Saltar apartados

Inici

 

Estudios

 

SUBSCRIPCIÓ AL NOSTRE CANAL DE NOTÍCIES, RECEPCIÓ I REGLAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

12/09/2019
DEFENSA PÚBLICA DE TESI - PROGRAMA DE DOCTORAT INTERUNIVERSITARI EN TURISME

Defensa pública de la tesi de ª D Marília Natacha de Freitas Silva amb el títol "Turisme i Desenvolupament: Una proposta per a mesurament i avaluació de la vulnerabilitat social en els territoris turístics".

Dilluns, 23 de setembre de 2019 a les 11:00 h. en la Sala Ernest Lluch (Facultat d'Econòmiques).

11/09/2019
XXV ANIVERSARI ESTUDIS DE TURISME

El pròxim 4 d'octubre de 2019, a les 17:00 hores, se celebrarà, en el Saló d'Actes de l'edifici Germà Bernàcer, el XXV ANIVERSARI DELS ESTUDIS DE TURISME.

S'anirà actualitzant la informació en la nostra pàgina web.

02/09/2019
TAULA REDONA: "L'impacte econòmic i social del turisme de congressos en les ciutats"

El turisme congressual és un turisme de qualitat, respectuós amb la destinació i amb un poder adquisitiu i despesa en destinació superior o igual que al d'un altre tipus de turistes. Sense oblidar que el turista congressual, és un turista vacacional en potència.

24/07/2019
Una tesi de la UA adverteix que les noves generacions mantenen els estereotips i rols de gènere en la indústria turística

L'estudi presentat aquest dilluns en la Universitat d'Alacant per María Carmen Sigüenza ha analitzat a estudiants de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme en un centre formatiu de Benidorm

El treball dirigit per les professores Raquel Huete i Rosario Andreu proposa actuacions encaminades a corregir les desigualtats que ha identificat i promoure un futur més inclusiu i competitiu per a la indústria turística

19/07/2019
Debat sobre la situació actual del model vacacional de costa

Els nostres companys de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques (IUIT) Josep Ivars i Paco Femenia, van participar dimecres passat 17 de juliol en el programa Al ras d'À Punt Ràdio debatent sobre la situació actual del model vacacional de costa.

Enllaç a l'enregistrament del programa:

https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/escoltat-en-la-radio/al-ras/17-07-2019-primera-hora-

El debat comença a partir del minut 9 de l'enregistrament.

17/07/2019
DEFENSA DE TESI DEL PROGRAMA DE DOCTORAT EN TURISME

Dilluns que ve, dia 22 de juliol, en el marc del Programa de Doctorat Interuniversitari en Turisme que organitza el IUIT, tindrà lloc l'acte públic de defensa de la tesi doctoral presentada per Sra. María del Carmen Sigüenza Poveda, amb el títol: "Estereotips i rols de gènere en l'alumnat dels cicles formatius de turisme davant la seua incorporació al mercat laboral", dirigida per les Dres. Raquel Huete Nieves i Rosario Andreu Guerrero.

L'acte serà a les 12:30, en la Sala Vicens Vives de la Facultat d'Econòmiques, davant el següent tribunal:

PRESIDENT: Dr. D. CAYETANO ESPILL MARÍN. Catedràtic d'Universitat.Universitat de Múrcia. Dpto. Geografia.

SECRETÀRIA: Dra. Dª. MARÍA JOSÉ PASTOR ALFONSO. Professora Titular d'Universitat. Universitat d'Alacant. Dpto. Humanitats Contemporànies.

VOCAL: Dra. Dª. ROSA MARÍA YAGÜE PERALES. Professora Titular d'Universitat. Universitat de València. Dpto. Economia Aplicada.

16/07/2019
Una mirada a la Sociologia del Turisme

Asseguts en la taula de corresponsals; Hans-Günter Kellner, Sarah Morris i Ana Fuentes xarren sobre el turisme des d'un punt de vista sociològic al costat de RAQUEL HUETE, professora titular de Sociologia de la Universitat d'Alacant i investigadora de l'Institut de Recerques Turístiques. Ens acompanya també l'escriptor Manuel Vicent per a tractar d'explicar com està la situació actual després de les eleccions generals.

15/07/2019
Màrqueting Digital i Comunicació per a la Gestió de Destinacions Turístiques

S'engega la segona edició del %u201CCurs Superior en Màrqueting Digital i Comunicació per a Destinacions Turístiques%u201D. Obert a tècnics en actiu, professionals i estudiants del sector turístic.

