Saltar apartados

Inici

 

Estudios

 

SUBSCRIPCIÓ AL NOSTRE CANAL DE NOTÍCIES, RECEPCIÓ I REGLAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/01/2020
JORNADA: La consultoria Turística, una professió de futur

El pròxim 28 de gener, a les 17:00h, se celebrarà en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, una Jornada de portes obertes del Curs de Consultor Turístic titulada "La Consultoria Turística: una Professió de Futur" en la qual es presentarà està nova formació i s'analitzaran les claus del consultor turístic per part del ponent Juan Castro León, Director de CastroConsulting Màrqueting & Strategy.

Més informació i inscripcions en http://bit.ly/jornadaconsultoriaturistica

14/01/2020
CURS CONSULTOR TURÍSTIC

¿Vols convertir-te en consultor turístic?
Format per a treballar en l'àrea de la consultoria turística.
10 classes presencials impartides per professionals del sector on obtindràs un títol propi de la Fundació Universitat Empresa de la Universitat d'Alacant.

inscripcions

07/01/2020
Herick Campos: "Pase el que passe, continuem sent una destinació hospitalària per als britànics"

Un recorregut pel sector del turisme i el seu context de la mà d'alumnes del IUIT de la UA

18/12/2019
PRESÈNCIA DEL IUIT EN L'ACTE DE NADAL D'HOSBEC

Presència del IUI en l'acte de nadal d'HOSBEC

Acte on es va aprofitar la cita per a realitzar el tradicional balanç turístic, econòmic, polític i institucional amb el qual resumir tot un any d'activitat. A més, es va fer lliurament dels premis Hosbec a l'Excel·lència en Higiene Hídrica i en Higiene Alimentària.

L'objectiu d'aquests premis és el donar visibilitat i reconeixement a l'esforç que el sector en general i aquests hotels en particular fa per a anar més enllà dels requeriments legals i aconseguir els més alts estàndards en matèria de seguretat alimentària i hídrica. Tal com va recalcar la secretària general d'Hosbec, Nuria Montes, "Només els professionals del sector sabem l'esforç que significa, tant en inversió com en gestió de les instal·lacions, per a complir amb els exigents requeriments sanitaris als quals estem sotmesos, i per a garantir la seguretat dels nostres clients".

Les Distincions HOSBEC en Excel·lència en Higiene Hídrica i Higiene Alimentària es van lliurar a aquells establiments que han superat amb 'matrícula d'Honor' els màxims estàndards de qualitat i seguretat sanitària.

 

A aquesta trobada van acudir representants del sector turístic, empresarial, polític i social de tota la Comunitat Valenciana. entre ells, acompanyant a Toni Mayor, president d'HOSBEC, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez. També van assistir Araceli Poblador, subdelegada del Govern; Agustín Almodóvar, Diputat Nacional i membre de la Comissió de Turisme del Congrés; Vicente Arques, Alcalde de L'Alfàs del Pi, Andrés Verdú, Alcalde de Villajoyos o Herick Campos, director general de Turisme. Laura Navarro, directora de l'aeroport d'Alacant i Joaquín Rodríguez Guerrero director de l'aeroport de València també van estar presents, al costat de més de 160 empresaris i professionals directament vinculats amb l'activitat turística.

ENLACES PRENSA

Diari Informació

Diari informació

Alacant Plaza

Alacant Plaza

Economia 3

18/12/2019
Raquel Huete ,exposa les estratègies de destinacions intel·ligents davant l'OCDE

Els passats 12 i 13 de desembre es va celebrar a Viena la Conferència Internacional sobre Turisme com a Catalitzador per al Desenvolupament Regional organitzat per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) a la qual va assistir com a ponent convidada Raquel Huete, professora de la Ua i membre del IUIT.

12/12/2019
ASSOCIACIÓ PROVINCIAL D'HOTELS

El passat 12 de desembre l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant va celebrar el seu acte de Nadal.

Francesc Colomer va destacar que "El turisme està en condicions per a elevar la veu per a reivindicar un espai de rellevància

12/12/2019
USTS COSTABLANCA | TORREVELLA 2019

Amb la finalitat d'abordar la temàtica de l'esport i el turisme com una entitat pròpia que mereix ser tractada des d'una perspectiva professional i integradora.

