Saltar apartados

2016/01/25

Trobada d'investigadors del IUIT amb 
HANNAH MESSERLI
("senior private sector development specialist
in tourism for africa" del banc mundial)
Amb motiu de la visita a la Universitat d'Alacant d'Hannah Messerli, Martine Bakker i Sheena Carlisle, tres acadèmiques internacionals especialitzades en turisme com a eina per al desenvolupament, el divendres dia 22 de gener es va celebrar una Trobada de treball entre aquestes i els membres de l'Institut Universitari de Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, organitzat pel seu director José Luis Gascó Gascó. La presentació i intercanvi d'impressions va resultar de gran interès per a tots els participants, els qui van exposar les seues línies de treball actuals i la possibilitat de dur a terme investigacions conjuntes.

Hannah Messerli té una dilatada experiència professional i acadèmica en el camp del turisme com a eina de desenvolupament econòmic per a les economies emergents. Des del seu lloc en el Banc Mundial (Sènior Private Sector Development Specialist in Tourism for Africa) la Dra. Messerli recolza les iniciatives governamentals per a desenvolupar la capacitat del sector privat en el turisme en tot l'Àfrica subsahariana. Amb més de 20 anys d'experiència en planificació i desenvolupament turístic, tant des del sector privat com a públic, ha treballat a Àsia, Àfrica, Europa i les Américas.

Anteriorment va ser professora titular en la Universitat de Nova York (NYU) i consultora professional a Àsia i Austràlia. La Dra. Messerli compta amb un Master i un Doctorat en Administració Hotelera i Planificació Turística de la Universitat de Cornell i un altre Master de Planificació Turística de la Universitat George Washington.

Martine Bakker és especialista en desenvolupament turístic internacional i compta amb 20 anys d'experiència internacional en investigació, planificació i educació turística. És experta en anàlisi i planificació del turisme en mercats emergents i economies insulars amb treballs en el Carib, Àfrica subsahariana i Oceania. Va treballar com a Professora Associada en la Universitat de Nova York, on va impartir cursos de pregrau i postgrau en les àrees d'economia i finances turístiques. Actualment és consultora per al Banc Mundial i Sustainable Travel International i analista de Mintel International. Martine Bakker va estudiar Administració d'empreses en Nyenrode Business University (Holanda) i compta amb un Master en Ciències de la Comunicació (Universitat d'Amsterdam) i un altre en Gestió i Planificació Turística (Universitat de Nova York).

Sheena Carlisle és professora titular de Gestió Turística de la Universitat Metropolitana de Cardiff (Department of Tourism, Hospitality and Events, Cardiff School of Management). És especialista en turisme com a eina de cooperació al desenvolupament i ha realitzat la seua activitat acadèmica i professional a Àfrica. Coordinadora acadèmica de projectes multilaterals, és una referència en la capacitació de comunitats i en l'ocupació de metodologies col·laboratives com la Investigació Acció Participativa (IAP). Actualment col·labora en projectes internacionals de investigació sobre Turisme Sustentable, Desenvolupament de Turisme de Nínxol i Impactes del Turisme de Masses en el Context de Països en Desenvolupament. Ha sigut convidada com a ponent en múltiples ocasions en conferències acadèmiques i també de divulgació com l'esdeveniment internacional TED d'Addis Abeba. És Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de West of England.
 
fotografia encuentro Hanna Messerli

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464