Turística, una professió de futur

El pròxim 28 de gener, a les 17:00h, se celebrarà en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, una Jornada de portes obertes del Curs de Consultor Turístic titulada "La Consultoria Turística: una Professió de Futur" en la qual es presentarà està nova formació i s'analitzaran les claus del consultor turístic per part del ponent Juan Castro León, Director de CastroConsulting Màrqueting & Strategy.

Més informació i inscripcions en http://bit.ly/jornadaconsultoriaturistica

14/01/2020
CURS CONSULTOR TURÍSTIC

¿Vols convertir-te en consultor turístic?
Forma`t per a treballar en l'àrea de la consultoria turística.
10 classes presencials impartides per professionals del sector on obtindràs un títol propi de la Fundació Universitat Empresa de la Universitat d'Alacant.

inscripcions

07/01/2020
Herick Campos: "Pase el que passe, continuem sent una destinació hospitalària per als britànics"

Un recorregut pel sector del turisme i el seu context de la mà d'alumnes del IUIT de la UA

18/12/2019
PRESÈNCIA DEL IUIT EN L'ACTE DE NADAL D'HOSBEC

Presència del IUI en l'acte de nadal d'HOSBEC

Acte on es va aprofitar la cita per a realitzar el tradicional balanç turístic, econòmic, polític i institucional amb el qual resumir tot un any d'activitat. A més, es va fer lliurament dels premis Hosbec a l'Excel·lència en Higiene Hídrica i en Higiene Alimentària.

L'objectiu d'aquests premis és el donar visibilitat i reconeixement a l'esforç que el sector en general i aquests hotels en particular fa per a anar més enllà dels requeriments legals i aconseguir els més alts estàndards en matèria de seguretat alimentària i hídrica. Tal com va recalcar la secretària general d'Hosbec, Nuria Montes, "Només els professionals del sector sabem l'esforç que significa, tant en inversió com en gestió de les instal·lacions, per a complir amb els exigents requeriments sanitaris als quals estem sotmesos, i per a garantir la seguretat dels nostres clients".

Les Distincions HOSBEC en Excel·lència en Higiene Hídrica i Higiene Alimentària es van lliurar a aquells establiments que han superat amb 'matrícula d'Honor' els màxims estàndards de qualitat i seguretat sanitària.

 

A aquesta trobada van acudir representants del sector turístic, empresarial, polític i social de tota la Comunitat Valenciana. entre ells, acompanyant a Toni Mayor, president d'HOSBEC, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez. També van assistir Araceli Poblador, subdelegada del Govern; Agustín Almodóvar, Diputat Nacional i membre de la Comissió de Turisme del Congrés; Vicente Arques, Alcalde de L'Alfàs del Pi, Andrés Verdú, Alcalde de Villajoyos o Herick Campos, director general de Turisme. Laura Navarro, directora de l'aeroport d'Alacant i Joaquín Rodríguez Guerrero director de l'aeroport de València també van estar presents, al costat de més de 160 empresaris i professionals directament vinculats amb l'activitat turística.

ENLACES PRENSA

Diari Informació

Diari informació

Alacant Plaza

Alacant Plaza

Economia 3

18/12/2019
Raquel Huete ,exposa les estratègies de destinacions intel·ligents davant l'OCDE

Els passats 12 i 13 de desembre es va celebrar a Viena la Conferència Internacional sobre Turisme com a Catalitzador per al Desenvolupament Regional organitzat per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) a la qual va assistir com a ponent convidada Raquel Huete, professora de la Ua i membre del IUIT.

12/12/2019
ASSOCIACIÓ PROVINCIAL D'HOTELS

El passat 12 de desembre l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant va celebrar el seu acte de Nadal.

Francesc Colomer va destacar que "El turisme està en condicions per a elevar la veu per a reivindicar un espai de rellevància

12/12/2019
USTS COSTABLANCA | TORREVELLA 2019

Amb la finalitat d'abordar la temàtica de l'esport i el turisme com una entitat pròpia que mereix ser tractada des d'una perspectiva professional i integradora.