L'esdeveniment comptarà amb les ponències d'algunes de les figures més representatives i de major prestigi en l'organització d'esdeveniments esportius i turístics a nivell internacional, que aportaran les seues idees per a dinamitzar i consolidar el sector alhora que ens instruiran en l'organització de tota mena d'esdeveniments, des dels més modestos als grans actes esportius que reuneixen milers d'afeccionats i turistes.

12/12/2019
REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DE LA CÀTEDRA D'ESTUDIS TURÍSTICS "PEDRO ZARAGOZA ORTS"

La Universitat d'Alacant va acollir ahir als membres de la Comissió de seguiment de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant. Per part de l'Ajuntament de Benidorm van assistir, el seu Alcalde, Antonio Pérez Pérez, i Mercedes Llorca Llinares; en representació d'Invat·tur, el seu director, Francisco Juan Martínez, i en representació de l'associació HOSBEC, Mayte García Córcoles. Per part de la Universitat d'Alacant van assistir Esther Algarra, Secretària General, Dolores Lozano, Sotssecretària General, Raul Ruiz, Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Juan Mesa, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i José Luís Gascó, Director de l'Institut d'Investigacions Turístiques.
En la reunió, el director sortint de la Càtedra, Jorge Pereira, va presentar la memòria d'activitats i memòria econòmica del període 2018/19 i el director entrant de la Càtedra, Armando Ortuño, va presentar la proposta del programa d'activitats per a l'any 2020.
Després de la reunió de la comissió mixta, es va procedir a l'acte de lliurament dels premis atorgats per la pròpia Càtedra, als millors Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant relacionats amb el sector turístic, al llarg del curs acadèmic 2018/2019.

11/12/2019
PREMIS CÀTEDRA PEDRO ZARAGOZA 2019
10/12/2019

El passat dia 10 de desembre, es va fer lliurament dels Premis Treball Fi de Grau (TFG) i Treball Fi de Màster (TFM) 2019.

Tota la informació sobre Premis TFG i TFM en la seua pàgina web

09/10/2019
Premis IUIT 2019

El pasat 2 de desembre, a les 17 hores, en la Sala Multimèdia de l'edifici de Rectorat, es va celebrar el lliurament dels PREMIS IUIT 2019.

02/12/2019
EL PROFESOR ROLAND SHEGG, VA OFERIR LA PONÉNCIA "Managing tourism in a world of global online platforms

 Roland Schegg, és professor del Tourism Research Institute de la University of Applied Sciencies of Western  Switzerlanda (Suïssa).

Doctorat per la Universitat de Genève. Amb freqüència col·labora amb el govern suís en l'avaluació de projectes d'investigació i ha participat en el desenvolupament d'estratègies turístiques de diferents governs regionals i empreses privades al seu país. Membre del consell editorial de la revista Journal of Hospitality and Tourism Technology i European Journal of Tourism Research, ha editat diversos llibres, incloent les actes de la conferència ENTER, l'esdeveniment més important per a les tecnologies de la informació en turisme en el món.

El professor, va oferir la ponència amb el títol  és “Managing tourism in a world of global online platforms”, durant el lliurament de premis 2019 de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, que es va celebrar el dilluns, 2 de desembre a la sala Multimèdia (edifici Rectorat ) a les 17.00 h.

04/12/2019
MINISTERI TURISME, ASSIGNATURA PENDENT

Article d'Adelaida Lillo Bañuls publicat pel Diari Informació el 4 de desembre de 2019

 

15/11/2019
I SEMINARI D'ANTROPOLOGIA APLICADA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

El 26-27 de novembre de 2019 en el Saló de Graus de l'edifici C. de la Facultat de Filosofia i Lletres se celebrarà l'I Seminari d'Antropologia aplicada de la Universitat d'Alacant, sota el títol "Trobe Internacional Turisme, Pobles Indígenes i Patrimoni Cultural".

Programa

14/11/2019
Hackea la teua destinació!


