Saltar apartados
  • UA
  • IUIT
  • Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme

Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme

[ Premis IUIT - a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme ]
L'any 2011, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant va reprendre el lliurament anual de distincions a reconeguts professionals del sector turístic, com ja venia fent anteriorment l'extinta Escola Oficial de Turisme, entre els seus premiats figuren D. Pedro Zaragoza Orts, creador de Benidorm com a destinació turística paradigmàtica, i D. José Orts Serrano, artífex de l'Hotel Huerto del Cura, d'Elx.

En aquesta nova etapa, es van instaurar dos premis anuals per a reconèixer la labor d'agents i empreses del sector turístic de la Costa Blanca. Aquests dos premis reconeixen la Trajectòria Turística i la Innovació en Turisme.

El premi a la Trajectòria professional en el sector turístic recau en empreses o persones vinculades a aquest sector, no relacionades amb la vida política ni amb el vessant acadèmic, amb una llarga i acreditada activitat professional.

Per la seua banda, el premi a la Innovació en Turisme reconeix a empreses o persones que han obert i impulsat nous models de negoci innovadors i d'èxit o que apliquen la innovació a la gestió dels seus establiments, marcant nous camins i formes de fer en el turisme.

En l'edició del 2016 s'amplien els guardons amb la creació del Premi a la Rellevància Professional en Turisme d'exalumnes de la Universitat d'Alacant.


Guardonats:

2011 >  El premi a la Trajectòria va recaure en Marisa Sempere, directora de Viajes Alicante y Presidenta de l'Asociación Provincial de Agencias de Viajes, mentre que el premi a la Innovació va ser atorgat al Grupo Magic Costa Blanca pel seu Hotel Villa Venecia de Benidorm.

2012 >  El premi a la Trajectòria va ser concedit a l'escriptor i periodista de turisme Juan Portolés Juan, impulsor i responsable de diverses de les publicacions turístiques més rellevants de la Costa Blanca, entre elles Top Turisme. Quant al premi a la Innovació, va anar doblement atorgat a Bodegas Salvador Poveda, de Monóvar, pel seu producte d'enoturismo; i al Camping Internacional La Marina d'Elx, en atenció als seus processos innovadors de gestió i comercialització.

2013 >  El premi a la Trajectòria Turística va ser atorgat al Grupo Aqualandia-Mundomar, de Benidorm, per la seua llarga i brillant trajectòria en l'oci temàtic. Mentre que el premi a la Innovació va ser concedit a l'Hotel del Juguete de Ibi, un singular hotel tematizado situat a l'interior d'Alacant.

2014 >  El premi a la Trajectòria Turística va reconèixer a l'empresari hostaler Paco Ramón. Per la seua banda, el cuiner Kiko Moya del restaurant L'Escaleta i el museu MARQ van ser reconeguts amb el premi a la Innovació en Turisme.

2015 >  El premi a la Trajectòria es va atorgar a José Mª Caballé, president de Servigroup, sens dubte un referent imprescindible per al sector turístic en la nostra zona des que en 1970 fundara la cadena hotelera Servigroup; i el premi a la Innovació al president de Sha Wellness Clinic, Alfredo Bataller, un referent internacional en turisme de salut en L´Albir, una idea diferent per a un turisme molt exigent.
Acte de lliurament

2016 >  El Premi a la Trajectòria es va atorgar a Adolfo Utor Martínez, President de Balearia; el Premi a la Innovació ho va obtenir VIVOOD Landscape Hotel; i el Premi a la Rellevància Professional fué concedit a Javier Luri Prieto.
Acte de lliurament

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464