L'esdeveniment comptarà amb les ponències d'algunes de les figures més representatives i de major prestigi en l'organització d'esdeveniments esportius i turístics a nivell internacional, que aportaran les seues idees per a dinamitzar i consolidar el sector alhora que ens instruiran en l'organització de tota mena d'esdeveniments, des dels més modestos als grans actes esportius que reuneixen milers d'afeccionats i turistes.

12/12/2019
REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DE LA CÀTEDRA D'ESTUDIS TURÍSTICS "PEDRO ZARAGOZA ORTS"

La Universitat d'Alacant va acollir ahir als membres de la Comissió de seguiment de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant. Per part de l'Ajuntament de Benidorm van assistir, el seu Alcalde, Antonio Pérez Pérez, i Mercedes Llorca Llinares; en representació d'Invat·tur, el seu director, Francisco Juan Martínez, i en representació de l'associació HOSBEC, Mayte García Córcoles. Per part de la Universitat d'Alacant van assistir Esther Algarra, Secretària General, Dolores Lozano, Sotssecretària General, Raul Ruiz, Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Juan Mesa, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i José Luís Gascó, Director de l'Institut d'Investigacions Turístiques.
En la reunió, el director sortint de la Càtedra, Jorge Pereira, va presentar la memòria d'activitats i memòria econòmica del període 2018/19 i el director entrant de la Càtedra, Armando Ortuño, va presentar la proposta del programa d'activitats per a l'any 2020.
Després de la reunió de la comissió mixta, es va procedir a l'acte de lliurament dels premis atorgats per la pròpia Càtedra, als millors Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant relacionats amb el sector turístic, al llarg del curs acadèmic 2018/2019.

11/12/2019
PREMIS CÀTEDRA PEDRO ZARAGOZA 2019
10/12/2019

El passat dia 10 de desembre, es va fer lliurament dels Premis Treball Fi de Grau (TFG) i Treball Fi de Màster (TFM) 2019.

Tota la informació sobre Premis TFG i TFM en la seua pàgina web

09/10/2019
Premis IUIT 2019

El pasat 2 de desembre, a les 17 hores, en la Sala Multimèdia de l'edifici de Rectorat, es va celebrar el lliurament dels PREMIS IUIT 2019.

02/12/2019
EL PROFESOR ROLAND SHEGG, VA OFERIR LA PONÉNCIA "Managing tourism in a world of global online platforms

 Roland Schegg, és professor del Tourism Research Institute de la University of Applied Sciencies of Western  Switzerlanda (Suïssa).

Doctorat per la Universitat de Genève. Amb freqüència col·labora amb el govern suís en l'avaluació de projectes d'investigació i ha participat en el desenvolupament d'estratègies turístiques de diferents governs regionals i empreses privades al seu país. Membre del consell editorial de la revista Journal of Hospitality and Tourism Technology i European Journal of Tourism Research, ha editat diversos llibres, incloent les actes de la conferència ENTER, l'esdeveniment més important per a les tecnologies de la informació en turisme en el món.

El professor, va oferir la ponència amb el títol  és “Managing tourism in a world of global online platforms”, durant el lliurament de premis 2019 de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, que es va celebrar el dilluns, 2 de desembre a la sala Multimèdia (edifici Rectorat ) a les 17.00 h.

04/12/2019
MINISTERI TURISME, ASSIGNATURA PENDENT

Article d'Adelaida Lillo Bañuls publicat pel Diari Informació el 4 de desembre de 2019

 

15/11/2019
I SEMINARI D'ANTROPOLOGIA APLICADA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

El 26-27 de novembre de 2019 en el Saló de Graus de l'edifici C. de la Facultat de Filosofia i Lletres se celebrarà l'I Seminari d'Antropologia aplicada de la Universitat d'Alacant, sota el títol "Trobe Internacional Turisme, Pobles Indígenes i Patrimoni Cultural".

Programa

14/11/2019
Hackea la teua destinació!


