Saltar apartados
  • UA
  • IUIT
  • I Congrés Internacional Turisme de Salut i Benestar Costa Blanca

I Congrés Internacional Turisme de Salut i Benestar Costa Blanca

Enregistrament en directe de l'esdeveniment

El divendres 23 d'abril de 2021, L´Alfàs del Pi, va acollir en el Sha Wellness Clinic, l'I Congrés Internacional de Turisme de Salut i Benestar Costa Blanca, amb ponents de primer nivell, tant nacionals com internacionals, del sector mèdic, del wellness i turístic, que comparteixen els seus coneixements i experiències.

Es va celebrar de manera virtual, amb més de 300 inscripcions tant nacionals com internacionals.

En congrés es va aprofundir en l'anàlisi de la salut com a producte turístic, des de dos vessants: la part mèdica i la part de benestar i wellness. Amb l'objectiu de conèixer les oportunitats del turisme de salut i benestar, es va comptar amb ponents de primer nivell, tant nacionals com internacionals, del sector mèdic, del wellness i turístic, que van compartir els seus coneixements i experiències.

Especialistes en l'àmbit del turisme de salut i benestar, van posar en comú totes les eines possibles per a créixer en aquest sector en la Costa Blanca

La sessió inaugural va comptar amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, l'alcalde de L'Alfàs del Pi, Vicente Arques, el de Benidorm, Toni Pérez, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació de la UA, Mª Jesús Pastor, i el director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la UA, José Luis Gascó.

Van intervenir grans ponents, alguns dels temes que es van tractar van ser: EL TURISME DE SALUT EN LA COMUNITAT VALENCIANA; LES FORTALESES DE LA DESTINACIÓ COSTA BLANCA; PASSAT, PRESENT I FUTUR DEL TURISME DE SALUT, també es va celebrar una MESA MÈDICA, on es van plantejar el COM ATRAURE PACIENTS INTERNACIONALS ELS GRUPS HOSPITALARIS I LES SINERGIES AMB LA DESTINACIÓ COSTA BLANCA, es van abordar també EXPERIÈNCIES INTERNACIONALS EN TURISME DE SALUT

INAUGURACIÓ

Il·lm. Sr. Sr. Francesc Colomer %u2013 Secretario Autonòmic de Turisme

Sr. Vicente Arques %u2013 Ilmo . Sr. Alcalde de l'Ajuntament de L'Alfàs del Pi.

Sr. Carlos Mazón %u2013 Ilmo. Sr. President de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant.

Sra. Amparo Navarro %u2013 Magnífica Rectora de la Universitat d'Alacant.

Sr. Sr. Antonio Pérez %u2013 Ilmo. Sr. Alcalde de l'Ajuntament de Benidorm.

Sr. José Luis Gascó %u2013 Sr. Director del IUIT de la Universitat d'Alacant.

PONÈNCIES

10:00h El turisme de salut en la Comunitat Valenciana, pel Director General de Turisme, Herick Campos.

10:15h Les fortaleses de la destinació Costa Blanca, pel director del Patronat Turisme Costa Blanca, Jose F. Mosso

10:30h Passat, present i futur del turisme de salut, per Carlos Abella, 11:30hsecretario de la taula de turisme nacional

11:30h Com atrauen pacients internacionals els grups hospitalaris i les sinergies amb la destinació Costa Blanca, taula de debat amb representants de Quirón Salut, Hospital Benidorm, Imed Hospitals, Institut Bernabeu Clínica de Fertilitat.

13:00h Experiències internacionals en el turisme de salut, amb representants de Mèxic, Turquia i Croàcia.

16:00h D'on ve el wellness i cap a on es dirigeix. Visió a Espanya, Europa i Amèrica Llatina, per Teresa Pacheco, periodista especialitzada en turisme de salut.

16:20h Oportunitats que ofereix el wellness en l'era post pandèmia, per Salvador Ramos, director mèdic de l'Hotel Talaso Atlàntic

16:40h Experiències segmente Sènior, amb representants de Sènior Travel Norway i l'Hotel Thalasia Costa de Múrcia.

17:00h Wellness: Projectes d'èxit basats en la interrelació empresa- recursos locals-perfil de client, amb representants del clúster Costa Cálida Cars, del Sha Wellness Clinic, del Grup Internacional UR-Grup Hospitalari HLA i de MasQi, The Energy House %u2013 Bodi, Mind & Soul.

CLAUSURA

Mamen Martínez %u2013 Gerente del Clúster Costa Cálida Cars. Especialista en Turisme de Salut. Coach d'equips

Inma Meco %u2013 CEO de Medtravelco, consultora especialitzada en Turisme de salut.

Sr. José Luis Gascó %u2013 Sr. Director del IUIT de la Universitat d'Alacant

ACTUALITAT UNIVERSITÀRIA

Alacant. Dimarts, 13 d'abril de 2021

La rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, va participar en la presentació de l'I Congrés Internacional de Turisme de Salut i Benestar que se celebrarà a l'Alfàs del Pi al costat del president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón i al director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos.

El Congrés, va ser impulsat des de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza, cerca conèixer les oportunitats del turisme de salut i benestar.

La rectora de la UA va ressaltar l'aposta i especialització pel %u201Cconeixement, la investigació i la transferència%u201D en matèria turística, amb una àmplia relació de cursos i graus entorn d'aquesta disciplina, i ha aprofitat per a reivindicar el grau de Medicina per a aquesta universitat. %u201CCrec que la província d'Alacant compta amb les millors condicions per a fomentar la salut%u201D, va assenyalar Navarro, per a qui %u201Cel congrés no pot ser més benvingut en un moment en la qual es pateixen les conseqüències de la crisi pandèmica%u201D.

Mazón, per part seua, va assenyalar que %u201Cla província d'Alacant compta amb una climatologia excepcional, amb una mitjana anual de 18 graus i més de 3.000 hores de sol, a més d'un sector turístic fort, una sanitat pública i privada excel·lents i una àmplia base de coneixement, ciència i innovació com representa la Universitat d'Alacant%u201D, destacanddo Mazón, que el turisme de salut i benestar és %u201Cun nínxol de negoci i una oportunitat més d'obrir de nou les portes del sector turístic des de la professionalitat, la sanitat, la investigació i el benestar%u201D.

Mentre que Herick Campos es va referir a l'oportunitat que suposa aquesta trobada %u201Cque convertirem en un punt de referència anual per a analitzar i fixar propostes concretes en matèria de turisme de salut i benestar que servisquen per al conjunt de la Comunitat%u201D, al mateix temps que va avançar que s'ha articulat una línia específica per a la promoció internacional d'aquesta oferta.

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464