Inscripcions a través de fundeun@ua.es

01/07/2019
ACTE DE CLAUSURA I GRADUACIÓ EN LA UNIVERSITAT DE MÀLAGA

 

 

Divendres passat, 28 de juny, els professors Enrique Claver i Bartolomé Marco, membres del IUIT, van ser convidats a impartir una conferència en l'ACTE DE CLAUSURA I GRADUACIÓ DE L'ALUMNAT DE L'I EXPERT UNIVERSITARI EN TURISME MICE 2018-2019, en la Facultat de Turisme de la Universitat de Màlaga.

La conferència portava per títol RENDIBILITAT I COMPETITIVITAT EN ELS DISTRICTES TURÍSTICS DE LA COSTA ESPANYOLA, en esment al XX Premie Tribuna Fitur-Jorge Vila Fradera.

01/07/2019
CLASSIFICACIÓ SANGHAI A les MILLORS UNIVERSITATS

 

 

Des de 2003 es publica la classificació d'Universitats del món, també coneguda com a Classificació de Shanghái (Academic Rànquing of World Universities, ARWU)

Classifica les millors universitats del món tenint en compte indicadors tant de qualitat acadèmica com de recerca. Entre altres competències, té en compte el nombre d'investigadors altament citats, variables que puntuen fins a un 50% en la classificació general.

En Hostaleria i Gestió Turística, la Universitat d'Alacant ocupa el 39 lloc del món.

Des de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques felicitem a tota la comunitat universitària que treballa en Turisme.

28/06/2019
José Luis Gascó, reelegit com a director del IUIT

El Rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, confirma al catedràtic i investigador José Luis Gascó en el càrrec de director de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques (IUIT) després de ser reelegit en les eleccions celebrades el 31 de maig de 2019.

26/06/2019
Nominats als Premis Nacionals de Gastronomia 2018

Els Premis Nacionals de Gastronomia són els màxims guardons que s'atorguen en el sector gastronòmic. Són concedits per la Real Acadèmia de Gastronomia des de 1974, que reconeix, a través d'ells, la labor dels millors professionals vinculats a la nostra cultura gastronòmica.

10/06/2019
OBSERVATORI D'OCUPACIÓ VERDA EN LA PROVÍNCIA PER A LLUITAR CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Us convidem a participar en aquest acte que tindrà lloc el pròxim 18 de juny en Invat·tur (Passeig Tolls 2, Benidorm)

Turisme sostenible, serveis i transport enllaçats amb l'ocupació verda: diagnòstic d'oportunitats.

CARTELL

07/06/2019
Esdeveniment gratuït sobre TURISME i CIUTAT

 

El 12 de juliol t'esperem a València per a debatre i escoltar les últimes tendències en turisme sostenible i la seua relació amb la planificació urbana en un esdeveniment gratuït amb panells temàtics i tallers. L'esdeveniment reunirà a 20 ponents a nivell europeu, nacional, regional i local del sector turístic d'entitats privades i públiques.

Organitzat per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de l'Edificació en el context del projecte ALTER RESSÒ Interreg MED. Descobreix les activitats del projecte ALTER RESSÒ a la Comunitat Valenciana

PDF valencià

01/06/2019
FITUR concedeix a investigadors de la UA el premi Jorge Vila Fradera

Dilluns passat 6 de maig de 2019, els professors de la Universitat d'Alacant i investigadors de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, Bartolomé Marco, Enrique Claver, Mercedes Úbeda, Francisco García i Patrocini Carmen Zaragoza, van arreplegar a Madrid el Premi Tribuna FITUR- Jorge Vila Fradera al millor treball d'investigació acadèmica-científica relacionat amb el turisme.

28/05/2019
"Gastronomia UA: estratègies d'èxit per a un sector essencial"

La Universitat d'Alacant a través del seu centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA i en col·laboració amb Alacant Plaza organitza la jornada "Gastronomia UA: estratègies d'èxit per a un sector essencial" que tindran lloc el 3 de juny en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'objectiu d'aquesta jornada és analitzar des d'un punt de vista pluridisciplinar, el present i el futur del sector gastronòmic en la província d'Alacant a través de la mirada i l'experiència d'empresaris, acadèmics, associacions hoteleres i hosteleras, Consells Reguladors i experts en turisme.

PROGRAMA 

23/05/2019
IV COL·LOQUI DE TURISME INTERNACIONAL XILÈ-ARGENTÍ

Entre el 20 i 21 abril 2019, es va desenvolupar aquest col·loqui en la ciutat d'Avenir (Xile).