Aquest esdeveniment es denomina "Hackea la teua destinació!" i es desenvoluparà en la Seu de Torrevella, centrant-se en la innovació en turisme i les destinacions turístiques intel·ligents. En aquest esdeveniment, els participants tenen des del 23 de novembre a les 10:00h fins al 24 de novembre a les 18:00h per a desenvolupar noves idees, serveis tecnològics o aplicacions que ajuden a resoldre problemes en l'àmbit turístic, satisfent necessitats existents, creant noves comunitats, desenvolupant col·laboracions entre institucions publiques, privades i tercer sector; tot el que contribuïsca a millorar una destinació turística mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i des d'una perspectiva multidisciplinària (informàtica, turisme, economia, sociologia, etc.). A més, compta amb la col·laboració d'empreses de primer nivell, entre algunes d'elles es troben: Hidraqua, SolidQ, Nouss, o la pròpia T.

Hi haurà 3.800 euros en premis repartits en quatre categories:
- Premis genèrics a solucions en l'àmbit de les destinacions turístiques intel·ligents: 1er premi de 800 euros i tres accésit de 400 euros cadascun.

- Premi específic a la millor aplicació mòbil o web: 600 euros

- Premi específic al millor desenvolupament en intel·ligència artificial o ciència de dades: 600 euros

- Premi per a la solució tecnològica amb el millor model de negoci: 600 euros

La inscripció es fa via web en Eventbrite: https://www.eventbrite.es/e/entradas-hackea-tu-destino-2019-79561383239

11/11/2019
VISITA A l'INSTITUT UNIVERSITARI DE RECERQUES TURÍSTIQUES GRUP D'INVESTIGADORS DEL JAPAN TRAVEL BUREAU FOUNDATION I GESTORS D'AIZU WAKAMATZU

 

Dijous passat 6 de novembre el IUIT va rebre la visita d'un grup d'investigadors del Japan Travel Bureau Foundation i gestors de la destinació Aizuwakamatsu, per a conèixer la recerca duta a terme en l'institut entorn de les destinacions intel·ligents. En la reunió, els nostres visitants van tenir l'oportunitat de conèixer els avanços de
els projectes de CSO2014-59193-R i CSO2017-82592-R, presentats per Josep Ivars i Paco Femenia, i van compartir els seus plans de futur, per als quals van cercar inspiració en el seu viatge a la Comunitad Valenciana. El divendres 6 se'ls va acompanyar a Benidorm per a conèixer a fons el projecte de smart destination de la ciutat, on es van dur a terme trobades amb l'Invat.tur, l'Ajuntament, Visit Benidorm i l'empresa Dinapsis. Els visitants van ressaltar el seu interès en l'exemple del IUIT quan la seua estreta col·laboració amb administració i organitzacions turístiques.
¡Una gran experiència per a tod@s!

28/10/2019
Jornada Tècnica; Economia Circular en el Sector Turístic

Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (HOSBEC) organitza una Jornada Tècnica sobre economia circular en el sector turístic per a dimecres que ve 30 d'octubre a partir de les 9;00 hrs, en el Saló d'Actes d'INVAT-TUR (Passeig Els Tolls Nº 2, de Benidorm (Alacant).

Per a inscripcions haurà d'emplenar formulari d'inscripció

 

22/10/2019
De l'acció social a la gestió responsable

Pròxima ponència de María Escribano, Responsable de Responsabilitat Social Empresarial (RSE o RSC) del Grup Alsea en Iberia, format per marques com Domine's Pizza, Starbucks, Burger King, Vips, Foster's Hollywood, LAVACA, OleMole, Canyes i Tapes, Gino's, TGI Fridays o Wagamama.

En la seua intervenció, dimarts que ve 5 de novembre de 18:00 a 19:00 hores, ens parlarà de l'evolució de la RSE, i com aquesta és entesa en l'actualitat, el protagonisme que està adquirint gràcies a les modificacions legislatives, al canvi d'interessos dels inversors, així com de la inclusió dels criteris ESG en el mapa de riscos de les empreses.

María és Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid, Experta en Psicologia Jurídica pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid, Experta en Recursos Humans pel Centre d'Estudis Garrigues, Màster en Administració i Gestió d'empreses per ThePowerMBA i Coach certificada per l'Associació Espanyola de Coaching Executiu i Empresarial.