Aquest esdeveniment es denomina "Hackea la teua destinació!" i es desenvoluparà en la Seu de Torrevella, centrant-se en la innovació en turisme i les destinacions turístiques intel·ligents. En aquest esdeveniment, els participants tenen des del 23 de novembre a les 10:00h fins al 24 de novembre a les 18:00h per a desenvolupar noves idees, serveis tecnològics o aplicacions que ajuden a resoldre problemes en l'àmbit turístic, satisfent necessitats existents, creant noves comunitats, desenvolupant col·laboracions entre institucions publiques, privades i tercer sector; tot el que contribuïsca a millorar una destinació turística mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i des d'una perspectiva multidisciplinària (informàtica, turisme, economia, sociologia, etc.). A més, compta amb la col·laboració d'empreses de primer nivell, entre algunes d'elles es troben: Hidraqua, SolidQ, Nouss, o la pròpia T.

Hi haurà 3.800 euros en premis repartits en quatre categories:
- Premis genèrics a solucions en l'àmbit de les destinacions turístiques intel·ligents: 1er premi de 800 euros i tres accésit de 400 euros cadascun.

- Premi específic a la millor aplicació mòbil o web: 600 euros

- Premi específic al millor desenvolupament en intel·ligència artificial o ciència de dades: 600 euros

- Premi per a la solució tecnològica amb el millor model de negoci: 600 euros

La inscripció es fa via web en Eventbrite: https://www.eventbrite.es/e/entradas-hackea-tu-destino-2019-79561383239

11/11/2019
VISITA A l'INSTITUT UNIVERSITARI DE RECERQUES TURÍSTIQUES GRUP D'INVESTIGADORS DEL JAPAN TRAVEL BUREAU FOUNDATION I GESTORS D'AIZU WAKAMATZU

 

Dijous passat 6 de novembre el IUIT va rebre la visita d'un grup d'investigadors del Japan Travel Bureau Foundation i gestors de la destinació Aizuwakamatsu, per a conèixer la recerca duta a terme en l'institut entorn de les destinacions intel·ligents. En la reunió, els nostres visitants van tenir l'oportunitat de conèixer els avanços de
els projectes de CSO2014-59193-R i CSO2017-82592-R, presentats per Josep Ivars i Paco Femenia, i van compartir els seus plans de futur, per als quals van cercar inspiració en el seu viatge a la Comunitad Valenciana. El divendres 6 se'ls va acompanyar a Benidorm per a conèixer a fons el projecte de smart destination de la ciutat, on es van dur a terme trobades amb l'Invat.tur, l'Ajuntament, Visit Benidorm i l'empresa Dinapsis. Els visitants van ressaltar el seu interès en l'exemple del IUIT quan la seua estreta col·laboració amb administració i organitzacions turístiques.
¡Una gran experiència per a tod@s!

28/10/2019
Jornada Tècnica; Economia Circular en el Sector Turístic

Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (HOSBEC) organitza una Jornada Tècnica sobre economia circular en el sector turístic per a dimecres que ve 30 d'octubre a partir de les 9;00 hrs, en el Saló d'Actes d'INVAT-TUR (Passeig Els Tolls Nº 2, de Benidorm (Alacant).

Per a inscripcions haurà d'emplenar formulari d'inscripció

 

22/10/2019
De l'acció social a la gestió responsable

Pròxima ponència de María Escribano, Responsable de Responsabilitat Social Empresarial (RSE o RSC) del Grup Alsea en Iberia, format per marques com Domine's Pizza, Starbucks, Burger King, Vips, Foster's Hollywood, LAVACA, OleMole, Canyes i Tapes, Gino's, TGI Fridays o Wagamama.

En la seua intervenció, dimarts que ve 5 de novembre de 18:00 a 19:00 hores, ens parlarà de l'evolució de la RSE, i com aquesta és entesa en l'actualitat, el protagonisme que està adquirint gràcies a les modificacions legislatives, al canvi d'interessos dels inversors, així com de la inclusió dels criteris ESG en el mapa de riscos de les empreses.

María és Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid, Experta en Psicologia Jurídica pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid, Experta en Recursos Humans pel Centre d'Estudis Garrigues, Màster en Administració i Gestió d'empreses per ThePowerMBA i Coach certificada per l'Associació Espanyola de Coaching Executiu i Empresarial.