 

En aquest col·loqui va participar la investigadora de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, María José Pastor.

Totes les conferencies/ponències poden visualitzar-se a través de la nostra web

22/05/2019
Curs Expert en Hosekeeping 2019

Dilluns passat, el secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, va inaugurar el "Curs d'Expert en Housekeeping-Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments" La tercera edició del curs, que organitza el IUIT amb la col·laboració d'HOSBEC, APHA i ASEGO, s'imparteix a Benidorm en les instal·lacions del CdT i l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Inva·tur).

14/05/2019
Segell de qualitat FECYT

En la resolució provisional de la VI Convocatòria d'Avaluació de Revistes FECYT, emesa per la Comissió d'avaluació conforme a les Bases de la Convocatòria i publicada amb data 14 de maig de 2019, la revista Investigaciones Turísticas, editada pel IUIT, figura entre les quals han superat el procés d'avaluació de la qualitat editorial i científica.

En l'enllaç http://evaluacionarce.pre.fecyt.es/publico/resolucion/resolucion.aspx es pot consultar el llistat de revistes que han superat el procés d'avaluació.

Després de l'acceptació en la prestigiosa base de dades Scopus, aquest segell de qualitat suposa un nou reconeixement a l'esforç realitzat per a aconseguir una revista de referència en la investigació en turisme.

13/05/2019
Negociar per a avançar

"Reflexione sobre la importància que sempre ha tingut la NEGOCIACIÓ com a mecanisme per a arribar a acords. En els nostres postgraus ensenyem als directius, i a els qui aspiren a fer ser-ho, com ser bons negociadors. El panorama electoral ens mostra que els nostres polítics haurien d'aprendre aquestes tècniques".

Article publicat en diari INFORMACIÓ per José Luis Gascó, director del IUIT

08/05/2019
Curs d'expert en Housekeeping. Gestió de pisos i neteja en allotjaments

Tota la informació publicada en la nostra pàgina web.

12/04/2019
La complementarietat entre el turisme residencial i el vacacional

El turisme residencial i el vacacional no són alternatives antagòniques sinó complementàries. Aqueixa va ser la primera conclusió d'una jornada entorn del futur de l'habitatge turístic a Alacant.

Article publicat en diari Informació l'11 d'abril de 2019

10/04/2019
El futur de l'habitatge turístic. Una oportunitat per a la província d'Alacant?

Raquel Huete i Ana Ramón, membres de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, al costat de diversos experts, van compartir els seus estudis sobre l'allotjament extrahotelero i la rellevància del turisme a Alacant.

La necessitat de conèixer millor a una demanda molt sensible al preu, la ubicació de l'habitatge i saber més sobre l'impacte econòmic que aquesta modalitat de turisme genera, van ser algunes de les conclusions a les quals es va arribar.

Altres reptes molt importants són la formació de professionals capaços d'abordar la digitalització de l'economia i l'oferiment dels nous serveis demandats pels turistes.

01/04/2019
Premis 2019 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

Publicat en el BOUA la convocatòria de Premis 2019 a Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) sobre Turisme

29/03/2019
Un informe de la UA xifra en 290 milions el Patrimoni municipal de La Nucia

Informe d'Actualització i Explotació de l'Inventari Municipal de Béns de La Nucia realitzat per un equip de treball coordinat per Francisco Monllor, professor de la Universitat d'Alacant i José Luis Gascó, Director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques.

28/03/2019
La ciutat hiperconectada, el món que ve per a millorar la qualitat de vida

Josep Ivars, membre de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, intervé en la taula de debat del Fòrum AP i Dinapsis sobre l'internet de les coses celebrat a Benidorm.

08/03/2019
Informe de FEDEA sobre l'oferta d'allotjaments turístics

 

Realitzat per Armando Ortuño Padilla, investigador de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, i per Juan Luis Jiménez, investigador en la Universitat de Las Palmas de Gran Canària.

07/02/2019
Índex de Confiança Empresarial del Sector Turístic de la Comunitat Valenciana
L'Índex de Confiança Empresarial del Sector Turístic de la Comunitat Valenciana (ICESTUR-CV) és un indicador elaborat per l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través de la signatura d'un conveni entre ambdues parts, amb la finalitat d'aproximar al món empresarial, un indicador de la confiança empresarial de les activitats desenvolupades en el sector turístic valencià.
Facilitem els resultats delº 4 trimestre 2018 i les perspectives per al 1er. trimestre 2019

 

 

 

 

 

 

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464