Compta amb més de 15 anys d'experiència laboral en diferents àmbits com: RSC, Recursos humans, disseny de poyectos, intervenció directa en el sector social i coaching. Dedicant els últims dotze a posar focus en l'àmbit de la Responsabilitat Corporativa, evolucionant des de la implantació directa de projectes a la definició i disseny de l'estratègia.

22/10/2019
Opentalks Innovació i turisme

Segona ponència del cicle de 6 webvinars que tindrà lloc el dimarts 29 d'octubre de 2019 de 18:00 a 19:00 hores, comptarem amb Irina Mani, Responsable de Selecció, Formació i Desenvolupament del Grup Genoll.

Irina exposarà, des de la perspectiva del Grup Genoll i gràcies al seu gran bagatge en multinacionals del sector de l'hostaleria, quin és la situació actual de les companyies en relació a les diferències generacionals i com aconseguir, gràcies a la learnability, que els uns i els altres es contagien les ganes per aprendre.

A més, abordarà dos dels temes que més preocupen als professionals de gestió de persones actualment com el són el com assegurar que les pròximes jubilacions no afecten al know-how de l'empresa i com integrar als millennials i aconseguir la seua fidelització, compromís i orgull de pertinença.

Irina Mani és Diplomada en Administració i direcció d'empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Gestió Integral Avançada de RRHH per OMD Human Resources Academy, així com Màster en Restauració Moderna per la Universitat Camilo José Cela i compta amb més de 15 anys d'experiència en el sector de l'hostaleria i restauració. Els últims 8 immersa en l'àrea de Recursos Humans.

17/10/2019
Difusió jornada d'Innovació i turisme

En el marc d'activitats d'Club de les Bones Decisions, i gràcies a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques i a l'àrea de Turisme de la Generalitat Valenciana, hem creat OpenTalks Innovació i Turisme.

Una iniciativa que desenvoluparem al llarg de l'últim trimestre de 2019 i que consistirà en la retransmissió en straming d'un cicle de 6 webinars en els quals coneixerem, de primera mà, casos d'èxit relacionats amb les diferents àrees de l'empresa en companyies del sector turístic.

14/10/2019
Turisme accessible i responsabilitat social
La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant organitza aquesta jornada gratuïta i oberta al públic sobre Turisme accessible i Responsabilitat Social, per a dilluns que ve, dia 28 d'octubre, en horari de mig dia, en el campus de la UA, per a facilitar la presència de totes les persones que desitgen reflexionar i dialogar sobre aquesta qüestió.
No és necessari inscriure's, solament acudir.
03/10/2019
DIGITAL TOURIST 2019

Després de l'èxit de la I Edició del Digital Tourist i el reconeixement que ha merescut com a esdeveniment imprescindible per als ecosistemes de Destinacions Turístiques Intel·ligents, us volem informar, que els pròxims 17 i 18 d'octubre, tindrà lloc a Benidorm el DIGITAL TOURIST 2019.

En aquest esdeveniment es donaran cita els màxims responsables sectorials, tant de l'àmbit empresarial com a polític i administratiu, convertint-se en un acte social de primer nivell amb múltiples possibilitats de networking, facilitant l'intercanvi de coneixement i d'experiències, abordant les principals temàtiques relacionades amb les Tecnologies Habilitadoras Digitals d'una manera transversal, multidisciplinària i multisectorial i mostrant iniciatives que s'estan desenvolupant actualment en el nostre país.

02/10/2019
L'anàlisi de la mobilitat espai-temporal dels visitants en una destinació

L'anàlisi de la mobilitat espai-temporal dels visitants en una destinació és de summa importància per a la planificació i gestió de les destinacions turístiques. Els patrons espai-temporals reflecteixen els fluxos dels visitants, el consum temporal tant en destinació com en els atractius turístics i il·lustra els espais o punts d'interès on es dóna una major concentració de visitants. Per tant, els resultats d'aquesta anàlisi mostren una radiografia real i objectiva del comportament dels visitants en destinació. Un àrea d'interès molt rellevant tant per a acadèmics com para professionals.

