Saltar apartados
  • UA
  • IUIT
  • Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme

Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme

 

L'any 2011, l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant va reprendre el lliurament anual de distincions a reconeguts professionals del sector turístic, com ja venia fent anteriorment l'extinta Escola Oficial de Turisme, entre que els seus premiats figuren D. Pedro Zaragoza Orts, creador de Benidorm com a destinació turística paradigmàtica, i D. José Orts Serrano, artífex de l'Hotel Hort del Capellà, d'Elx.

En aquesta nova etapa, es van instaurar dos premis anuals per a reconèixer la labor d'agents i empreses del sector turístic de la Costa Blanca. Aquests dos premis reconeixen la Trajectòria Professional i la Innovació en Turisme, i que en edicions anteriors han rebut persones tan rellevants en el sector com Pedro Zaragoza Orts, creador de Benidorm com a destinació turística; José Orts Serrano, artífex dels Hotels Hort del Capellà i Mil·lenni, d'Elx; Adolfo Utor, president de Balearia; José M. Caballé, president de Servigroup;  Alfredo Bataller, president de SHA Wellness Clinic; o Vicente Marhuenda Pitarch, expresident i gerent l'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant, entre moltes altres persones fonamentals en el posicionament turístic de la província d'Alacant.

El premi a la Trajectòria professional en el sector turístic recau en empreses o persones vinculades a aquest sector, no relacionades amb la vida política ni amb el vessant acadèmic, amb una llarga i acreditada activitat professional.

Per la seua banda, el premi a la Innovació en Turisme reconeix a empreses o persones que han obert i impulsat nous models de negoci innovadors i d'èxit o que apliquen la innovació a la gestió dels seus establiments, marcant nous camins i formes de fer en el turisme.

En l'edició del 2016 es van ampliar els guardons amb la creació del Premi a la Rellevància Professional en Turisme, en aquest cas de ex-alumnes de la Universitat d'Alacant, i que en aqueixa primera edició va recaure en Javier Luri, actual director de l'Hotel Meliá Villaitana, de Benidorm;.

 

PREMIS IUIT 2019

Premis IUIT 2019

Data de celebració: 2 de desembre de 2019
Hora: 17:00 h.
Lloc: Sala Multimèdia (Edifici de Rectorat)

CONFIRMACIÓN DE ASISTENCIA AL ACTO PREMIS IUIT 2019

PREMIATS

S'anirà actualitzan la pàgina segons es vagen produint els esdeveniments

PREMSA

S'anirà actualitzan la pàgina segons es vagen produint els esdeveniments

FOTOGRAFIES I VIDEO DE L'ACTE

S'anirà actualitzan la pàgina segons es vagen produint els esdeveniments


 

 

ANYS ANTERIORS

2018

Premis IUIT 2018

VÍDEO RESUM DEL LLIURAMENT DE PREMIS

 Article publicat a Alacant Plaza  22/10/2018

El dilluns, 15 d'octubre, a les 18:00 hores, en la Sala Multimèdia del Rectorat de la Universitat d'Alacant, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis IUIT 2018, que en aquesta ocasió han reconegut la important labor a favor d'una de les nostres indústries bàsiques, el turisme, de professionals caracteritzats, en paraules del Director del IUIT, pel seu compromís amb les persones com a font de progrés, visió estratègica, capacitat de comunicació i de crear un clima que afavoreix la innovació, motivació i formació dels seus col·laboradors, experiència internacional i integració de diferents cultures, així com orientació al canvi i coherència entre els seus missatges i els seus comportaments.

L'acte ha estat presidit pel Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat, prof. Juan Llopis, al que han acompanyat en la taula la Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; el Vicepresident primer de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Blanca, Eduardo Dolón; el director del IUIT, prof. José Luis Gascó; i el Secretari Acadèmic de l'Institut, prof. Josep Ivars.

La presentació dels premiats ha sigut a càrrec d'Oscar Carrión, director del Màster en Direcció de Restaurants de la UA, per a Antoni Mayor; Francisco Juan Martínez, director de l'Invattur, per a Antonio Serrano i Sofia Alonso, representants de l'Hotel Cases Noves; i Fernando Vera, catedràtic de la Universitat d'Alacant i exdirector del IUIT, per a Mar López i Carolina Cortés; lliurats en tots els casos pel Vicerector de Relacions Internacionals de la UA, prof. Juan Llopis.

Tots els premiats van reconèixer la importància d'aquests guardons, que donen visibilitat a l'excel·lent relació entre la Universitat d'Alacant a través del IUIT, amb les empreses turístiques, element imprescindible per a la competitivitat del sector, alhora que van agrair el reconeixement del IUIT i, sense excepció, van atribuir una part molt important d'aqueix reconeixement a la gran labor dels equips amb els quals treballen, dins i fora de les seues organitzacions.

Finalment, en l'última fase de l'acte van intervenir els membres de la taula presidencial, en suport a uns premis que ja porten 8 edicions en el seu format actual, destacant la important labor formativa desenvolupada per l'Institut i la seua contribució, per tant, a la professionalització creixent del nostre primer sector econòmic;  i que reconeixen, com apuntava el director de l'Institut en la inauguració, la labor d'extraordinaris professionals compromesos amb el desenvolupament d'un sector bàsic de la nostra economia, el turisme, i la seua adaptació a les exigències canviants de l'entorn.