Compta amb més de 15 anys d'experiència laboral en diferents àmbits com: RSC, Recursos humans, disseny de poyectos, intervenció directa en el sector social i coaching. Dedicant els últims dotze a posar focus en l'àmbit de la Responsabilitat Corporativa, evolucionant des de la implantació directa de projectes a la definició i disseny de l'estratègia.

22/10/2019
Opentalks Innovació i turisme

Segona ponència del cicle de 6 webvinars que tindrà lloc el dimarts 29 d'octubre de 2019 de 18:00 a 19:00 hores, comptarem amb Irina Mani, Responsable de Selecció, Formació i Desenvolupament del Grup Genoll.

Irina exposarà, des de la perspectiva del Grup Genoll i gràcies al seu gran bagatge en multinacionals del sector de l'hostaleria, quin és la situació actual de les companyies en relació a les diferències generacionals i com aconseguir, gràcies a la learnability, que els uns i els altres es contagien les ganes per aprendre.

A més, abordarà dos dels temes que més preocupen als professionals de gestió de persones actualment com el són el com assegurar que les pròximes jubilacions no afecten al know-how de l'empresa i com integrar als millennials i aconseguir la seua fidelització, compromís i orgull de pertinença.

Irina Mani és Diplomada en Administració i direcció d'empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Gestió Integral Avançada de RRHH per OMD Human Resources Academy, així com Màster en Restauració Moderna per la Universitat Camilo José Cela i compta amb més de 15 anys d'experiència en el sector de l'hostaleria i restauració. Els últims 8 immersa en l'àrea de Recursos Humans.

17/10/2019
Difusió jornada d'Innovació i turisme

En el marc d'activitats d'Club de les Bones Decisions, i gràcies a l'Institut Universitari de Recerques Turístiques i a l'àrea de Turisme de la Generalitat Valenciana, hem creat OpenTalks Innovació i Turisme.

Una iniciativa que desenvoluparem al llarg de l'últim trimestre de 2019 i que consistirà en la retransmissió en straming d'un cicle de 6 webinars en els quals coneixerem, de primera mà, casos d'èxit relacionats amb les diferents àrees de l'empresa en companyies del sector turístic.

14/10/2019
Turisme accessible i responsabilitat social
La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant organitza aquesta jornada gratuïta i oberta al públic sobre Turisme accessible i Responsabilitat Social, per a dilluns que ve, dia 28 d'octubre, en horari de mig dia, en el campus de la UA, per a facilitar la presència de totes les persones que desitgen reflexionar i dialogar sobre aquesta qüestió.
No és necessari inscriure's, solament acudir.
03/10/2019
DIGITAL TOURIST 2019

Després de l'èxit de la I Edició del Digital Tourist i el reconeixement que ha merescut com a esdeveniment imprescindible per als ecosistemes de Destinacions Turístiques Intel·ligents, us volem informar, que els pròxims 17 i 18 d'octubre, tindrà lloc a Benidorm el DIGITAL TOURIST 2019.

En aquest esdeveniment es donaran cita els màxims responsables sectorials, tant de l'àmbit empresarial com a polític i administratiu, convertint-se en un acte social de primer nivell amb múltiples possibilitats de networking, facilitant l'intercanvi de coneixement i d'experiències, abordant les principals temàtiques relacionades amb les Tecnologies Habilitadoras Digitals d'una manera transversal, multidisciplinària i multisectorial i mostrant iniciatives que s'estan desenvolupant actualment en el nostre país.

02/10/2019
L'anàlisi de la mobilitat espai-temporal dels visitants en una destinació

L'anàlisi de la mobilitat espai-temporal dels visitants en una destinació és de summa importància per a la planificació i gestió de les destinacions turístiques. Els patrons espai-temporals reflecteixen els fluxos dels visitants, el consum temporal tant en destinació com en els atractius turístics i il·lustra els espais o punts d'interès on es dóna una major concentració de visitants. Per tant, els resultats d'aquesta anàlisi mostren una radiografia real i objectiva del comportament dels visitants en destinació. Un àrea d'interès molt rellevant tant per a acadèmics com para professionals.