11/09/2019
XXV ANIVERSARI ESTUDIS DE TURISME

El pròxim 4 d'octubre de 2019, a les 17:00 hores, se celebrarà, en el Saló d'Actes de l'edifici Germà Bernàcer, el XXV ANIVERSARI DELS ESTUDIS DE TURISME.

S'anirà actualitzant la informació en la nostra pàgina web.

25/09/2019
I JORNADA FORMATIVA DE LA XARXA VALENCIANA DE PROGRAMES UNIVERSITARIS PER A MAJORS

El pròxim 1 d'octubre, en el Saló d'Actes de l'Aulari II, se celebrarà la I Jornada formativa de Programes Universitaris per a majors sota el títol "Viure el patrimoni compartit de la Comunitat Valenciana"

Tota la informació en la pàgina web

24/09/2019
CERIMÒNIA DE CLAUSURA DE POSTGRAUS DEL IUIT

En la nostra pàgina web està disponibles video, premsa i fotografies de la Cerimònia de Clausura de Postgraus de l'Institut Universitari d'InvestigacionsTurístiques, celebrat el passat 20 de setembre en la Universitat d'Alacant.

01/04/2019
Premis 2019 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

Publicat en el BOUA la convocatòria de Premis 2019 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

18/09/2019
Josep A. Ivars Baidal, director de la Seu Universitària de Calp

Josep A. Ivars Baidal, secretari i membre de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques va ser nomenat, el passat 2 de setembre director de la Seu Universitària de Calp.

La nova seu universitària, situada en la masia de la Casa Nova, desenvoluparà activitats que beneficiaran a la població local.

Podrem veure les activitats de la Seu en la seua pàgina web.

Des de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques volem felicitar la labor del nostre investigador i desitjar-li el millor recorregut en el seu camí.

24/07/2019
Una tesi de la UA adverteix que les noves generacions mantenen els estereotips i rols de gènere en la indústria turística

L'estudi presentat aquest dilluns en la Universitat d'Alacant per María Carmen Sigüenza ha analitzat a estudiants de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme en un centre formatiu de Benidorm

El treball dirigit per les professores Raquel Huete i Rosario Andreu proposa actuacions encaminades a corregir les desigualtats que ha identificat i promoure un futur més inclusiu i competitiu per a la indústria turística

01/07/2019
CLASSIFICACIÓ SANGHAI A les MILLORS UNIVERSITATS

 

 

Des de 2003 es publica la classificació d'Universitats del món, també coneguda com a Classificació de Shanghái (Academic Rànquing of World Universities, ARWU)

Classifica les millors universitats del món tenint en compte indicadors tant de qualitat acadèmica com de recerca. Entre altres competències, té en compte el nombre d'investigadors altament citats, variables que puntuen fins a un 50% en la classificació general.

En Hostaleria i Gestió Turística, la Universitat d'Alacant ocupa el 39 lloc del món.

Des de l'Institut Universitari 'Investigacions Turístiques felicitem a tota la comunitat universitària que treballa en Turisme.

28/06/2019
José Luis Gascó, reelegit com a director del IUIT

El Rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, confirma al catedràtic i investigador José Luis Gascó en el càrrec de director de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques (IUIT) després de ser reelegit en les eleccions celebrades el 31 de maig de 2019.

14/05/2019
Segell de qualitat FECYT

En la resolució provisional de la VI Convocatòria d'Avaluació de Revistes FECYT, emesa per la Comissió d'avaluació conforme a les Bases de la Convocatòria i publicada amb data 14 de maig de 2019, la revista Investigaciones Turísticas, editada pel IUIT, figura entre les quals han superat el procés d'avaluació de la qualitat editorial i científica.

En l'enllaç http://evaluacionarce.pre.fecyt.es/publico/resolucion/resolucion.aspx es pot consultar el llistat de revistes que han superat el procés d'avaluació.

Després de l'acceptació en la prestigiosa base de dades Scopus, aquest segell de qualitat suposa un nou reconeixement a l'esforç realitzat per a aconseguir una revista de referència en la investigació en turisme.

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464