En aquest context, la Directora General de Turisme, Raquel Huete, assenyalava que les claus del nostre èxit es basen que som hospitalaris, inclusius, innovadors, autèntics, ètics, professionals; amb gran capacitat, a més, per a treballar junts, administracions i iniciativa privada, amb l'objectiu de ser més competitius i solidaris.

Amb una referència expressa, per part del Vicerector de Relacions Internacionals, a l'alta consideració de la Universitat d'Alacant en molts dels estudis que imparteix, específicament en turisme gràcies a la labor investigadora i docent de l'Institut, amb una visió multidisciplinària que abasta pràcticament totes les àrees de coneixement; així com l'oferiment a les administracions provincial i autonòmica amb representants en l'acte, d'aprofitar les excel·lents relacions de la Universitat amb universitats de 135 països de tot el món, amb les possibilitats que es poden obrir per al sector turístic, ha finalitzat un acte al qual han assistit tant professionals del sector, com a acadèmics i alumnes dels màsters que imparteix l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques.

 

Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme 2018, concedits per l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant 

 

Premi a la Trajectòria Professional en Turisme a D. Antoni Mayor Suárez

President del Grup Port Hotels que gestiona més de 3.000 places en 5 destinacions (Benidorm, Denia, Calp, Sant Joan d'Alacant i Elx). Des de 2008 és president de la patronal hotelera HOSBEC.

Premi a la Innovació Turística del IUIT: Hotel Cases Noves (el Castell de Guadalest)

Cases Noves fonamenta el seu atractiu en el patrimoni natural i cultural local. A partir d'aquesta premissa, ha innovat des de la seua creació en 2005, tant en la comunicació en línea de la seua oferta com en el desenvolupament de productes diferenciats en la Vall del Castell de Guadalest. La seua aposta per experiències turístiques basades en l'autenticitat i la qualitat li situen en els primers llocs del rànquing d'establiments millor valorats en Tripadvisor, Trivago, Booking i Hotelscombined.

Premi a la rellevància professional en Turisme d'exalumnes de la UA: Mar López González i Carolina Cortés García

Exerceixen actualment la seua labor com a tècniques i caps de departament del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, dependent de la Diputació Provincial. S'atorga el premi compartit per ambdues. 

2017

Dimarts 14 de novembre, a les 17.00 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis IUIT 2017.

Premi a la Trajectòria Professional en Turisme

Premi a la Innovació Turística

 

 

Premi a la Rellevància Professional en Turisme de ex-alumnes/as de la Universitat d'Alacant

 

 

2015

El passat 24 de novembre de 2015 va tenir lloc l'acte de lliurament de la 5a edició dels premis de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques que reconeixen la Trajectòria i la Innovació en Turisme.

En aquesta edició, el premi a la Trajectòria es va atorgar a José M. Caballé, president de Servigroup, sens dubte un referent imprescindible per al sector turístic en la nostra zona des que en 1970 fundara la cadena hotelera Servigroup; i el premi a la Innovació al president de Sha Wellness Clinic, Alfredo Bataller, un referent internacional en turisme de salut a l'Albir, una idea diferent per a un turisme molt exigent. Dos exemples, sens dubte, d'èxit i dos suports sobre els quals continuar construint un sector fonamental per a l'economia alacantina.

L'acte va ser presidit pel Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant, professor Juan Llopis, al que acompanyaven en la taula el Vicepresident de la Diputació Provincial d'Alacant i diputat de Turisme, Eduardo Dolón; el cap de l'àrea de Foment de la Competitivitat Turística de la Generalitat Valenciana, Jose Luis Wagner; el Dr. en Geografia i membre del IUIT, professor Josep Ivars, i el director de l'Institut, professor José Luis Gascó.

Previ al lliurament de premis, la Vicedegana de la Facultat de Turisme de la Universitat d'Alcalá, professora M. Jesús Such, va dictar una conferència sobre els Nous desafiaments en el sector hoteler espanyol.

Després de la conferència, Josep Ivars va procedir a la lectura de l'acta del IUIT per la qual s'atorgaven els premis d'aquesta edició a D. José M. Caballé i D. Alfredo Bataller. El Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat va lliurar el premi a la Trajectòria a D. José M. Caballé; i el Vicepresident de la Diputació d'Alacant va fer el propi amb el premi a la Innovació a D. Alfredo Bataller, que van arreplegar, en nom del guardonat, la seua esposa i fill.
 
fotos-acte
FOTOGRAFIES DE L'ACTE
 
video-acte
VIDEO DE L'ACTE
 
- Entrevista a José Luis Wagner ( vegeu vídeo )

- Entrevista a Eduardo Dolón ( vegeu vídeo )

2012

2011

 

IUIT· Institut Universitari d'Investigacions Turístiques


·Universitat d'Alacant
·Edifici Instituts Universitaris
·Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
·03690 - Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

Tel: 965 90 95 51

Fax: 965 90 95 52

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464