11/09/2019
XXV ANIVERSARI ESTUDIS DE TURISME

El pròxim 4 d'octubre de 2019, a les 17:00 hores, se celebrarà, en el Saló d'Actes de l'edifici Germà Bernàcer, el XXV ANIVERSARI DELS ESTUDIS DE TURISME.

S'anirà actualitzant la informació en la nostra pàgina web.

25/09/2019
I JORNADA FORMATIVA DE LA XARXA VALENCIANA DE PROGRAMES UNIVERSITARIS PER A MAJORS

El pròxim 1 d'octubre, en el Saló d'Actes de l'Aulari II, se celebrarà la I Jornada formativa de Programes Universitaris per a majors sota el títol "Viure el patrimoni compartit de la Comunitat Valenciana"

Tota la informació en la pàgina web

24/09/2019
CERIMÒNIA DE CLAUSURA DE POSTGRAUS DEL IUIT

En la nostra pàgina web està disponibles video, premsa i fotografies de la Cerimònia de Clausura de Postgraus de l'Institut Universitari d'InvestigacionsTurístiques, celebrat el passat 20 de setembre en la Universitat d'Alacant.

01/04/2019
Premis 2019 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

Publicat en el BOUA la convocatòria de Premis 2019 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

18/09/2019
Josep A. Ivars Baidal, director de la Seu Universitària de Calp

Josep A. Ivars Baidal, secretari i membre de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques va ser nomenat, el passat 2 de setembre director de la Seu Universitària de Calp.

La nova seu universitària, situada en la masia de la Casa Nova, desenvoluparà activitats que beneficiaran a la població local.

Podrem veure les activitats de la Seu en la seua pàgina web.

Des de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques volem felicitar la labor del nostre investigador i desitjar-li el millor recorregut en el seu camí.

24/07/2019
Una tesi de la UA adverteix que les noves generacions mantenen els estereotips i rols de gènere en la indústria turística

L'estudi presentat aquest dilluns en la Universitat d'Alacant per María Carmen Sigüenza ha analitzat a estudiants de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme en un centre formatiu de Benidorm

El treball dirigit per les professores Raquel Huete i Rosario Andreu proposa actuacions encaminades a corregir les desigualtats que ha identificat i promoure un futur més inclusiu i competitiu per a la indústria turística

01/07/2019
CLASSIFICACIÓ SANGHAI A les MILLORS UNIVERSITATS

 

 

Des de 2003 es publica la classificació d'Universitats del món, també coneguda com a Classificació de Shanghái (Academic Rànquing of World Universities, ARWU)

Classifica les millors universitats del món tenint en compte indicadors tant de qualitat acadèmica com de recerca. Entre altres competències, té en compte el nombre d'investigadors altament citats, variables que puntuen fins a un 50% en la classificació general.

En Hostaleria i Gestió Turística, la Universitat d'Alacant ocupa el 39 lloc del món.

Des de l'Institut Universitari 'Investigacions Turístiques felicitem a tota la comunitat universitària que treballa en Turisme.

28/06/2019
José Luis Gascó, reelegit com a director del IUIT

El Rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, confirma al catedràtic i investigador José Luis Gascó en el càrrec de director de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques (IUIT) després de ser reelegit en les eleccions celebrades el 31 de maig de 2019.

14/05/2019
Segell de qualitat FECYT

En la resolució provisional de la VI Convocatòria d'Avaluació de Revistes FECYT, emesa per la Comissió d'avaluació conforme a les Bases de la Convocatòria i publicada amb data 14 de maig de 2019, la revista Investigaciones Turísticas, editada pel IUIT, figura entre les quals han superat el procés d'avaluació de la qualitat editorial i científica.

En l'enllaç http://evaluacionarce.pre.fecyt.es/publico/resolucion/resolucion.aspx es pot consultar el llistat de revistes que han superat el procés d'avaluació.

Després de l'acceptació en la prestigiosa base de dades Scopus, aquest segell de qualitat suposa un nou reconeixement a l'esforç realitzat per a aconseguir una revista de referència en la investigació en turisme.

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464